15.9 C
Athens
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024
More

    Reuters: Η Huawei συνεργάζεται με Xiaomi, Oppo και Vivo με στόχο να δημιουργήσουν τον ανταγωνιστή του Google Play

    Ο συνεχιζόμενος “πόλεμος” των ΗΠΑ -και προσωπικά του Donald Trump- με την Κίνα, που τους προηγούμενους μήνες έφερε …ζητήματα στη σχέση Huawei και Google, φαίνεται πως έχει συσπειρώσει τις κινεζικές εταιρείες, που πλέον κάνουν κινήσεις για να επιβιώσουν χωρίς αμερικανικές συνεργασίες. Έτσι, σύμφωνα με report του πρακτορείου Reuters, η Huawei ενδέχεται να “συμμαχήσει” με τις Xiaomi, Oppo και Vivo, στην ανάπτυξη πλατφόρμας, η οποία, πιθανότατα, έχει ως στόχο να είναι ανταγωνιστική στο Google Play Store.

    Η εναλλακτική του καταστήματος εφαρμογών της Κίνας ονομάζεται Global Developer Service Alliance (GDSA) και βρίσκεται σε ανάπτυξη, με στόχο να αποτελέσει ένα σημείο για εφαρμογές από τα app stores όλων των εταιρειών. Διαθέτει ήδη ένα prototype website και θα λανσαριστεί επίσημα το Μάρτιο (αν δεν καθυστερήσει λόγω ...κορωνοϊού), λειτουργώντας αρχικά σε Ινδία, Ινδονησία, Μαλαισία, Ρωσία, Ισπανία, Ταϊλάνδη, Φιλιππίνες και Βιετνάμ.

    Η συμμετοχή της Huawei δεν έχει επιβεβαιωθεί, ωστόσο το ρεπορτάζ του Reuters έχει προκαλέσει κύματα δημοσιεύσεων, με πολλούς να σημειώνουν ότι όπου υπάρχει καπνός υπάρχει και φωτιά, σχετικά με το ενδεχόμενο συνεργασίας των κορυφαίων Κινέζων κατασκευαστών, με στόχο να τα βάλουν με την Google.

    Για να δούμε πώς θα εξελιχθεί το Global Developer Service Alliance…

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles