15.8 C
Athens
Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024
More

    Reuters: Η Google ενδέχεται να διακόψει τα Android updates για τα smartphones της Huawei. Υπάρχει όμως λόγος ανησυχίας;

     

    Όπως λέει και μια γνωστή παροιμία, στον έρωτα και στον πόλεμο όλα επιτρέπονται και ο εμπορικός “πόλεμος” μεταξύ ΗΠΑ και Κίνας μαίνεται με αμείωτη ένταση. Κύριος αποδέκτης των πυρών αυτή τη φορά η Huawei με το πλήγμα, να προέρχεται από την ίδια την Google. Σύμφωνα με πηγές του εξωτερικού (την είδηση ανέφερε πρώτο το Reuters), λοιπόν, η Google ύστερα από πιέσεις που έχει δεχθεί από την αμερικανική κυβέρνηση ενδέχεται στο μέλλον να διακόψει την παροχή υπηρεσιών στη Huawei. Αυτή η ένεργεια περιλαμβάνει τα software updates και apps για το Android OS που φυσικά βρίσκεται σε όλα τα smartphones της κινέζικης εταιρείας. Φυσκά τίποτα δεν είναι τυχαίο, καθώς την περαασμένη εβδομάδα η Washington συμπεριέλαβε τη Huawei στη “μαύρη λίστα” της, το οποίο σημαίνει πως οποιαδήποτε αμερικάνικη εταιρεία θέλει να πουλήσει hardware στη Huawei, θα πρέπει πρώτα να πάρει έγκριση από την κυβέρνηση.

    huawei-android

    Ως γνωστόν, το Android OS είναι open source και διαθέσιμο σε όλο τον κόσμο ελεύθερα, αλλά η Google έχει τρόπο να επηρεάσει τη λειτουργία και τις συσκευές της Huawei, καθώς δεκάδες εφαρμογές της, όπως το Gmail, το Google Maps κ.λπ. είναι ζωτικής σημασίας και απαραίτητες για τους χρήστες. Ωστόσο, δεν χρειάζεται κανένας απολύτως πανικός στους χρήστες των Huawei smartphones, καθώς η Google απάντησε μέσω του επίσημου λογαριασμού της στο Twitter, ότι σε αυτή τη φάση ο κολοσσός των νεών τεχνολογιών καλείται να συμμορφθωθεί με την ντιρεκτίβα της αμερικανικής κυβέρνησης, εξετάζοντας όλες τις πιθανές επιπτώσεις μιας τέτοιας απόφασης. Τα καλά νέα είναι ότι το Google Play app store και το Google Play Protect θα συνεχίσουν να λειτουργούν κανονικά και χωρίς κανένα απολύτως πρόβλημα στις υπάρχουσες συσκευές της Huawei. Για αυτό και σε αυτή τη φάση και μέχρι να ξεδιαλύνει κάπως το τοπίο, δεν συντρέχει κανένας απολύτως λόγος ανησυχίας. Φυσικά το μέλλον είναι κάτι που κανείς δεν είναι σε θέση να το γνωρίζει και όπως μπορείτε να αντιληφθείτε αυτή τη στιγμή παίζεται ένα τεράστιο και πολυεπίπεδο γεωπολιτικό και οικονομικό παιχνίδι από τις υπερδυνάμεις Κίνας και Η.Π.Α. Ας ελπίσουμε ότι οι παράπλευρες απώλειες δεν θα είμαστε εμείς οι καταναλωτές και ότι στο τέλος θα βρεθεί μια συμβιβασική λύση που θα λειτουργήσει υπέρ των συμφερόντων όλων.

     

    Πέτρος Κυπραίος
    Πέτρος Κυπραίος
    Tech expert και true gamer στην καρδιά, ο Πέτρος Κυπραίος ξεκίνησε να ασχολείται ως συντάκτης σε κορυφαία περιοδικά του Ειδικού Τύπου πάνω στα video games και στην τεχνολογία, ενώ διετέλεσε επίσης και υπεύθυνος τμήματος παιδικών περιοδικών. Από τη θέση του editorial director το focus του είναι οτιδήποτε digital, όμως του αρέσει να ρίχνει και μια ματιά και στο… lifestyle!

    Related Articles

    1 ΣΧΟΛΙΟ

    τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles