24.6 C
Athens
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024
More

    Ρωσική κατασκοπία και προπαγάνδα για την Ουκρανία αναφέρει η Meta

    Μια ομάδα χάκερς, που δρα στη Ρωσία, επιχειρεί να χρησιμοποιήσει τα δημοφιλή social media Facebook και Instagram με σκοπό την κατασκοπεία και την προπαγάνδα, σύμφωνα με πρόσφατη έκθεση της Meta. Όπως επισημαίνει η εταιρεία του Mark Zuckerberg, η ομάδα Ghostwriter έχει ενισχύσει την δραστηριότητά της και, χρησιμοποιώντας phishing, παρακινήσει τους χρήστες να κάνουν κλικ σε κακόβουλα link με σκοπό την υφαρπαγή των password.

    «Από την τελευταία μας ενημέρωση, η ομάδα αποπειράθηκε να κάνει πειρατεία σε λογαριασμούς στο Facebook που ανήκουν σε δεκάδες μέλη του ουκρανικού στρατού». «Σε λίγες περιπτώσεις πόσταραν στην συνέχεια βίντεο καλώντας το στρατό να παραδοθεί», υποδυόμενοι τους πραγματικούς ιδιοκτήτες των λογαριασμών. Η Meta μπλόκαρε τα βίντεο αυτά ώστε να μην μπορούν να διαδοθούν μέσω share, διευκρίνισε ο υπεύθυνος ασφαλείας του ομίλου. Η Meta έχει ήδη λάβει μέτρα για τον περιορισμό της ρωσικής παραπληροφόρησης. Τα κρατικά μέσα της Ρωσίας δεν έχουν πλέον το δικαίωμα να μεταδίδουν διαφημίσεις και τα Russia Today και Sputnik είναι απαγορευμένα στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

    Η Ρωσία με τη σειρά της μπλόκαρε το Facebook και το Instagram στη χώρα.

    Διαβάστε επίσης:

    Doomscrolling… Μήπως (παρά)είμαστε εθισμένοι με τις αρνητικές ειδήσεις; (digitallife.gr)

    Ελένη Σαραντάκη
    Ελένη Σαραντάκη
    Η Ελένη Σαραντάκη είναι δημοσιογράφος και εκπαιδευτικός με πολυετή εμπειρία στο χώρο του τεχνολογικού και τουριστικού ρεπορτάζ. Έχει συνεργαστεί με ηλεκτρονικά και έντυπα μέσα ως αρθρογράφος, ενώ σήμερα είναι αρχισυντάκτρια του περιοδικού της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων Greek Hotelier και editor στο τεχνολογικό site Digital Life.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles