11.3 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024
More

    Ρίξε τη βασίλισσα από το ελικόπτερο και ο Sir Tim Berners-Lee

    Να που η μεγάλη γιορτή του αθλητισμού ξεκίνησε, με την τελετή έναρξης των Ολυμπιακών αγώνων του Λονδίνου να πραγματοποιείται εχθές το βράδυ, με όλη τη μεγαλοπρέπεια που αρμόζει σε ένα τέτοιο γεγονός.

    Είναι αλήθεια ότι δεν εντυπωσιαστήκαμε ιδιαίτερα. Με δυσκολία θα κατέτασσε κάποιος την συγκεκριμένη τελετή στις «καλύτερες». Κάπου εδώ θα ευλογήσουμε τα γένια μας βέβαια, για την τελετή έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004 στην Αθήνα, που ήταν μακράν καλύτερη.

    Αν μπορούμε, όμως, να αναγνωρίσουμε κάτι στον καλλιτεχνικό διευθυντή της χθεσινής τελετής έναρξης, όμως, στον Danny Boyle και την ομάδα του, είναι πως είχαν επιλέξει πολύ καλές μουσικές και πολύ ενδιαφέρουσες παρουσίες που έχουμε αγαπήσει. Ο Kenneth Branagh, ο μεγαλύτερος εν ζωή Σαιξπηρικός ηθοποιός, η JK Rowling με την ανάγνωση του παραμυθιού του Peter Pan, ο Mike Oldfield με την ορχήστρα του να εκτελεί το Tubular Bells, ο Rowan Atkinson σε μία παρωδία των Δρόμων της Φωτιάς που μόνο εκείνος, ως Mr. Bean, θα μπορούσε να έχει κάνει.

    High Light; Η παρουσία του Sir Tim Berners Lee, του δημιουργού του World Wide Web, ενός ανθρώπου η εργασία του οποίου έχει αλλάξει άρδην τη ζωή, την εξέλιξη και το μέλλον όλης της ανθρωπότητας. Λίγοι άνθρωποι μπορούν να το περηφανευτούν αυτό και η παρουσία του Sir Tim Berners Lee στην τελετή έναρξης, αλλά και η χρήση των κοινωνικών δικτύων σε διάφορα στιγμιότυπα, σηματοδοτεί τη σημαντική παρουσία του Internet στον σύγχρονο τρόπο ζωής.

    Το καλύτερο, όμως, στιγμιότυπο από τη χθεσινή τελετή έναρξης κατά τη γνώμη μας, ήταν το μικρό σποτάκι με πρωταγωνιστές τον Daniel Craig στον ρόλο του James Bond και … την Βασίλισσα Ελισσάβετ τη Δεύτερη! Και δεν είναι μόνο πως η Βασίλισσα των Βρετανών πρωταγωνίστησε σε ένα σποτάκι συνοδεία ενός από τους πιο δημοφιλείς James Bond. Είναι που ο καλλιτεχνικός διευθυντής την ήθελε να πηδάει από το ελικόπτερο που αυτό, υπό άλλες συνθήκες, θα πληρώναμε όλοι πολλά λεφτά για να δούμε. Απολαύστε το βίντεο. Απ’ ότι φαίνεται, το BBC και το YouTube, για κάποιο λόγο, έχουν αποφασίσει ότι τα σχετικά βίντεο που κυκλοφορούν, δεν είναι διαθέσιμα στη χώρα μας, αλλά και στις υπόλοιπες χώρες. Προφανώς θέλουν να εκμεταλλευτούν πλήρως τα τηλεοπτικά δικαιώματα. (σ.σ. αυτό είναι οξύμωρο όταν στην ίδια τελετή εκθείασαν το γεγονός ότι ο Sir Tim Berners-Lee είναι ο δημιουργός του WWW και μεσα στην τελετή έγραφαν με φωτεινά σήματα στις κερκίδες ότι το World Wide Web είναι ΔΩΡΕΑΝ)

    Related Articles

    7 ΣΧΟΛΙΑ

    τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles