17 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024
More

    Ρομπότ vs Άνθρωπος: Περισσότερους ανθρώπους και όχι λιγότερους, θα χρειαστούν οι επιχειρήσεις που μετασχηματίζονται ψηφιακά

    robot

    Ενδιαφέρον παρουσιάζουν τα ευρήματα έρευνας με θέμα “Robots Need Not Apply: Human Solutions in the Skills Revolution”,  που πραγματοποίησε η ManpowerGroup σε δείγμα 20.000 εργοδοτών από 42 χώρες, που έδειξαν ότι καθώς οι εταιρίες μετασχηματίζονται ψηφιακά, βραχυπρόθεσμα, θα χρειαστούν περισσότερους ανθρώπους και όχι λιγότερους.

    Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τα ευρήματα της έρευνας που είχε σαν στόχο να εξετάσει τον αντίκτυπο του αυτοματισμού στον αριθμό των απασχολούμενων, στις λειτουργίες των επιχειρήσεων, διαπιστώθηκε ότι το 86% των εργοδοτών παγκοσμίως ανέφερε ότι το προσωπικό τους θα αυξηθεί ή θα παραμείνει σταθερό τα επόμενα δύο χρόνια εξαιτίας της αυτοματοποίησης. Εξετάζοντας εσωτερικά τις επιχειρήσεις, ο αντίκτυπος ποικίλλει ανάλογα με τις λειτουργίες: Το τμήμα Τεχνολογίας πληροφοριών (IT) βρίσκεται στην κορυφή, καθώς οι οργανισμοί επενδύουν σε ψηφιακές δεξιότητες και οι λειτουργίες πρώτης γραμμής και διαχείρισης πελατών (Frontline & Customer-Facing) ακολουθούν. Αντίθετα, οι λειτουργίες διαχείρισης και γραφείου αναμένουν τη μεγαλύτερη μείωση του αριθμού των εργαζομένων ως αποτέλεσμα της αυτοματοποίησης.

    Αντίθετα, οι λειτουργίες γραφείου και διαχείρισης (Administrative & Office) αναμένουν τη μεγαλύτερη μείωση του αριθμού των εργαζομένων ως αποτέλεσμα της αυτοματοποίησης. Συνολικά, η άνοδος του καταναλωτισμού και η υπεραξία της εξυπηρέτησης των πελατών είναι όλο και πιο εμφανείς στον ψηφιακό κόσμο και οι ανθρώπινες δυνάμεις καθίστανται πιο πολύτιμες από ποτέ. Περισσότερες από τις μισές ελληνικές εταιρίες που συμμετείχαν στην έρευνα αναφέρουν ότι η συνεργασία αποτελεί την πιο σημαντική προσωπική δεξιότητα, και ακολουθούν οι επικοινωνιακές δεξιότητες, γραπτές και προφορικές, καθώς και η οργάνωση.

    Η έρευνα “Robots Need Not Apply: Human Solutions in the Skills Revolution” είχε σαν στόχο να  προσφέρει προτάσεις ορθής πρακτικής που θα βοηθήσουν τους εργοδότες να προσαρμόσουν τη στρατηγική του εργατικού δυναμικού τους για να προετοιμαστούν για τον ψηφιακό μετασχηματισμό. Ο καλύτερος συνδυασμός υψηλής τεχνολογίας και αλληλεπίδρασης θα είναι ο συνδυασμός βασικών ανθρώπινων δυνάμεων με τεχνική και ψηφιακή τεχνογνωσία.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles