21 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024
More

    Redmax Technologies: Η πρώτη «έξυπνη» πολυκατοικία στην περιοχή της Λακατάμιας

    H Redmax, σε συνεργασία με την Hadjiloucas Constructions Ltd, ολοκλήρωσε πρόσφατα την τεχνολογική υποδομή για το πρώτο έξυπνο κτίριο της.

    Πρόκειται για μια νέα τριώροφη πολυκατοικία που βρίσκεται στην οδός Πεύκου στην Λακατάμια για την δικτύωση της οποίας έγινε προεγκατάσταση καλωδίων οπτικών ινών τόσο κάθετα όσο και οριζόντια. Σε κάθε ένα από τα εννέα διαμερίσματα έχει γίνει τερματισμός οπτικών ινών που θα επιτρέπουν στους νέους ενοίκους να συνδεθούν με ταχύτητες fiber από οποιονδήποτε πάροχο επιλέξουν.

    Η δικτύωση της πολυκατοικίας έγινε με οπτικά καλώδια νέας γενιάς που συγκριτικά με οποιαδήποτε άλλα καλώδια χρειάζονται ελάχιστο χώρο εγκατάστασης αφού γίνεται ελάχιστη χρήση καλωδίων, δεν απαιτούν κατανεμημένα cabinets σε κάθε όροφο, δεν σπάζουν εύκολα, έχουν «ανοσία» στις ηλεκτρομαγνητικές παρεμβολές και έχουν σχεδόν μηδενικά  έξοδα συντήρησης, ενώ το κόστος εγκατάστασης τους είναι πολύ προσιτό.

    Πέρα από το χαμηλό κόστος εγκατάστασης, ένα δικτυωμένο κτίριο με οπτικές ίνες δεν επιτρέπει μόνο το Fiber to the Home (FTTH) με ταχύτητες Gigabit και την μεταφορά τεράστιου όγκου δεδομένων. Παρέχει ταυτόχρονα τη δυνατότητα αξιοποίησης πολλών άλλων τεχνολογιών όπως για παράδειγμα το Internet of Things (IoT).

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles