17.4 C
Athens
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024
More

    Ρωσίδα influencer κλαίει με λυγμούς γιατί της κόβουν το… Instagram!

    Ο πόλεμος στην Ουκρανία, ο οποίος μαίνεται για 3η εβδομάδα με αμείωτη ένταση, περάν από τις εχθροπραξίες, την ανθρωπιστική κρίση και τις ανθρώπινες απώλειες κι από τις δύο αντιμαχόμενες πλευρές, έχει όπως ήδη θα γνωρίζετε και την οικονομική του διάσταση. Στο πλαίσιο λοιπόν ενός ευρέως φάσματος κυρώσεων πολλές δυτικές εταιρείες έχουν αποφασίσει να διακόψουν τους δεσμούς και να σταματήσουν οποιαδήποτε δραστηριότητα με τη Ρωσία ως ένδειξη διαμαρτυρίας για την επίθεση στη γείτονα της, Ουκρανία.  Η Ρωσία από την πλευρά της απαντάει όμως, για αυτό και έχει προχωρήσει σε ένα είδος αντί-κυρώσεων και μια από τις εταιρείες αμερικανικών συμφερόντων που βρέθηκε στο στόχαστρο της δεν ήταν άλλη από τη Meta του Mark Zuckerberg.

    Συγκεκριμένα, από τα μεσάνυχτα της 14ης Μαρτίου, πρόκειται να διακοπεί η πρόσβαση των Ρώσων πολιτών στο Instagram, σύμφωνα με απόφαση της  ρυθμιστικής αρχής τηλεπικοινωνιών και μέσων μαζικής ενημέρωσης της χώρας, καθώς η Meta και οι Social Media πλατφόρμες της αποτελούν για τον Βλάντιμιρ Πούτιν: “εξτρεμιστικές οργανώσεις“. Όπως μπορείτε να φανταστείτε αυτή η απόφαση δεν άρεσε και ιδιαίτερα σε ορισμένους Ρώσους influencers, οι οποίοι πρόκειται να δουν το όποιο εισόδημα τους να εξανεμίζεται. Μάλιστα, μια νεαρή κοπέλα έγινε viral στα κοινωνικά δίκτυα όταν εμφανίστηκε στον προσωπικό της λογαριασμό να κλαίει και να οδύρεται που πλέον δεν θα μπορούν να χρησιμοποιεί το Instagram. Η ίδια κλαίγοντας με λυγμούς θεωρεί πολύ άδικη την απόφαση που έλαβε η χώρα της και ότι πλέον αισθάνεται απαίσια που δεν θα μπορεί να πηγαίνει στα αγαπημένα της εστιατόρια και να επικοινωνεί με τους followers της.

    Η συγκεκριμένη influencer αποτελεί ενδεχομένως ένα ακόμη «θύμα» της υπερβολικής ενασχόλησης με τα social media, μίας σύγχρονης ψυχικής ασθένειας που μοιάζει πολλές φορές αγιάτρευτη. Είναι τραγικό και απάνθρωπο ορισμένοι να σκέφτονται έτσι, από τη στιγμή που χάνονται καθημερινά ανθρώπινες ζωές (και από τα δύο στρατόπεδα) και ειδικότερα από τη στιγμή που εκατομμύρια  άνθρωποι έχουν ξεριζωθεί επιλέγοντας τον δρόμο της προσφυγιάς, γνωρίζοντας το σκληρό και απαίσιο πρόσωπο του πολέμου. Σημεία των καιρών βέβαια θα μου πείτε και στοιχείο της παράνοιας που δυστυχώς ζούμε…  

    Πέτρος Κυπραίος
    Πέτρος Κυπραίος
    Tech expert και true gamer στην καρδιά, ο Πέτρος Κυπραίος ξεκίνησε να ασχολείται ως συντάκτης σε κορυφαία περιοδικά του Ειδικού Τύπου πάνω στα video games και στην τεχνολογία, ενώ διετέλεσε επίσης και υπεύθυνος τμήματος παιδικών περιοδικών. Από τη θέση του editorial director το focus του είναι οτιδήποτε digital, όμως του αρέσει να ρίχνει και μια ματιά και στο… lifestyle!

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles