22.8 C
Athens
Πέμπτη, 16 Μαΐου, 2024
More

    Ρώσικο PlayStation “ονειρεύεται” ο Βλαντιμίρ Πούτιν

    Θα μπορούσε να υπάρξει ρώσικο PlayStation;

    Από τη στιγμή που πραγματοποιήθηκε η εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία, η καθημερινότητα των Ρώσων πολιτών άλλαξε αρκετά. Δεν ήταν λίγες οι μεγάλες εταιρείες τεχνολογίας που αποφάσισαν να διακόψουν τις δραστηριότητές τους στη χώρα, μεταξύ των οποίων ήταν και οι κολοσσοί του gaming Sony, Microsoft και Nintendo.

    Οι εν λόγω εταιρείες διέκοψαν την πώληση κονσολών και software στη Ρωσία και κατέστησαν αδύνατο για τους Ρώσους καταναλωτές να πραγματοποιήσουν αγορές στα ηλεκτρονικά τους καταστήματα. Κι ενώ οι gamers αποκόπηκαν ουσιαστικά από τη βιομηχανία του gaming το δυτικών, ο πρόεδρος της χώρας Βλαντιμίρ Πούτιν βλέπει μια ευκαιρία να αναδύεται από το συγκεκριμένο μποϊκοτάζ: αποφάσισε ότι ήρθε η ώρα να κατασκευαστούν ρώσικες κονσόλες, όπως ακριβώς είναι το γνωστό PlayStation, το Xbox ή το Nintendo Switch. Όπως αναφέρουν τα τοπικά μέσα, ο Πούτιν έδωσε σαφή εντολή για την ανάπτυξη σταθερών και φορητών gaming συσκευών και αναμένεται ένα ολοκληρωμένο σχέδιο να παρουσιαστεί τον ερχόμενο Ιανουάριο.

    Μπορεί ο Ρώσος πρόεδρος να πιστεύει πως είναι σε θέση η χώρα να κατασκευάσει εφάμιλλα προϊόντα για τη ρωσική αγορά. Ακόμα όμως και τα ρώσικα μέσα δε φαίνεται να πιστεύουν στην επιτυχία του εν λόγω project. Είναι σημαντικό να αναφέρουμε ότι το hardware που μπορούν να προσφέρουν η Sony ή η Microsoft δε δημιουργήθηκε από τη μια μέρα στην άλλη και πιστεύεται ότι θα χρειαστεί τουλάχιστον μια δεκαετία για να φτάσει η Ρωσία στο ίδιο επίπεδο. Επίσης, ένα σημαντικό εμπόδιο στη διαδικασία σίγουρα θα είναι η προμήθεια των απαραίτητων μικροτσίπ και η εύρεση των ειδικών πληροφορικής, που σε μεγάλο ποσοστό φέρονται να εγκατέλειψαν τη χώρα μετά την έναρξη των πολεμικών συγκρούσεων.

    Ελένη Σαραντάκη
    Ελένη Σαραντάκη
    Η Ελένη Σαραντάκη είναι δημοσιογράφος και εκπαιδευτικός με πολυετή εμπειρία στο χώρο του τεχνολογικού και τουριστικού ρεπορτάζ. Έχει συνεργαστεί με ηλεκτρονικά και έντυπα μέσα ως αρθρογράφος, ενώ σήμερα είναι αρχισυντάκτρια του περιοδικού της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων Greek Hotelier και editor στο τεχνολογικό site Digital Life.

    Related Articles

    ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

    εισάγετε το σχόλιό σας!
    παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

    Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles