23.4 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
More

    Realme 9i Hands-On Review: «Ένας ακόμη δυνατός διεκδικητής για τον θρόνο του Value for Money»!

    Μπορεί (δικαιολογημένα) τα φώτα της δημοσιότητας να πέφτουν πάνω στα high-end premium smartphones, ωστόσο στη value for money κατηγορία πέφτουν κυριολεκτικά… κορμιά! Άλλωστε, το γεγονός ότι οι περισσότερες εταιρείες εστιάζουν εκεί δεν είναι τυχαίο, καθώς οι περισσότεροι users δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα για να ξοδέψουν μια μικρή περιουσία για το επόμενο smartphone τους και αυτό που αναζητούν είναι ένα μοντέλο αρκετά ικανό που να μπορεί να καλύψει πλήρως τις καθημερινές τους ανάγκες. H realme που ανεβαίνει όλο και περισσότερο όσο περνάει ο καιρός σίγουρα έχει αναγάγει σε «τέχνη» την κυκλοφορία VfM συσκευών που συνδυάζουν οικονομία και δυναμικές επιδόσεις. Το realme 9i που αποτελεί το «μικρό αδελφάκι» του realme 9 Pro είναι σίγουρα μία από αυτές. Για πάμε όμως να το γνωρίσουμε και καλύτερα…

    Design και display μεποιοτικά vibes!

    Αν και σε επίπεδο εξωτερικού σχεδιασμού, το realme 9i απέχει σημαντικά σε σύγκριση με το 9 Pro, παρόλα αυτά είναι εμφανές ότι για την κατηγορία του η realme έχει κάνει εξαιρετική δουλειά. Αν και το πλαστικό κυριαρχεί (κάτι που το περιμέναμε), ωστόσο θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ως αρκετά premium τόσο στην αίσθηση όσο και στην όψη, καθώς τα πλαστικά parts του που καλύπτουν το σύνολο της συσκευής, διακρίνονται για την υψηλή ποιότητα αλλά και για την αντοχή τους. Σε ότι έχει να κάνει με τις διαστάσεις του, αν και δεν αποτελεί το πιο compact μοντέλο της αγοράς, δυσκολεύοντας κάπως το χειρισμό με το ένα χέρι, παρόλα αυτά κινείται εύκολα στα στάνταρ της κατηγορίας του, καθώς διαθέτει βάρος μόλις στα 190 γραμμάρια και πάχος στα 8,4mm.

    Εξετάζοντας λίγο πιο προσεκτικά τον εξωτερικό σχεδιασμό της συσκευής, διακρίνουμε ότι διαθέτει αισθητήρα δαχτυλικών αποτυπωμάτων στο πλάι στην δεξιά πλευρά του, ενώ στο αριστερό τμήμα κατοικούν τα volume buttons, power on/off και η SIM tray (dual SIM nano), η οποία μάλιστα μπορεί να δεχθεί microSD card σε περίπτωση που αισθάνεστε ότι τα 64GB και 128GB, στα οποία κυκλοφορεί η συσκευή δεν είναι αρκετά. Τέλος, στο κάτω τμήμα του 9i θα συναντήσετε την έξοδο του ήχου από το speaker, την USB Type-C port, αλλά και το audio jack των 3.5mm, το οποίο ενσωματώνει η realme στις περισσότερες συσκευές της. Όσον αφορά το camera module είναι παραλληλόγραμμου σχήματος καταλαμβάνοντας το άνω αριστερό τμήμα του πίσω τμήματος της συσκευής.

    Ρίχνοντας το βλέμμα στο display, η realme έχει επιλέξει Dragon Trail Pro γυαλί, το οποίο σίγουρα προσθέτει πόντους στην προστασία και σας βοηθάει να ξεπεράσετε τον φόβο των… γρατσουνιών. Εμβαθύνοντας περισσότερο στην οθόνη, η επιλογή ενός IPS LCD display με φωτεινότητα στα 480 nits και μέγεθος στις 6.6 ίντσες (που καλύπτει ένα 84.2% screen-to-body ratio) αν μη τι άλλο μπορεί να καλύψει (και με το παραπάνω) τις basic ανάγκες κάθε mainstream χρήστη. Με ανάλυση στα 1080 x 2412 pixels, 400ppi πυκνότητα στα pixels και aspect ratio, αν μη τι άλλο το display του 9i κρίνεται ως άκρως ικανοποιητικό. Στα plus σίγουρα συγκαταλέγεται η εξαιρετική απόκριση, αλλά και η πολύ καλή και smooth που προσφέρει το refresh rate των 90Hz.

    Action, camera… battery!

    Σε μια συσκευή που εντάσσεται στο mid-to-low κομμάτι της αγοράς και είναι λογικό να διαθέτει καθαρά mainstream χαρακτηριστικά, το chipset που θα χρησιμοποιηθεί θα πρέπει να κάνει τη δουλειά του κυρίως στους τομείς του mobile entertainment, του net surfing και της επικοινωνίας. Και πράγματι ο Snapdragon 680 4G (με τεχνολογία κατασκευής στα 6mm) αποτελεί μια πολύ καλή λύση για να φέρετε εις πέρας τα tasks την καθημερινότητας. Με οκτώ πυρήνες στο εσωτερικό (4 x 2.4GHz Kryo 265 Gold και 4 x 1.9GHz) και μια Adreno 610 GPU να αναλαμβάνει τα graphics, το 9i αποδεικνύεται υπεραρκετό για να καλύψει με άνεση τις περισσότερες εφαρμογές που συνηθίζουμε να χρησιμοποιούμε στην mobile καθημερινότητα μας. Αξίζει να σημειωθεί ότι η επιλογή του Snapdragon 680 είναι ιδανική και για την επίτευξη του στόχου της καλύτερης και πιο ορθολογικής ενεργειακής διαχείρισης. Σε ότι έχει να κάνει με τη διαθέσιμη μνήμη, η VfM πρόταση της realme κυκλοφορεί σε εκδόσεις 4GB με 64GB storage και 4GB με 128GB storage, ενώ υπάρχει και μια 3η έκδοση με 6GB και 128GB αποθηκευτικού χώρου, η οποία όμως δεν κυκλοφορεί στη χώρα μας.

    Ως είθισται, η realme δεν θα μπορούσε παρά να «εστιάσει» και σε ένα άκρως ικανοποιητικό camera setup, για αυτό στο rear θα βρείτε triple camera setup με main sensor στα 50MP (f/1.8 και 26mm (WIDE), PDAF) μαζί με δύο βοηθητικούς σένσορες στα 2MP (macro και depth). Το φωτογραφικό αποτέλεσμα κυμαίνεται σε άκρως ικανοποιητικά αποτελέσματα για την κατηγορία του, με τη συσκευή να προσφέρει δυνατότητα HDR και panorama, αλλά και να επιδεικνύει καλά αποτελέσματα σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού. Η δε selfie cam ανέρχεται στα 16MP με τα απαραίτητα Beautification effects, πράγμα που θα εκτιμήσουν οι πιο… νέοι ηλικιακά users που λατρεύουν το Instagram και το basic content creation (και οι οποίοι σαφως δεν έχουν τη δυνατότητα να ξοδέψουν μια μικρή περιουσία για το επόμενο smartphone τους).

    Όσον αφορά τις δυνατότητες διασύνδεσης και εδώ το 9i προσφέρει όλα όσα θα χρειαστείτε, όπως είναι: Wi-Fi 802.11 a/b/g/n/ac, dual-band, hotspot, Bluetooth 5.0, Α2DP, GPS (A-GPS, GLONASS, GALILEO, BDS), καθώς επίσης και NFC, ενώ το software που έχει επιλέξει είναι ένας συνδυασμός του Android 11 με το realme UI 2.0. Ολοκληρώνοντας, δεν θα μπορούσαμε να μην αναφερθούμε και στην μπαταρία των 5.000mAh, η οποία διαθέτει τεράστια ισχύ, ενώ παράλληλα η συσκευή προσφέρει τη δυνατότητα Super Saving Mode όπου η συσκευή σας θα παραμείνει ζωντανή ακόμη και όταν η στάθμη της μπαταρίας φτάσει στο 5%! Και σε περίπτωση που ξεμείνετε βέβαια… υπάρχει ο Super Dart φορτιστής (ο οποίος ευτυχώς περιλαμβάνεται στη συσκευασία), o οποίος προσφέρει γρήγορη φόρτιση στα 33W, πετυχαίνοντας μια πλήρη φόρτιση μέσα σε 70 λεπτά περίπου.

    Ideal VfΜ!

    Αναμφίβολα, για μια ακόμη φορά η realme αποδεικνύει ότι γνωρίζει απέξω και ανακατωτά τα μυστικά της value for money κατηγορίας, καθώς το 9i με τιμή ελάχιστα πάνω από τα 200 ευρώ σίγουρα θα κινήσει το ενδιαφέρον των users που θέλουν ένα οικονομικό και ταυτόχρονα αποδοτικό smartphone. Η VfM κατηγορία είναι αυτή που οδηγεί στην επιτυχία, όπως μας έχουν αποδείξει και μοντέλα άλλων κατασκευαστριών εταιρειών και σίγουρα η realme γνωρίζει τα μυστικά της πολύ καλά.

    Hands-On Video: Δημήτρης Σκιάννης

    Πέτρος Κυπραίος
    Πέτρος Κυπραίος
    Tech expert και true gamer στην καρδιά, ο Πέτρος Κυπραίος ξεκίνησε να ασχολείται ως συντάκτης σε κορυφαία περιοδικά του Ειδικού Τύπου πάνω στα video games και στην τεχνολογία, ενώ διετέλεσε επίσης και υπεύθυνος τμήματος παιδικών περιοδικών. Από τη θέση του editorial director το focus του είναι οτιδήποτε digital, όμως του αρέσει να ρίχνει και μια ματιά και στο… lifestyle!

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles