18.8 C
Athens
Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024
More

    Ρομπότ σε ρόλο… σεφ ψήνει με λέιζερ κοτόπουλο! Δείτε το video

    Τα τελευταία χρόνια έχουμε δει πολλές «επαναστατικές» εφευρέσεις αλλά και καινοτόμες μεθόδους που συνδέονται με τη διατροφική αξία, τη γεύση και την υφή των τροφίμων. Τα ρομπότ και οι εκτυπωτές έχουν μπει ήδη στο παιχνίδι, όμως οι μηχανικοί του Πανεπιστημίου Κολούμπια στη Νέα Υόρκη αποφάσισαν να προχωρήσουν ένα βήμα παραπέρα. Πρόσφατα παρουσίασαν έναν «σεφ» ρομπότ που πρακτικά μπορεί να ψήσει κοτόπουλο με λέιζερ!

    Πιο συγκεκριμένα, το πρωτοπόρο σύστημα «χτυπά» εκτυπωμένα τρόφιμα με λέιζερ σε κάθε σημείο ξεχωριστά, αναπαράγοντας ακόμα και τις γραμμές που αφήνει στο κρέας μια συμβατική σχάρα. Η δοκιμή του ρομποτικού «σεφ» έγινε σε εκτυπωμένες κροκέτες από κιμά κοτόπουλου και οι ειδικοί που τις δοκίμασαν φαίνεται να τις βρήκαν… καλύτερες από αυτές που ψήθηκαν με τον συνηθισμένο τρόπο. Το μόνο σίγουρο είναι ότι έχουμε να δούμε πολλά ακόμα στο μέλλον!

    Δείτε στη συνέχεια το video:

    Διαβάστε επίσης:

    Ξεχάστε το Taxisnet! Σε λειτουργία η νέα ψηφιακή πύλη “myAADE”

    Ελένη Σαραντάκη
    Ελένη Σαραντάκη
    Η Ελένη Σαραντάκη είναι δημοσιογράφος και εκπαιδευτικός με πολυετή εμπειρία στο χώρο του τεχνολογικού και τουριστικού ρεπορτάζ. Έχει συνεργαστεί με ηλεκτρονικά και έντυπα μέσα ως αρθρογράφος, ενώ σήμερα είναι αρχισυντάκτρια του περιοδικού της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων Greek Hotelier και editor στο τεχνολογικό site Digital Life.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles