13.7 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024
More

    Ρομπότ έσπασε το δάκτυλο παιδιού σε τουρνουά σκακιού

    Ένα ρομπότ που παίζει σκάκι έσπασε το δάκτυλο ενός 7χρονου αγοριού σε τουρνουά στη Ρωσία, σύμφωνα με αναφορές των τοπικών δελτίων ειδήσεων.

    Το περιστατικό συνέβη την προηγούμενη εβδομάδα στο Moscow Chess Open, όπου το ρομπότ είχε επιστρατευτεί για να παίξει με τους διαγωνιζόμενους. Σχετικό video με το συμβάν δείχνει ότι το μηχάνημα είναι ένα βιομηχανικό ρομποτικό χέρι ειδικά προγραμματισμένο να μετακινεί τα πιόνια του σκακιού.

    «Το ρομπότ έσπασε το δάχτυλο του παιδιού. Αυτό φυσικά είναι λυπηρό», ανέφερε ο Sergey Lazarev, πρόεδρος του Moscow Chess Federation.

    «Το ρομπότ ήταν ενοικιασμένο από εμάς και είχε εκτεθεί σε πολλά μέρη, για πολύ καιρό με ειδικούς. Προφανώς, οι χειριστές κάτι παρέλειψαν. Το παιδί έκανε μια κίνηση και μετά από αυτό έπρεπε να δοθεί χρόνος στο ρομπότ για να απαντήσει. Το αγόρι όμως βιάστηκε και το ρομπότ τον άρπαξε».

    Δείτε στη συνέχεια το video με το περιστατικό:

    Διαβάστε επίσης:

    Νέο κατάστημα ΓΕΡΜΑΝΟΣ στον Πειραιά – O Νούμερο 1 προορισμός τεχνολογίας «σαλπάρει» στις θάλασσες της τεχνολογίας! (Συνέντευξη)

    Ελένη Σαραντάκη
    Ελένη Σαραντάκη
    Η Ελένη Σαραντάκη είναι δημοσιογράφος και εκπαιδευτικός με πολυετή εμπειρία στο χώρο του τεχνολογικού και τουριστικού ρεπορτάζ. Έχει συνεργαστεί με ηλεκτρονικά και έντυπα μέσα ως αρθρογράφος, ενώ σήμερα είναι αρχισυντάκτρια του περιοδικού της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων Greek Hotelier και editor στο τεχνολογικό site Digital Life.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles