13.7 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024
More

    Θεματικό πάρκο αφιερωμένο στις… τουαλέτες

    Οι Ασιάτες έχουν, έτσι κι αλλιώς, περίεργες εμπνεύσεις και, αυτή τη φορά, τα ιδιαίτερα νέα έρχονται από την Κορέα. Το Restroom Cultural Park, το πρώτο θεματικό πάρκο αφιερωμένο στις… τουαλέτες, είναι γεγονός.

    Βρίσκεται στην πόλη Suwon και είναι αφιερωμένο στον πρώην δήμαρχο της πόλης, τον Sim Jae-duck, έναν άνδρα γνωστό ως “Mr Toilet”, ο οποίος γεννήθηκε σε μία… τουαλέτα και αγωνίστηκε σε όλη του τη ζωή για να βελτιώσει το… απαρχαιωμένο σύστημα των δημόσιων αποχωρητηρίων της χώρας και όχι μόνο…

    Από χάλκινα αγάλματα που… κάνουν την ανάγκη τους, τα οποία βρίσκονται διάσπαρτα στο κτίριο, έως το σχήμα του το οποίο, όπως βλέπετε στις φωτογραφίες, θυμίζει μία λεκάνη τουαλέτας, το θεματικό πάρκο αυτό δηλώνει, σε κάθε περίσταση, το σκοπό του και εκφράζει ένα ιδιαίτερο χιούμορ, που σε άλλους αρέσει και σε άλλους όχι.

    Φιλοξενεί ένα μουσείο με αντικείμενα σχετικά με αυτό που μπορείτε να φανταστείτε, προερχόμενα από την Κορέα και όχι μόνο. Τουαλέτες στην ιστορία των ετών, διαφορετικές σημάνσεις από WC από ολόκληρο τον κόσμο, έργα τέχνης εμπνευσμένα από… τουαλέτες και σχετικά σουβενίρ δίνουν το “παρών” σε έναν άκρως πρωτότυπο χώρο για όποιον τον επισκεφθεί.

    Ένα από τα σημαντικότερα εκθέματα, πάντως, είναι η high-tech τουαλέτα του ίδιου του Sim Jae-duck, η οποία διαθέτει διαφανή πόρτα που γίνεται αδιαφανής όταν κάποιος βρίσκεται μέσα για να κάνει την ανάγκη του.

    Περισσότερα μπορείτε να δείτε στο video του BBC που ακολουθεί…

    Πηγές: CNET, DailyMail

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles