17.5 C
Athens
Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024
More

    Ρομπότ-σκύλος μετρά τη θερμοκρασία των αστέγων στη Honolulu

    Με σκοπό να μειωθεί η εξάπλωση του κορονοϊού, σε αρκετά μέρη πλέον μετρούν τη θερμοκρασία των ατόμων πριν εισέλθουν σε ένα χώρο. Η μέθοδος αυτή, έχει υιοθετηθεί επειδή ο πυρετός θεωρείται ένα από τα συμπτώματα της Covid-19, αν και αρκετοί ασθενείς είναι ασυμπτωματικοί δυσχεραίνοντας την κατάσταση.

    Τι συμβαίνει όμως με τους άστεγους; Ποιος ελέγχει τη συγκεκριμένη ευάλωτη κατηγορία συμπολιτών μας; Στις περισσότερες χώρες, δεν υπάρχει κάποια ειδική μέριμνα, στη Χαβάη όμως, οι αρμόδιες αρχές της Honolulu αποφάσισαν να χρησιμοποιήσουν όμως, αντί για αστυνομικούς, το ρομπότ-σκύλο της Boston Dynamics, που ακούει στο όνομα Spot, για να βοηθήσει στη μέτρηση της θερμοκρασίας των αστέγων.

    Το ρομπότ-σκύλος κοστίζει περίπου 150.000 δολάρια, όμως το Honolulu PD θεωρεί την επένδυση μάλλον μια συμφέρουσα επιλογή, αν ληφθούν υπόψη τα χρήματα που απαιτούνται για την πληρωμή αστυνομικών που κάνουν αυτή τη δουλειά ή βρίσκονται σε καραντίνα 14 ημερών επειδή νοσούν με κορονοϊό. Σύμφωνα με σχετικά δημοσιεύματα, υπολογίζεται ότι σε 90 μέρες το ρομπότ μπορεί να μειώσει τα έξοδα κατά 117.000 δολάρια.

    Διαβάστε επίσης:

    Τον κόσμο των NFTs ετοιμάζεται να “εξερευνήσει” το YouTube

    Ελένη Σαραντάκη
    Ελένη Σαραντάκη
    Η Ελένη Σαραντάκη είναι δημοσιογράφος και εκπαιδευτικός με πολυετή εμπειρία στο χώρο του τεχνολογικού και τουριστικού ρεπορτάζ. Έχει συνεργαστεί με ηλεκτρονικά και έντυπα μέσα ως αρθρογράφος, ενώ σήμερα είναι αρχισυντάκτρια του περιοδικού της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων Greek Hotelier και editor στο τεχνολογικό site Digital Life.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles