21.3 C
Athens
Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024
More

    Rooney Mara: Ποιο είναι “το κορίτσι με το τατουάζ”;

    Η άνοδός της είναι αλματώδης – και όχι άδικα. Η πρωταγωνίστρια μίας από τις πλέον επιτυχημένες ταινίες της χρονιάς είναι, αναμφισβήτητα, το απόλυτο “talk of the town” της εποχής.

    Η 27χρονη Rooney Mara έχει προκαλέσει αίσθηση με το ρόλο της στο “The Girl with the Dragon Tattoo” του David Fincher, με κάποιους να την έχουν προσέξει, βέβαια, και από τη μικρή συμμετοχή της στο “Social Network” του ίδιου σκηνοθέτη.

    Η Rooney Mara γεννήθηκε στις 17 Απριλίου του 1985 στο Bedford, μία πόλη κοντά στη Νέα Υόρκη. Ο πατέρας της Timothy Christofer Mara είναι αντιπρόεδρος στο κομμάτι της αξιολόγησης παικτών των New York Giants, ενώ ο προπάππους της ήταν ανάμεσα στους συνιδρυτές της ομάδας. Έχει ιρλανδικές ρίζες και από τους δύο γονείς της, καθώς και μία μεγαλύτερη αδερφή που είναι επίσης ηθοποιός (Kate Mara), έχοντας συμμετοχή στο παρελθόν σε ταινίες όπως το “Brokeback Mountain” ή γνωστά σήριαλ όπως τα “24” και “Entourage”.

    Η Rooney αποφοίτησε από το Fox Lane High School, το 2003, και, στη συνέχεια, ταξίδεψε στο Εκουαντόρ, το Περού και τη Βολιβία στο πλαίσιο του “Traveling School”, ενός ανοικτού περιβάλλοντος μάθησης. Παρακολούθησε για ένα χρόνο μαθήματα στο πανεπιστήμιο George Washington και, στη συνέχεια, μεταπήδησε στο New York University Gallatin School for Individualized Study όπου ασχολήθηκε με την ψυχολογία και τη διεθνή κοινωνική πολιτική, καθώς και πραγματοποίησε σπουδές πάνω στις πρακτικές των μη κερδοσκοπικών οργανώσεων.

    Στις αγαπημένες της ασχολίες από μικρή, ήταν να βλέπει, μαζί με τη μητέρα της, παλιές ταινίες, όπως το “Όσα Παίρνει ο Άνεμος”, το “Rebecca” ή “Η γυναίκα με τη λεοπάρδαλη”.

    H νέα μούσα του Fincher κέρδισε το ρόλο του “κοριτσιού με το τατουάζ” με το “σπαθί” της, από κορυφαίες stars όπως η Scarlett Johansson ή η Natalie Portman, αφού πρώτα υπέμεινε τα “πάνδεινα” από το σκηνοθέτη: την έστειλε να μείνει για ένα διάστημα στη Σουηδία, να μένει ξάγρυπνη ολόκληρες βραδιές, να μάθει kick-boxing, να κάνει skateboarding ή να οδηγεί μηχανή, καθώς και να κάνει περίεργα… “piercings” (ακόμη και στη θηλή της), ώστε να είναι έτοιμη να υποδυθεί τη Lisbeth Salander, το παράξενο “κορίτσι με τα τατουάζ” και το gothic style.

    “H Rooney είναι ένα όμορφο κορίτσι” έχει πει ο David Fincher σε συνέντευξή του: “Μπορεί να μεταμορφώνεται: Τη μία στιγμή να μοιάζει με την Audrey Hepburn και, κάποια άλλη, να μοιάζει με αγόρι.”

    Δεν είναι τυχαία, άλλωστε, η επιτυχία της σε έναν τόσο πολυ-επίπεδο χαρακτήρα και ρόλο, όπως της Salander, στον οποίο πραγματικά είναι υπέροχη…

    Με πληροφορίες από τη Wikipedia

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles