24.2 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
More

    Regina Dugan: Το αστέρι των projects του ATAP lab της Google εργάζεται πλέον στο Facebook!

    Το Facebook δε θέλει πια να είναι απλά ένα κοινωνικό δίκτυο, αλλά να αποτελέσει έναν κολοσσό της τεχνολογίας σε πολλούς τομείς: Στο χώρο του εφαρμογών messaging φυσικά με τον τρόπο που αυτός εξελίσσεται, στο Internet συνολικά, στο VR, στον τομέα της τεχνητής νοημοσύνης και όχι μόνο. Και όπως μάθαμε στο πλαίσιο του F8 conference όπου μας ανέπτυξε τις νέες ιδέες του για όλα αυτά, σκοπεύει να επενδύσει εκατοντάδες εκατομμύρια δολάρια και στη δημιουργία νέου hardware. Μόλις μάλιστα προσέλαβε μία πραγματική σταρ γι’ αυτό το σκοπό. Η Regina Dugan, επικεφαλής έως τώρα του καινοτόμου Advanced Technologies and Projects Group της Google (πρώην τμήμα της Motorola που η Google κράτησε μετά την εξαγορά από τη Lenovo), υπεύθυνη μεταξύ άλλων για τα αρθρωτά smartphones και το Project Tango (αλλά και πρώην στέλεχος της DARPA της Υπηρεσίας Προηγμένων Αμυντικών Ερευνών των ΗΠΑ), θα ηγηθεί της νέας ομάδας του Facebook που θα ονομάζεται Building 8.

    Regina Dugan

    Δε μάθαμε στο πλαίσιο του συνεδρίου προγραμματιστών του Facebook πολλές λεπτομέρειες για το πού θα δώσει έμφαση το Building 8, μόνο ότι θα αναπτύξει “νέα προϊόντα hardware με στόχο την προώθηση του στόχου συνδεσιμότητας του κόσμου”.

    Η ομάδα της Dugan θα αναπτύξει hardware που θα λειτουργεί σε συνεργασία με software και πάλι από το Facebook, με τον CEO του Mark Zuckerberg σε σχετική δήλωσή του να δηλώνει ενθουσιασμένος που το Facebook θα επενδύσει εκατοντάδες εκατομμύρια δολάρια γι’ αυτό το σκοπό”.

    regina

    Η Regina Dugan, σε ένα ιδιαίτερα συναισθηματικό μήνυμα με αφορμή την αποχώρησή της, σημειώνει ότι είναι στενοχωρημένη που αφήνει τους “πειρατές του ATAP”, όμορφα όμως που πλέον θα μπορέσει να δημιουργήσει πολλά νέα πράγματα στο Facebook. Για να δούμε τι μας ετοιμάζει η εταιρεία του Mark Zuckerberg και σε αυτό το κομμάτι…

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles