18.8 C
Athens
Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024
More

    Ρομπότ… πουλί παρουσίασαν οι μηχανικοί του Πανεπιστημίου Στάνφορντ

    Είναι γεγονός ότι ο άνθρωπος με «όχημα» την τεχνολογία μπορεί να φτάσει αρκετά μακριά. Τα τελευταία χρόνια είδαμε αρκετά ρομπότ με αυξημένα στοιχεία καινοτομίας να πιάνουν «δουλειά» και να μεταμορφώνονται σε μάγειρες, ακροβάτες, μπάρμαν ή προσωπικό ξενοδοχείων. Μέχρι τώρα όμως δεν είχαμε δει ρομπότ… πουλί, που να μπορεί να γραπωθεί από κλαδιά δέντρων!

    Το πρώτο ρομποτικό πόδι εμπνευσμένο από τα γεράκια

    Οι μηχανικοί του Πανεπιστημίου Στάνφορντ της Καλιφόρνια όμως δημιούργησαν το πρώτο ρομποτικό πόδι που μιμείται εκείνο του πουλιού και έτσι επιτρέπει σε ιπτάμενα ρομπότ και drones να γραπώνονται σε δέντρα ή άλλες επιφάνειες, όπως ακριβώς ένα πουλί.

    Οι μηχανικοί είχαν ως πρότυπο την ανατομία που έχει το πόδι του γερακιού. Το κάθε ρομποτικό πόδι μπορεί να κλείσει αστραπιαία σε 20 χιλιοστά του δευτερολέπτου γύρω από ένα κλαδί και ταυτόχρονα ένας ειδικός αλγόριθμος βοηθά το ρομπότ να σταθεροποιηθεί.

    Δείτε στη συνέχεια το video:

    Διαβάστε επίσης: Βρετανός έγινε ο πρώτος λήπτης τεχνητού ματιού με 3D εκτύπωση (digitallife.gr)

    Ελένη Σαραντάκη
    Ελένη Σαραντάκη
    Η Ελένη Σαραντάκη είναι δημοσιογράφος και εκπαιδευτικός με πολυετή εμπειρία στο χώρο του τεχνολογικού και τουριστικού ρεπορτάζ. Έχει συνεργαστεί με ηλεκτρονικά και έντυπα μέσα ως αρθρογράφος, ενώ σήμερα είναι αρχισυντάκτρια του περιοδικού της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων Greek Hotelier και editor στο τεχνολογικό site Digital Life.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles