BREAKING

Red Hot... Facts για τους Chili Peppers

Μία ημέρα έχει μείνει για το μεγάλο live των Red Hot Chili Peppers στο ΟΑΚΑ, το μεγάλο απωθημένο των φίλων της μουσικής εδώ και πολλά χρόνια στη χώρα μας. Οι  Flea, Anthony Kiedis, Chad Smith και Josh Klinghoffe αναμένεται να παίξουν όλα τα hits τους σ' ένα άκρως φανατικό κοινό που τους περιμένει χρόνια να περάσουν από τα μέρη μας. Εμείς κάνουμε μία αναφορά από τρελά και μη facts που αφορούν το συγκρότημα που από το 1984 μας χαρίζει ανεκτίμητες μουσικές στιγμές...

* Είναι γνωστό πως τις πρώτες μέρες τους εμφανίζονταν γυμνοί στη σκηνή φορώντας μόνο μία κάλτσα στα γεννητικά τους όργανα. Άλλες φορές εμφανίζονταν ντυμένοι με ασημένιες φόρμες. Από τις πλέον extreme εμφανίσεις τους ωστόσο ήταν στο Woodstock του ’94 όταν άνοιξα το live φορώντας τεράστιες… λάμπες στο κεφάλι. Και οι τέσσερις δήλωσαν πως κόντεψαν να πάθουν ασφυξία…

* Οι Antony Kiedis και Flea, φίλοι από τα δεκαπέντε τους, το έχουν πολύ συνηθισμένο να φιλιούνται στο στόμα, να παλεύουν μέχρι να μελανιάσουν, να κάνουν τις πιο σαχλές γκριμάτσες και να γράφουν με μαρκαδόρους στο σώμα τους πόσο αγαπάει ο ένας τον άλλον.

* Τα πλέον χαρακτηριστικά τραγούδια της πρώτης περιόδου; Κάθε σχόλιο είναι περιττό για το Catholic School Girls Rule. Και δεν ξεχνιέται ότι στο Uplift Mofo Party Plan άλμπουμ περιέχεται το περίφημο κρυμμένο τραγούδι Party On Your Pussy, Baby, έμπνευση του Kiedis μετά από ένα extreme τετραήμερο με μία Γαλλίδα στο Παρίσι…

* Το συγκρότημα ηχογράφησε ίσως το πιο διάσημο άλμπουμ του Blood, Sugar, Sex, Magik, σε μία έπαυλη στο L.A., ένα μέρος όπου είχε ζήσει κάποτε ο διάσημος μάγος Harry Houdini. Τα τρία από τα τέσσερα μέλη έμειναν μέσα στην έπαυλη κατά την διάρκεια των ηχογραφήσεων, με όλους να παραδέχονται πως το μέρος ήταν στοιχειωμένο!

* Το πιο διάσημο εξώφυλλο των Peppers; To EP Abbey Road του 1988 όπου το συγκρότημα περπάτησε στην διάσημη οδό ως άλλοι Beatles, μόνο που εκείνοι ήταν γυμνοί και διέσχιζαν το δρόμο φορώντας μόνο μία κάλτσα. Και αυτή όχι στο πόδι…

* Τι κατοικίδιο έχει ο πατέρας του Anthony Kiedis; Ένα λύκο. Που τον φώναζε Howlin’ Wolf, από το όνομα του μυθικού μουσικού των blues!

* Με 10 άλμπουμ στο ενεργητικό τους έχουν πουλήσει πάνω από 80 εκατ. άλμπουμ παγκοσμίως! Το πρόσφατο άλμπουμ τους I'm With You ανέβηκε στην κορυφή των charts σε 18 χώρες.

* Το "The Adventures of Rain Dance Maggie" ήταν το 12ο Νο.1 single του γκρουπ!

* Το ’94 είχαν ανοίξει δύο συναυλίες των Rolling Stones, μία εμπειρία που θέλουν να ξεχάσουν για πάντα.

* Μην ξαφνιαστείτε εάν αύριο ο κιθαρίστας του Josh Klinghoffer, αντικαταστάτης του John Frusciante, παίξει όλη τη συναυλία καθιστός μιας και έχει σπάσει το πόδι του. Την 1η Σεπτεμβρίου πάντως έπαιξε όλο το set στη Σόφια της Βουλγαρίας καθιστός.

* Και λέγοντας για Frusciante, να θυμίσουμε πως το 1998 έχασε το σπίτι του και την συλλογή του από δίσκους από μία φωτιά που ξέσπασε. Μόλις την τελευταία στιγμή κατάφερε να γλυτώσει και ο ίδιος.

* Ο Flea μιλάει πως βιώνει εκείνος και ο Kiedis τη ζωή στο χαοτικό  L.A και το πώς αντέχουν το touring… «Προσπαθούμε να βγούμε “καθαροί” και οι δύο και το καταφέρνουμε. Μετά ξαναπέφτουμε και οι δύο μαζί στις καταχρήσεις για να ανταπεξέλθουμε στο άγχος της περιοδείας και στην πίεση της καθημερινότητας».

0 Comment