19.8 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
More

    Report αναφέρει ότι τα φετινά iPhone 12 δεν θα έχουν φορτιστή στη συσκευασία τους!

    Εδώ και πολλά χρόνια είναι σύνηθες όταν αγοράζουμε μια ολοκαίνουρια brand-new συσκευή στο κουτί της, να περιμένουμε να έχει μέσα τα ακουστικά, το USB καλώδιο της και φυσικά τον φορτιστή της! Παρόλα αυτά, μια σειρα από έγκριτα reports που είδαν πρόσφατα το φως της δημοσιότητας, κάνουν λόγο ότι τα iPhone που θα κυκλοφορήσουν μέσα στο 2020 θα έρθουν εντελώς… γυμνά! Κοινώς, δεν θα έχουν ούτε τα EarPods (αυτό είναι κάτι που το γνωρίζουμε εδώ και καιρό), ούτε φορτιστή μέσα στη συσκευασία τους, παρά μόνο ένα lightning cable!   

    Σύμφωνα με τον αναλυτή Ming-Chi Kuo, εφόσον η Apple καταλήξει σε αυτή την απόφαση θα το κάνει για δύο κύριους λόγους. Ο πρώτος έχει να κάνει με το κάπως πιο υψηλό κόστος του 5G hardware που θα χρησιμοποιεί στο iPhone 12 και η μη ύπαρξη φορτιστή ενδεχομένως να μειώσει ως ένα σημείο το κόστος. Ο δεύτερος λόγος έχει να κάνει περισσότερο με την απόφαση της εταιρείας από το Cupertino να συμπεριφερθεί πιο «οικολογικά» στα προϊόντα της. Πολλές έρευνες έχουν δείξει ότι ένας φορτιστής είναι μια πρόσθετη επιβάρυνση για το περιβάλλον και με αυτόν τον τρόπο ένας user μπορεί να πειστεί, ώστε να αναγκαστεί να χρησιμοποιήσει τον φορτιστή που ήδη έχει από το παλαιότερο μοντέλο του. Ωστόσο, από τη στιγμή που τα iPhone δεν είναι και τα πιο οικονομικά smartphones που υπάρχουν στον κόσμο, δεν αποκλείεται αρκετοί χρήστες να προβληματιστούν έντονα.  

    Πέτρος Κυπραίος
    Πέτρος Κυπραίος
    Tech expert και true gamer στην καρδιά, ο Πέτρος Κυπραίος ξεκίνησε να ασχολείται ως συντάκτης σε κορυφαία περιοδικά του Ειδικού Τύπου πάνω στα video games και στην τεχνολογία, ενώ διετέλεσε επίσης και υπεύθυνος τμήματος παιδικών περιοδικών. Από τη θέση του editorial director το focus του είναι οτιδήποτε digital, όμως του αρέσει να ρίχνει και μια ματιά και στο… lifestyle!

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles