22.2 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024
More

    «Rendezvous With Rama»: Μετά το Dune, ακόμα μια κλασική sci-fi μεταφορά για τον Denis Villeneuve

    Μετά την επιτυχημένη κινηματογραφική μεταφορά του «Dune» του Φρανκ Χέρμπερτ, ο Denis Villeneuve θα ταξιδέψει βαθύτερα στις αρχές της επιστημονικής φαντασίας. Η Alcon Entertainment, η οποία στο παρελθόν συνεργάστηκε με τον σκηνοθέτη στις ταινίες «Prisoners» και «Blade Runner 2049», απέκτησε τα κινηματογραφικά δικαιώματα για το κλασικό μυθιστόρημα επιστημονικής φαντασίας «Rendezvous With Rama» του Άρθουρ Σ. Κλαρκ, για να το σκηνοθετήσει ο τακτικός συνεργάτης της. Το μυθιστόρημα που δημοσιεύτηκε για πρώτη φορά το 1973, διαδραματίζεται τη δεκαετία του 2130. Επικεντρώνεται σε ένα κυλινδρικό εξωγήινο διαστημόπλοιο 31 επί 12 μιλίων που εισέρχεται στο ηλιακό σύστημα. Την ιστορία αφηγείται ομάδα εξερευνητών που αναχαιτίζουν το διαστημόπλοιο σε μια προσπάθεια να ξεκλειδώσουν τα μυστήρια του.

    Το μυθιστόρημα κέρδισε και τα δύο βραβεία Hugo και Nebula όταν κυκλοφόρησε. Ο Κλαρκ είναι ο συγγραφέας του «2001: A Space Odyssey», στο οποίο βασίστηκε η αριστουργηματική ταινία του Στάνλεϊ Κιούμπρικ. Για την κινηματογραφική μεταφορά του μυθιστορήματος «Rendezvous With Rama» είχαν εκδηλώσει στο παρελθόν ενδιαφέρον ο Μόργκαν Φρίμαν και η συνεργάτιδά του Λόρι ΜακΚρίρι της Revelations Entertainment, η οποία θα είναι παραγωγός μαζί με την Alcon. Η Alcon θα χρηματοδοτήσει το έργο και οι συνιδρυτές και συνδιευθύνοντες σύμβουλοι της εταιρείας Μρόντερικ Τζόνσον και Άντριου Κοσόβε θα είναι παραγωγοί. Οι ΜακΚρίρι και Φρίμαν θα είναι επίσης παραγωγοί.

    Διαβάστε επίσης:

    Twitter: Αυτές είναι οι ταινίες που “ξεσήκωσαν” τους χρήστες το 2021 (digitallife.gr)

    Ελένη Σαραντάκη
    Ελένη Σαραντάκη
    Η Ελένη Σαραντάκη είναι δημοσιογράφος και εκπαιδευτικός με πολυετή εμπειρία στο χώρο του τεχνολογικού και τουριστικού ρεπορτάζ. Έχει συνεργαστεί με ηλεκτρονικά και έντυπα μέσα ως αρθρογράφος, ενώ σήμερα είναι αρχισυντάκτρια του περιοδικού της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων Greek Hotelier και editor στο τεχνολογικό site Digital Life.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles