15.9 C
Athens
Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024
More

    Realme C67 Review: «Champion στη Value for Money κατηγορία»!

    H realme αν και θεωρείται μια σχετικά «φρέσκια» εταιρεία, ωστόσο έχει να επιδείξει μια αξιοσημείωτη πορεία στον κόσμο της mobile τεχνολογίας. Ενδεικτικό είναι ότι αυτή τη στιγμή μετράει παραπάνω από 200 εκατομμύρια smartphones σε shipments, ενώ μάλιστα βρίσκεται στην 5η θέση του Top 5 των κορυφαίων κατασκευαστών παγκοσμίως. Και όπως διαμηνύουν προς κάθε κατεύθυνση οι ιθύνοντες και τα στελέχη της, αυτή είναι μόνο η αρχή, καθώς τα καλύτερα έρχονται! Αναμφίβολα, οι συσκευές της ξεχειλίζουν από ποιότητα, εκεί όμως που η realme πραγματικά παίρνει άριστα είναι στην κατηγορία των Value for Money smartphones, με τους «τετραπέρατους» Κινέζους να έχουν ανακαλύψει τη χρυσή τομή που συνενώνει: ντελικάτο design, ανθεκτική κατασκευή και άκρως ικανοποιητικό performance.

    Το σημαντικότερο; Κανένα smartphone της realme που εντάσσεται στην Value for Money κατηγορία δεν αφήνει μια… «φθηνή» αίσθηση, καθώς ο Κινέζος κατασκευαστής γνωρίζει το πως να ικανοποιεί τα θέλω των users που αγαπούν την mobile τεχνολογία, αλλά δεν επιθυμούν να ξοδέψουν μια μικρή περιουσία για το επόμενο smartphone τους. Μια από τις πιο πετυχημένες σειρές της realme είναι η C, με το πιο πρόσφατο entry σε αυτή, το C55 να σημειώνει εξαιρετικά επίπεδα πωλήσεων. Το C67 που μόλις έφτασε στα χέρια μας έρχεται να πατήσει πάνω στις γερές βάσεις του προκατόχου του και για να μην χρονοτριβούμε άλλο… πάμε να το γνωρίσουμε καλύτερα!

    Στιβαρό και designάτο!

    Από μια συσκευή που «παίζει» μπάλα στην κατηγορία περίπου των 200 ευρώ, συνήθως οι χρήστες δεν περιμένουν και… πολλά στο κομμάτι του design. Ωστόσο, το realme C67 είναι η ευχάριστη εξαίρεση στον κανόνα. Εμφανισιακά το C67 ξεχωρίζει για το λεπτό σώμα (πάχος περίπου στα 7.6mm) και τα λεπτεπίλεπτα bezels, με τo camera setup να αποτελείται από δύο όμορφους δακτυλίους. Από τη στιγμή που θα το κρατήσετε για πρώτη φορά, θα καταλάβετε ότι η εν λόγω συσκευή επιτρέπει με ευκολία τον χειρισμό με το ένα χέρι, ενώ σίγουρα θα επικεντρωθείτε στο γεγονός ότι είναι σούπερ ανθεκτικό, φέροντας πιστοποίηση IP54 (πράγμα που σημαίνει ότι αντέχει τόσο σε πιτσιλιές νερού όσο και στη σκόνη). Η αίσθηση που αφήνουν τα physical buttons της συσκευής είναι αρκετά ικανοποιητική, με το C67 μάλιστα να διαθέτει και audio input jack των 3.5mm για τους πιο παραδοσιακούς.

    Αξίζει να σημειωθεί ότι το C67 έρχεται σε δύο χρωματικές επιλογές: Oasis Green και Black Rock και ένα στοιχείο που μας άρεσε ιδιαίτερα είναι ότι το back plate (στην έκδοση Oasis Green που είχαμε στα χέρια μας) αντανακλούσε στο φως, αφήνοντας μια ιριδίζουσα eye-catchy αίσθηση. H απουσία πλαστικών (υλικό κατασκευής που κυριαρχεί στην κατηγορία των 200 ευρώ) και η προτίμηση ενός μεταλλικού frame από την μεριά της realme αν μη τι άλλο προσθέτει πόντους στον premium και πιο elegant χαρακτήρα του C67. Αν μη τι άλλο, η VfM πρόταση της realme έχει και τα looks αλλά και την ποιότητα κατασκευής, αποτελώντας μια πρόταση που στοχεύει σε ένα πιο νεανικό και cool ηλικιακά κοινό. Σε αυτή τη λογική, το C67 διαθέτει το mini-capsule (όπως και ο πρόγονος του C55), μια περιοχή στο επάνω τμήμα, δεξιά και αριστερά από την selfie camera, η οποία ενημερώνει τον χρήστη για την κατάσταση της συσκευής με μια σειρά από ειδοποιήσεις (θυμίζοντας κάτι από… Apple).

    Αφήνοντας το design, το οποίο σίγουρα ξεχειλίζει από γοητεία, η realme έδωσε μεγάλη βαρύτητα και στο display, αναγνωρίζοντας το πόσο σημαντικό άλλωστε είναι σε κάθε smartphone αξιώσεων! Έτσι λοιπόν η επιλογή εδώ είναι μια οθόνη στις 6.72 ίντσες τεχνολογίας IPS LCD με ένα screen to body ratio που αγγίζει το 87.8%, με ανάλυση στα 1080 x 2400 pixels, refresh rate στα 90Hz και πυκνότητα στα pixels που αγγίζει τα 392ppi. Τα χρώματα της οθόνης είναι σούπερ ρεαλιστικά και ζεστά, με το peak brightness της να αγγίζει τα 950 nits! Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι ακόμη και κάτω από το direct φως, το C67 δείχνει το ίδιο εξαιρετικό αποτέλεσμα. Σε γενικές γραμμές, αυτό που διαπιστώσαμε τεστάροντας το “champion” smartphone της realme είναι ότι διαθέτει ένα άκρως responsive display.

    Με τη δύναμη των 6nm…

    Πολλές φορές ένα smartphone που παίζει στην κατηγορία των smartphones που στοιχίζουν κοντά στα 200 ευρώ, «ζορίζεται» καμιά φορά να ανταποκριθεί στα πιο απαιτητικά tasks. Σε αυτή την περίπτωση η επιλογή ενός πιο ισχυρού chipset μπορεί να αποδειχθεί game changer. Και πράγματι το realme C67 βασίζεται σε ένα αρκετά αξιόπιστο Snapdragon 685, ένα octa-core chipset, το οποίο αποτελείται από 4 πυρήνες Cortex-A73 που είναι χρονισμένοι στα 2.8GHz και 4 πυρήνες Cortex-A53 που τρέχουν στα 1.9GHz. Σε συνδυασμό με μια Adreno 610 GPU και 8GB μνήμης RAM (στα οποία μπορούν να κολλήσουν ακόμη αλλά 8GB virtual RAM αυξάνοντας τον αριθμό σε 16GB), το C67 παίρνει πρωτάθλημα και στο νευραλγικό κομμάτι της απόδοσης.

    Αυτό οφείλεται σε μεγάλο ποσοστό και στην τεχνολογία κατασκευής των 6nm, με τη λύση της realme ουσιαστικά να προσφέρει μεγάλες βελτιστοποιήσεις τόσο στο performance, όσο και στην καλύτερη και πιο αποτελεσματική ενεργειακή διαχείριση. Ενδεικτικό της ποιοτικής αναβάθμισης που έχουμε στην απόδοση είναι ότι σε σύγκριση με τον μακρινό του ξάδελφο realme C55, το C67 προσφέρει 15% μεγαλύτερη αύξηση στην απόδοση της CPU και 10% αύξηση στην GPU. Χωρίς αμφιβολία, με το παραπάνω tech configuration δεν θα τερματίσετε το AntuTu (αν και το smartphone της realme πετυχαίνει ένα διόλου ευκαταφρόνητο score των 330.000), παρόλα αυτά το C67 είναι σε θέση να σηκώσει το βάρος μιας σχετικά απαιτητικής digital καθημερινότητας που διαθέτει μπόλικο multitasking, επικοινωνία αλλά και entertainment.

    Οι διαθέσιμες επιλογές στο storage αφορούν στα 128GB και στα 256GB, με τη δυνατότητα αύξησης του διαθέσιμου χώρου μέσω microSD card, σε περίπτωση που κρίνετε ότι δεν είναι επαρκής. Φυσικά, η εμπειρία χρήσης είναι ένα από τα μεγάλα ατού της συσκευής, καθώς το realme UI σε συνδυασμό με το Android 14 τρέχει σαν το… «νεράκι», δίνοντας μπόλικα customization options στα χέρια του user, έτσι ώστε να προσαρμόσει τη συσκευή σύμφωνα με τις ανάγκες του. Σε ότι έχει να κάνει με τη συνδεσιμότητα, εδώ θα συναντήσετε τα πάντα, καθώς το C67 υποστηρίζει: Wi-Fi 802.11 a/b/g/n/ac, dual-band, Bluetooth 5.0, A2DP, LE, όλα γνωστά πρότυπα GPS, καθώς επίσης και το απαραίτητο NFC chip.

    Photos that… make it real!

    Από τη στιγμή που το focus του C67 είναι ένα πιο νεανικό κοινό, το smartphone της realme δεν θα μπορούσε να μην διαθέτει και ένα αξιόλογο camera setup, το οποίο να είναι σε θέση να καλύψει ακόμη και εκείνους τους χρήστες που την έχουν δει πιο… δημιουργικά. Η επιλογή ενός πανίσχυρου main camera sensor στα 108MP, ο οποίος διαθέτει ένα εξαιρετικό 3x In-Sensor zoom, είναι η αιτία που το φωτογραφικό αποτέλεσμα είναι σούπερ καθαρό και γεμάτο ευκρίνεια. Πέραν του main camera sensor που λόγω του μεγέθους του χωράει περισσότερα pixel από ποτέ, ο βοηθητικός depth camera sensor των 2MP προσθέτει ακόμη περισσότερο βάθος και ρεαλισμό στο φωτογραφικό αποτέλεσμα. Η δε λειτουργία του 3X portrait κάνει τα πορτραίτα ανθρώπων να ξεχειλίζουν από ζωντάνια. Παράλληλα, πολύ καλή είναι και η απόδοση του C67 και στις νυχτερινές λήψεις, όπου το main camera setup της συσκευής δύναται να εκμεταλλευθεί επαρκώς ακόμη και την παραμικρή ικμάδα φωτός. Οι αλγόριθμοι κάνουν τη δουλειά τους καλά, ώστε να βελτιστοποιούν σε σημαντικό βαθμό το φωτογραφικό αποτέλεσμα, ενώ το ίδιο κάνουν και τα διάφορα beautification filters, με τη selfie camera των 8MP να προσφέρει ένα ικανοποιητικό αποτέλεσμα. Το δε video recording περιορίζεται στα 1080p στα 30 fps.

    Ολοκληρώνοντας, δεν θα μπορούσαμε να μην κάνουμε και μια σύντομη αναφορά στη δυνατότητα φόρτισης της συσκευής με το C67 να έρχεται με έναν φορτιστή στα 5000mAh SUPERVOOC και ο οποίος βρίσκεται μέσα στη συσκευασία. Με καλούς χρόνους φόρτισης και σωστή ενεργειακή διαχείριση, το smartphone της realme δεν θα μπορούσε παρά να πάρει άριστα και στον τομέα της αυτονομίας, συνεχίζοντας έτσι την πολύ καλή παράδοση που έχει δημιουργήσει η realme στον τομέα της φόρτισης.

    C is for Champion!

    Συνοψίζοντας, το C67 είναι ένα smartphone «ωδή» στο Value for Money, ένας ξεχωριστός «πρωταθλητής» στην κατηγορία του, που θέτει νέα στάνταρ για το πως θα πρέπει να είναι ένα VfM smartphone που σέβεται τον user. Με αξιόλογες επιδόσεις, πολύ καλή απόδοση στο mobile photography, καλή ποιότητα κατασκευής και με τιμή σκάνδαλο είναι πραγματικά… «must-have» για όλους εκείνους που αναζητούν τη χρυσή τομή ανάμεσα στις επιδόσεις και στην οικονομία.

    Πέτρος Κυπραίος
    Πέτρος Κυπραίος
    Tech expert και true gamer στην καρδιά, ο Πέτρος Κυπραίος ξεκίνησε να ασχολείται ως συντάκτης σε κορυφαία περιοδικά του Ειδικού Τύπου πάνω στα video games και στην τεχνολογία, ενώ διετέλεσε επίσης και υπεύθυνος τμήματος παιδικών περιοδικών. Από τη θέση του editorial director το focus του είναι οτιδήποτε digital, όμως του αρέσει να ρίχνει και μια ματιά και στο… lifestyle!

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles