16.6 C
Athens
Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024
More

    Retro Gaming Watch: Μια πρωτότυπη λιλιπούτεια gaming συσκευή για τους old-school gamers!

    Τα tech projects που είναι γεμάτα από ταλέντο εννοείται ότι μας αρέσουν πάντοτε, καθώς εάν ένας ερασιτέχνης έχει όρεξη για δουλειά, μεράκι και μπόλικη υπομονή (αλλά και οικονομικούς πόρους) μπορεί να δημιουργήσει μοναδικά αριστουργήματα. Έτσι και ο Modder Jason Rogers φιλοδοξεί να δώσει πνοή στο Retro Gaming Watch, ένα wearable – gaming watch, το οποίο σου δίνει τη δυνατότητα να απολαμβάνεις ορισμένα από τα πιο γνωστά old-school games στον καρπό σου.

    Το ιδιαίτερο αυτό project πρόσφατα ανέβηκε στο Kickstarter και πράγματι κατάφερε να συγκεντρώσει το ενδιαφέρον των users, καθώς κατάφερε να πιάσει τον αρχικό στόχο των 35.000$ μέσα σε μόλις 7 ημέρες (μέχρι στιγμής έχουν συγκεντρωθεί περισσότερα από 51.000$ σε donations). Σε ότι έχει να κάνει με τα τεχνικά του χαρακτηριστικά, το εν λόγω werable θα έχει στο εσωτερικό του ένα SoC Renesas/Dialog DA14706, το οποίο φέρει στο εσωτερικό Cortex Arm M33 processor (με συχνότητα ρολογιού στα 160MHz) και διαθέτει 1.5MB εσωτερικής RAM και 8MB extrernal QSPI RAM. Αξίζει δε να σημειωθεί ότι στην καρδιά του βρίσκεται και μια 2D GPU που το καθιστά ικανό στο να πραγματοποιεί emulation σε DOS-based games. Η οθόνη του είναι τεχνολογίας LCD με διαγώνιο στις 1.5 ίντσες και ανάλυση στα 320 x 320 pixels, ενώ έρχεται με 4 fire buttons και D-Pad.

    Αξίζει να σημειωθεί ότι αυτό το γεμάτο retro gaming νοσταλγικό project έρχεται φορτωμένο και με πιο σύγχρονες δυνατότητες, καθώς διαθέτει υποστήριξη Bluetooth, πράγμα που σημαίνει ότι επιτρέπει την wireless επικοινωνία με εξωτερικές συσκευές όπως smartphones και tablets, σε περίπτωση που ο χρήστης του επιθυμεί να λαμβάνει Notifications αλλά και να στέλνει και να λαμβάνει μηνύματα. Αν μη το άλλο, μια ξεχωριστή κι εμπνευσμένη προσπάθεια για την οποία μπορείτε να μάθετε περισσότερα και να παρακολουθήσετε την εξέλιξη της ανάπτυξης της, κάνοντας click εδώ.  

    Πέτρος Κυπραίος
    Πέτρος Κυπραίος
    Tech expert και true gamer στην καρδιά, ο Πέτρος Κυπραίος ξεκίνησε να ασχολείται ως συντάκτης σε κορυφαία περιοδικά του Ειδικού Τύπου πάνω στα video games και στην τεχνολογία, ενώ διετέλεσε επίσης και υπεύθυνος τμήματος παιδικών περιοδικών. Από τη θέση του editorial director το focus του είναι οτιδήποτε digital, όμως του αρέσει να ρίχνει και μια ματιά και στο… lifestyle!

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles