21.7 C
Athens
Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024
More

    Ρεκόρ Guinness για Πύργο του Eiffel ύψους 7 μέτρων, κατασκευασμένο από… σπιρτόξυλα!

    Στα Ρεκόρ Guinness σίγουρα μπορείς να δεις τα πιο θεότρελα και περίεργα ρεκόρ στον κόσμο και σίγουρα σε αυτή την κατηγορία ανήκει μια ρέπλικα του Πύργου του Eiffel (ύψους 7 μέτρων) που αποτελείται από σπιρτόξυλα! Ο Γάλλος Richard Plaud χρειάστηκε περισσότερα από 8 χρόνια για να ολοκληρώσει το δημιούργημα του και χρησιμοποίησε 706.900 σπιρτόξυλα και παραπάνω από 22 κιλά κόλλας. Το μοντέλο του Πύργου του Eiffel ολοκληρώθηκε με αφορμή τη συμπλήρωση 100 ετών από το θάνατο του κατασκευαστή του, Gustave Eiffel.

    Βέβαια δεν ήταν τόσο εύκολο να αποσπάσει το προαναφερθέν ρεκόρ, καθώς η ίδια η επιτροπή των Ρεκόρ Guinness ακύρωσε τη συμμετοχή του πίσω στον Δεκέμβριο του 2023! Ο λόγος ήταν ότι το δημιούργημα του Richard δεν αποτελείτο από «επίσημα» σπιρτόξυλα που κυκλοφορούν στο εμπόριο! Αυτό είχε ως αποτέλεσμα ο δημιουργός του ξεχωριστού πύργου του Eiffel να ζητήσει επανεξέταση του ρεκόρ του. Τελικά, οι προσπάθειες του ευοδώθηκαν ύστερα και από την πίεση που άσκησε και έτσι η ομάδα των Ρεκόρ Guinness του απέμεινε το βραβείο κανονικά, αφήνοντας την αυστηρότητά της για λίγο στην άκρη και αναθεωρώντας ορισμένους από τους κανόνες της. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο προηγούμενος κάτοχος ήταν ο Toufic Daher από το Λίβανο, όπου η δική του “υψηλότερη κατασκευή με σπιρτόξυλα” είχε ύψος κοντά στα 6.53 μέτρα.

    Πέτρος Κυπραίος
    Πέτρος Κυπραίος
    Tech expert και true gamer στην καρδιά, ο Πέτρος Κυπραίος ξεκίνησε να ασχολείται ως συντάκτης σε κορυφαία περιοδικά του Ειδικού Τύπου πάνω στα video games και στην τεχνολογία, ενώ διετέλεσε επίσης και υπεύθυνος τμήματος παιδικών περιοδικών. Από τη θέση του editorial director το focus του είναι οτιδήποτε digital, όμως του αρέσει να ρίχνει και μια ματιά και στο… lifestyle!

    Related Articles

    ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

    εισάγετε το σχόλιό σας!
    παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

    Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles