12.4 C
Athens
Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024
More

    Realme GT 5G Hands-On Review: «To απόλυτο Fast & Furious smartphone»!

    H realme το τελευταίο χρονικό διάστημα δεν έχει κάνει απλώς ορισμένα μικρά βήματα ανάπτυξης και προόδου, αλλά κυριολεκτικά έχει πραγματοποιήσει εντυπωσιακά άλματα. Η φιλοσοφία της budget-friendly προσέγγισης με προϊόντα που έχουν τα πάντα (και μπορούν να καλύψουν ακόμη και τις ανάγκες και τα θέλω των πιο απαιτητικών) και δεν στερούνται δυνατοτήτων και υψηλού performance. Το είδαμε με το realme 8 και τώρα έφτασε η σειρά για τo GT, ένα πραγματικά πανίσχυρο smartphone από άποψη performance, το οποίο έρχεται σε μια πραγματικά ασυναγώνιστη τιμή! Για πάμε όμως να πατήσουμε το γκάζι και να το γνωρίσουμε καλύτερα στο hands-on review που ακολουθεί…

    Εμφάνιση που θυμίζει race car!

    Όπως μπορείτε να φανταστείτε η περιγραφή GT στον τίτλο του νέου smartphone της realme δεν είναι διόλου τυχαία, καθώς από άποψη design το νέο πανίσχυρο smartphone θυμίζει αγωνιστικό race car. Sleek γωνίες, elegant γραμμές και στιβαρή κατασκευή, πραγματικά λείες επιφάνειες που τρελαίνεσαι να τις αγγίζεις (όπως όλα τα exotic cars) και προσοχή στις λεπτομέρειες σχεδιαστικά δεν θα ήταν υπερβολή να το χαρακτηρίζαμε ως την Lamborghini των smartphones (τον τομέα των επιδόσεων θα τον αναλύσουμε παρακάτω). Επιπλέον, είναι εξαιρετικά λεπτό και ελαφρύ, με το βάρος του να κυμαίνεται μόλις στα 186 γραμμάρια.

    Όπως τα πιο ακριβά αμάξια που speedάρουν στις πίστες της Imola και του Nürburgring έρχεται με σχεδίαση με δέρμα και διπλή απόχρωση, ενώ παράλληλα έχει σχεδιαστεί με τέτοιο τρόπο ώστε να προσφέρει προστασία από οσμές και ρωγμές. Το realme μοιάζει να επιχειρεί να δελεάσει τους petrolheads που τους αρέσει να πατάνε το γκάζι, χωρίς όμως να κάνει συμβιβασμούς στην στιβαρότητα και στην υψηλή αντοχή που ως γνωστόν είναι και το ζητούμενο σε ένα mid-range to high-end smartphone. Επιπλέον, όπως ένα ακριβό sports car έτσι κάθε εκατοστό του έχει μελετηθεί πολύ προσεκτικά, έτσι ώστε να προσφέρει μια unique εμπειρία στον «οδηγό» χρήστη του. Για αυτό και το πλαίσιο της κάμερας δείχνει να έχει μια διάταξη προς τα κάτω ως έναν φόρο τιμής στον εμβληματικό σχεδιασμό των αγωνιστικών μοντέλων GT.

    Επιπλέον, αξίζει να σημειωθεί ότι κάθε button του έχει τοποθετηθεί με τέτοιο τρόπο, ώστε να προσφέρει maximum ευελιξία και ευκολία στη χρήση. Δεν σας κρύβουμε ότι εμφανισιακά το realme GT είναι τόσο όμορφο που πραγματικά δεν το χορταίνεις να το κοιτάζεις, όπως ακριβώς την πανάκριβη Ferrari λίγο πριν ανάψει το φανάρι. Και επειδή πάντοτε το μάτι πέφτει στην… οθόνη, το GT της realme βασίζεται σε ένα Super AMOLED display στις 6.43 ίντσες με FHD+ ανάλυση στα 2400×1800 pixels. Με screen-to-body ratio στo 91.7% χαρίζει απόλυτο ρεαλισμό και έντονα χρώματα με απίστευτη φωτεινότητα (αγγίζει τα 1000 nits). Επιπλέον, το μεγάλο ατού δεν είναι άλλο από το εντυπωσιακό refresh rate των 120Hz, το οποίο μεταφράζεται σε απίστευτη κύλιση και ομαλότητα που δεν μπορεί να συγκριθεί με τίποτα άλλο (εάν σας αρέσουν τα απαιτητικά mobile games το realme GT αποτελεί έναν μοναδικό προορισμό).

    Τσίτα τα γκάζια με τον Snapdragon 888 στο τιμόνι!

    Και μπορεί τα looks του να θυμίζουν sports car, όμως συμβαίνει ακριβώς το ίδιο και με το υψηλό performance που προσφέρει, καθώς η πρόταση της realme τρέχειασταμάτητα! Ο «κινητήρας» του άλλωστε δεν είναι άλλος από το Snapdragon 888, το chipset που σπάει τα κοντέρ με την υψηλή ταχύτητα και την αξιοπιστία που προσφέρει ακόμη και στα πιο απαιτητικά tasks και στις πιο ζόρικες εφαρμογές. Το σημαντικότερο όλων βέβαια είναι ότι το realme GT δεν θα μπορούσε παρά να είναι δομημένο πλήρως πάνω στην ταχύτατη φιλοσοφία που προσφέρει το 5G. Με καλύτερη ενεργειακή διαχείριση, επιτάχυνση του διπλού καναλιού με το συνδυασμό 5G και Wi-Fi 6 και με 8 ή 12GB RAM (έκδοση η οποία όμως θα κυκλοφορήσει σύντομα στην χώρα μας), το GT της realme σχεδιάστηκε για να κάνει μονίμως τον ταχύτερο γύρο (και κυρίως αδιάκοπα), χωρίς μάλιστα να χρειάζεται να το περάσεις μία βόλτα από τα pits.

    Φυσικά, για ακόμη μεγαλύτερη αξιοπιστία, το race car των smartphones θα πρέπει να… «παγώνει» που και πού, με το ειδικό σύστημα ψύξης που έχει προσθέσει το σχεδιαστικό team της realme να έχει κάτι από το «βεντιλατέρ» ενός σπορ αυτοκινήτου. Ειδικότερα, η realme προτίμησε στο GT να αντικαταστήσει τον «παραδοσιακό» χαλκό με ένα σύνθετο θερμοαγώγιμο υλικό νέας γενιάς, το οποίο συνδυάζει χαλκό και ανοξείδωτο ατσάλι για ακόμη μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα στην ψύξη. Σε γενικές γραμμές, το εν λόγω 3D σύστημα ψύξης δύναται να παρουσιάζει έως και 50% αυξημένη ισχύ ψύξης, μειώνοντας τις θερμοκρασίες που αναπτύσσονται στον πυρήνα της CPU ακόμη και κατά 15 βαθμούς. Λιγότερη ανάπτυξη θερμότητας δεν μεταφράζεται απλώς σε καλύτερη απόδοση, αλλά και σε αυξημένη αντοχή και πράγματι το realme GT εκτός από εξαιρετικά ντελικάτο είναι σούπερ ανθεκτικό.

    Όπως ήδη θα έχετε καταλάβει, η προσοχή στη λεπτομέρεια είναι ένα από τα μεγάλα ατού του realme GT και η κινεζική εταιρεία είναι εμφανές ότι έδωσε ξεχωριστή βαρύτητα και στον τομέα του mobile photography. Το main camera triple setup του, αποτελείται από ένα ΙΜΧ 682 camera sensor που φέρει την ποιοτική υπογραφή της Sony, ενώ παράλληλα συνεργάζεται άψογα με έναν ευρυγώνιο φακό στα 8MP και έναν Macro sensor στα 2MP. Τα ειδικά photo modes που διαθέτει το realme GT, το καθιστούν ως ένα πραγματικά αξιόλογο smartphone για φωτογραφίσεις για κάθε περίσταση και κάτω από οποιαδήποτε συνθήκη.

    Η λειτουργία Pro μειώνει το θόρυβο, ενώ με το Super Nightscape εξασφαλίζεται ότι το φωτογραφικό αποτέλεσμα θα είναι υψηλών προδιαγραφών και στο μέγιστο επίπεδο λεπτομέρειας, ακόμη κι όταν το φως ίσα που… αχνοφαίνεται. Παράλληλα, ένα εξαιρετικά χρήσιμο φωτογραφικό feature του realme GT είναι ότι σας δίνει τη δυνατότητα να τραβήξετε μια φωτογραφία τύπου διαβατηρίου, εκμεταλλευόμενοι τις εξελιγμένες δυνατότητες της τεχνητής νοημοσύνης. Το τελικό αποτέλεσμα πιστέψτε μας δεν έχει σε τίποτα να ζηλέψει από ένα επαγγελματικό φωτογραφικό studio. Τέλος, δεν θα μπορούσαμε να μην εκθειάσουμε και τη λειτουργία Chroma Boost, η οποία έχει ως στόχο της να βελτιώσει την απόδοση μιας φωτογραφίας, εκτοξεύοντας τα επίπεδα ρεαλισμού και φτάνοντας ουσιαστικά στο επίπεδο της πραγματικής αντίληψης του ανθρώπινου ματιού.

    Ως είθισται και οι λάτρεις των selfie φωτογραφήσεων βέβαια δεν θα μπορούσαν να μείνουν παραπονεμένοι, για αυτό και το realme GT προσφέρει μια εμπρόσθια κάμερα με ευρυγώνιο φακό και ανώτερη ανάλυση στα 16MP. Το δε beautification filter που προσφέρει συνδυάζει τεχνικές AI για ακόμη πιο eye-candy αποτέλεσμα στις selfies σας. Αξίζει να προσθέσουμε πως το realme GT πετυχαίνει εξαιρετικές επιδόσεις και στον τομέα του video recording (με διάφορα modes που ξεκινούν από τα 720p / 960fps και καταλήγουν σε 4Κ στα 60 και 30 fps).

    Σε ότι έχει να κάνει με τη συνδεσιμότητα που προσφέρει το «αγωνιστικό» της realme, εκτός από υποστήριξη 5G που όπως προαναφέραμε βρίσκεται στον πυρήνα της λειτουργίας του, το GT παίζει στα κανάλια 2.4 και 5GHz, υποστηρίζει Wi-Fi 6, όπως επίσης Bluetooth 5.2, NFC, GPS διπλής συχνότητας (GLONASS, BEIDOU, GALILEO). Τέλος, σε ότι έχει να κάνει με τον αποθηκευτικό χώρο, η «γρήγορη σαν αστραπή» πρόταση της έρχεται με storage στα 128 και 256GB (UFS 3.1).

    Βάλαμε φωτιά στα φρένα!

    Αναμφίβολα, το realme GT διαθέτει δυναμική εμφάνιση, εντυπωσιακές επιδόσεις για την κατηγορία του και αξιόλογες επιδόσεις στον νευραλγικό τομέα του mobile photography. Όμως το κερασάκι στην τούρτα δεν θα μπορούσε παρά να είναι η εκπληκτική αυτονομία του. Από τη στιγμή που του 5G ζητάει «ενέργεια» το σχεδιαστικό team της κινεζικής εταιρείας δεν θα μπορούσε παρά να πάρει τα μέτρα του. Γι αυτό και ο αναβαθμισμένος Super Dart φορτιστής των 65W δύναται να φορτίσει τη μπαταρία (με χωρητικότητα στα 4500mAh) της συσκευής στο 100% μέσα σε μόλις 35 λεπτά. Και δεν είναι όμως μόνο αυτό, καθώς ο ειδικός αλγόριθμος φόρτισης που αποτελεί ένα πατενταρισμένο feature της realme παρέχει ειδική προστασία πέντε σημείων για ακόμη μεγαλύτερη έξυπνη προστασία και ασφάλεια. Προβάλλοντας μια σειρά από smart λειτουργίες ενεργειακής διαχείρισης και εξοικονόμησης ενέργειας (όπως είναι για παράδειγμα η βελτιστοποίηση μπαταρίας οθόνης, η κατάσταση αναμονής αδράνειας κ.ά), το GT της realme δεν θα μπορούσε παρά να ανέβει στην πρώτη θέση του βάθρου και σε ότι έχει να κάνει με την αυτονομία

    Ολοκληρώνοντας, δεν θα μπορούσαμε να μην σταθούμε στο γεγονός ότι το realme GT είναι τρομερά οικονομικό με βάση αυτά που προσφέρει. Το μοντέλο των 8GB RAM / 128GB storage θα το βρείτε με street price στα 599 ευρώ, ωστόσο για pre-orders που θα τρέξουν από τις 25 εώς τις 29.06 θα υπάρξει μια έκπτωση ης τάξειως των 100 ευρώ (στα 499 ευρώ), ενώ μεταξύ 30.6 και 3.7 όσοι χρήστες το αγοράσουν θα μπορέσουν να το αποκτήσουν επίσης με 100 ευρώ λιγότερα (499 ευρώ). Πραγματικά, τόσο δυνατή συσκευή και να μην ξεπνεράνει τα 500 ευρώ, πρόκειται για ένα τρομερό bargain που δεν πρέπει με τίποτα να χάσετε!

    Ταχύτατο, με αξιοπιστία, design που μαγνητίζει τα βλέμματα, σε τιμή άκρως προσιτή για αυτά που προσφέρει, το realme GT πατάει το γκάζι και βάζει φωτιά στα φρένα! Με τα παραπάνω ρίχνει με άνεση την καρό σημαία στην κατηγορία του!

    Πέτρος Κυπραίος
    Πέτρος Κυπραίος
    Tech expert και true gamer στην καρδιά, ο Πέτρος Κυπραίος ξεκίνησε να ασχολείται ως συντάκτης σε κορυφαία περιοδικά του Ειδικού Τύπου πάνω στα video games και στην τεχνολογία, ενώ διετέλεσε επίσης και υπεύθυνος τμήματος παιδικών περιοδικών. Από τη θέση του editorial director το focus του είναι οτιδήποτε digital, όμως του αρέσει να ρίχνει και μια ματιά και στο… lifestyle!

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles