21 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024
More

    Νέος φορτιστής από την HTC που μειώνει το χρόνο φόρτισης στο ελάχιστο!

    Ένα από τα διαχρονικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι χρήστες της κινητής τηλεφωνίας έχει να κάνει με την αντοχή και την αυτονομία των συσκευών τους. Για αυτό λοιπόν, όλες οι εταιρείες νέων τεχνολογιών εστιάζουν εδώ και χρόνια την προσοχή τους στην υιοθέτηση τεχνικών λύσεων που βελτιώνουν σημαντικά την χωρητικότητα των μπαταριών των smartphones, όπως επίσης και βελτιώσεων στο software που  σχετίζονται με την ενεργειακή κατανάλωση και συμπεριφορά των κινητών τηλεφώνων. htc-15-watt-travel-charger-slide-01

    Αν και η αλήθεια είναι ότι το τελευταίο χρονικό διάστημα έχει συντελεστεί μεγάλη πρόοδος στο συγκεκριμένο τομέα, θα πρέπει ακόμη να γίνουν πολλά βήματα μέχρι τα smartphones να φτάσουν σε ένα επίπεδο, όπου οι χρήστες θα ξεχνούν να κοιτάξουν το κινητό τους, ξεγνοιάζοντας μία και καλή με το θέμα της έλλειψης μπαταρίας. Πρόσφατα, η HTC παρουσίασε τον Rapid Charger 2.0, έναν εξελιγμένο φορτιστή, ο οποίος βασίζεται στην ανεπτυγμένη τεχνολογία φόρτισης Quick Charge 2.0 της Qualcomm. Σύμφωνα με τις μετρήσεις, ο εν λόγω φορτιστής δύναται να φορτίσει ένα smartphone της HTC 40% γρηγορότερα από έναν συμβατικό φορτιστή. Σύμφωνα με την HTC, ο συγκεκριμένος φορτιστής δουλεύει χωρίς το παραμικρό πρόβλημα με πολλά πρόσφατα μοντέλα της HTC (όπως είναι το HTC One M8, το One E8, One Remix και Desire Eye). Ενδεικτικό των δυνατοτήτων του ταχύτατου Rapid Charger 2.0, είναι ότι σύμφωνα με μετρήσεις μπορεί να χαρίσει 8 ώρες αυτονομίας σε μία συσκευή, με μόλις 15 λεπτά φόρτισης!

    Μέχρι στιγμής, δεν έχει ανακοινωθεί η τιμή του εν λόγω φορτιστή, όμως είναι πιθανό να στοιχίζει λίγο παραπάνω από 30 δολάρια, όπως άλλωστε και ο φορτιστής Turbo Charger της Motorola, ο οποίος βασίζεται στην ίδια ακριβώς τεχνολογία.

    Πέτρος Κυπραίος
    Πέτρος Κυπραίος
    Tech expert και true gamer στην καρδιά, ο Πέτρος Κυπραίος ξεκίνησε να ασχολείται ως συντάκτης σε κορυφαία περιοδικά του Ειδικού Τύπου πάνω στα video games και στην τεχνολογία, ενώ διετέλεσε επίσης και υπεύθυνος τμήματος παιδικών περιοδικών. Από τη θέση του editorial director το focus του είναι οτιδήποτε digital, όμως του αρέσει να ρίχνει και μια ματιά και στο… lifestyle!

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles