18.6 C
Athens
Παρασκευή, 3 Μαΐου, 2024
More

    Realme GT5 Pro: Το smartphone που ξεκλειδώνει μόνο του, διαβάζοντας την παλάμη του χρήστη

    Το τελευταίο διάστημα η προώθηση του πρώτου premium smartphone της Realme ήταν αρκετά δυναμική από την πλευρά της εταιρείας. Η νέα συσκευή, το GT5 Pro, ανακοινώθηκε επίσημα και φέρει, μεταξύ άλλων, ένα αρκετά ενδιαφέρον χαρακτηριστικό, αφού ξεκλειδώνει μόνο του «διαβάζοντας» την παλάμη του χρήστη.

    Πιο συγκεκριμένα, αντί να χρησιμοποιεί time-of-flight camera και υπέρυθρο φως, το Realme GT5 Pro χρησιμοποιεί την selfie camera των 32 megapixel για να ανιχνεύσει το αποτύπωμα της παλάμης. Όπως φαίνεται σε σχετικό video, η οθόνη «ξυπνά» αυτόματα όταν η παλάμη απομακρύνεται από αυτήν.

    Σύμφωνα με την εταιρεία, το palm unlock είναι ταχύτερο από την αναγνώριση προσώπου, εν μέρει χάρη στο machine learning που χρησιμοποιεί πάνω από 10.000 μοντέλα. Ωστόσο, το κλασικό fingerprint reader στο κάτω μέρος της οθόνης εξακολουθεί να υπάρχει, οπότε το ξεκλείδωμα παλάμης είναι απλώς μια επιπλέον επιλογή, ίσως η πιο βολική για κάποιον που μαγειρεύει ή οδηγεί.

    Κατά τα άλλα, η συσκευή έρχεται με μερικά από τα χαρακτηριστικά που έχουμε συνηθίσει να βλέπουμε στις «ναυαρχίδες»: προηγμένες φωτογραφικές δυνατότητες, επεξεργαστή Snapdragon 8 Gen 3, 6.78-inch curved AMOLED panel, μπαταρία 5,400mAh με υποστήριξη 100W fast charging ή 50W wireless fast charging, USB-C 3.2, NFC κ.α.

    Το Realme GT5 Pro κυκλοφόρησε στην Κίνα και η τιμή του ξεκινά από τα 460 δολάρια.

    Διαβάστε επίσης:

    Ο top ερευνητής της Meta μίλησε! Η ΑΙ θα αποκτήσει ευφυία σκύλου όχι ανθρώπου μέσα στα επόμενα χρόνια (digitallife.gr)

    Ελένη Σαραντάκη
    Ελένη Σαραντάκη
    Η Ελένη Σαραντάκη είναι δημοσιογράφος και εκπαιδευτικός με πολυετή εμπειρία στο χώρο του τεχνολογικού και τουριστικού ρεπορτάζ. Έχει συνεργαστεί με ηλεκτρονικά και έντυπα μέσα ως αρθρογράφος, ενώ σήμερα είναι αρχισυντάκτρια του περιοδικού της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων Greek Hotelier και editor στο τεχνολογικό site Digital Life.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles