18.5 C
Athens
Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024
More

    Ray Liotta: Έφυγε από τη ζωή ο πρωταγωνιστής του «Goodfellas» και του GΤΑ: Vice City

    Εντελώς ξαφνικά, σε ηλικία μόλις 67 ετών, έφυγε από τη ζωή ο διάσημος ηθοποιός Ray Liotta. Ο Liotta βρισκόταν στη Δομινικανή Δημοκρατία για τα γυρίσματα της ταινίας «Dangerous Waters», όταν άφησε την τελευταία του πνοή την ώρα που κοιμόταν. Πρόκειται για έναν ηθοποιό που άφησε το “στίγμα” του στη βιομηχανία του θεάματος, αφού αρκετοί ήταν οι ρόλοι του που άφησαν τις καλύτερες εντυπώσεις.

    Λίγα λόγια για τον Ray Liotta

    Γεννήθηκε στο Νιου Τζέρσι στις 18 Δεκεμβρίου 1954 και σπούδασε υποκριτική στο Πανεπιστήμιο του Μαϊάμι. Βραβεύτηκε πολλές φορές κατά τη διάρκεια της καριέρας του, συμμετέχοντας σε τηλεοπτικές σειρές, όπως στο σίριαλ «Στην Εντατική». Ασχολήθηκε με το σινεμά αποσπώντας εξαιρετικές κριτικές για τη συμμετοχή του στην ταινία του Τζόναθαν Ντέμι με τίτλο «Άγριο Θηλυκό» (1986).

    Η ερμηνεία του, ωστόσο στο έργο του Μάρτιν Σκορτσέζε, «Goodfellas» του 1990, όπου ενσάρκωσε τον Χένρι Χιλ, ήταν αυτή που τον έφερε στο προσκήνιο της παγκόσμιας προσοχής. Θεωρείται ένας καλλιτέχνης με ευρεία θεματολογία ρόλων, τόσο κωμικών, όσο και δραματικών. Το 2004 έκανε την πρώτη του εμφάνιση στο θέατρο Μπρόντγουεϊ λαμβάνοντας μέρος στην παράσταση «Match», ενώ παράλληλα, τιμήθηκε με απονομή του 70ου ετήσιου βραβείου Drama League. Ακόμη, ήταν υποψήφιος για τη διάκριση Screen Actors, μετά την ερμηνεία του ως Φρανκ Σινάτρα στην τηλεταινία «The Rat Pack» (1998). Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Ray Liotta έγινε εξίσου γνωστός όταν χρησιμοποιήθηκε η φωνή του για τον πρωταγωνιστή του βιντεοπαιχνιδιού Grand Theft Auto: Vice City, Τόμι Βερσέτι.

    Διαβάστε επίσης:

    Επέστρεψε στη Γη η διαστημική κάψουλα Starliner της Boeing (digitallife.gr)1

    Ελένη Σαραντάκη
    Ελένη Σαραντάκη
    Η Ελένη Σαραντάκη είναι δημοσιογράφος και εκπαιδευτικός με πολυετή εμπειρία στο χώρο του τεχνολογικού και τουριστικού ρεπορτάζ. Έχει συνεργαστεί με ηλεκτρονικά και έντυπα μέσα ως αρθρογράφος, ενώ σήμερα είναι αρχισυντάκτρια του περιοδικού της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων Greek Hotelier και editor στο τεχνολογικό site Digital Life.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles