17.1 C
Athens
Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024
More

    Run the «Neighborhood»… Το νέο mode του NBA 2K18, “σκοράρει”!


    Η 2Κ Sports κάθε χρόνο κατορθώνει να αναβαθμίζει όλο και περισσότερο την εμπειρία παιχνιδιού που προσφέρει το NBA 2Κ, δίνοντας στους gamers την απόλυτη μπασκετική εμπειρία και φτάνοντας τον ρεαλισμό σε επίπεδα που κάνεις άλλος sport simulation τίτλος δεν μπορεί να φτάσει! Tο NBA 2K18 (που είναι διαθέσιμο από τις 15/9 για Xbox One, PS4, PC, Xbox 360 και PS3) αυτή τη χρονιά ανεβάζει τον πήχη ακόμη ψηλότερα, αναβαθμίζοντας τα αγαπημένα MyCareer και MyTeam modes και βελτιώνοντας κατά πολύ τον τομέα των visuals με καλύτερα animations, πιο εντυπωσιακή ατμόσφαιρα και φυσικά ακόμη μεγαλύτερη έμφαση στη λεπτομέρεια. Αναμφίβολα, τα παραπάνω χαρακτηριστικά είναι από μόνα τους αρκετά για να σας πείσουν για το NBA 2K18, ωστόσο η φετινή έκδοση του απόλυτου basketball sim περιλαμβάνει μία ακόμη «έκπληξη» που αλλάζει άρδην όλα όσα γνωρίζαμε στο παρελθόν για τα sports simulations. Η «έκπληξη» αυτή ονομάζεται «The Neighborhood» και πρόκειται για ένα μοναδικά πρωτότυπο mode που παρουσιάζεται για πρώτη φορά στο δημοφιλές basketball game στο επίκεντρο…

    NBA 2K18 (2)

    H street κουλτούρα στο επίκεντρο!

    Είτε βρίσκεσαι στο Brooklyn της Νέας Υόρκης, είτε στα… Σεπόλια, το «αφήγημα» με το μπάσκετ είναι «ένα»… καθώς το λατρεμένο αυτό άθλημα που μας έχει χαρίσει τόσες πολλές χαρές σε συλλογικό και εθνικό επίπεδο, «μαθαίνεται» στα γηπεδάκια που υπάρχουν διάσπαρτα σε κάθε γειτονιά ή στις μπασκέτες που υπάρχουν μέσα στα σχολεία. Το μπάσκετ είναι άμεσα συνυφασμένο με την έννοια της γειτονιάς, με έναν μικρόκοσμο που έχει τους δικούς του όρους και κανόνες και που απαιτεί από όλους να σέβονται τον κώδικα συμπεριφοράς του. Εκεί, μόνο οι πιο ισχυροί μπορούν να αναδειχθούν και να προχωρήσουν μέχρι ώσπου να φτάσουν στην κορυφή. Φίλοι, τρέλες φάσεις, άπειρα γέλια αλλά και απογοητεύσεις, πόνος και αδιάκοπη προσπάθεια για να φτάσεις στην κορυφή χαρακτηρίζουν αυτή την ιδιαίτερη σχέση που αναπτύσσεται ανάμεσα στο μπάσκετ και στην έννοια της γειτονιάς.

    NBA 2K18 (3)

    Αυτή ήταν και η «έμπνευση» που βρίσκεται πίσω από το Neighborhood, καθώς η 2K Sports και η Visual Concepts δημιούργησαν ένα νέο open-world mode, το οποίο ενσωματώνει την κουλτούρα του street basketball, δημιουργώντας παράλληλα μία άκρως προσωποποιημένη εμπειρία. Στόχος σας είναι να οδηγήσετε τον δικό σας παίκτη στο ανώτερο επίπεδο (overall rating: 99), σε ένα μοναδικό ταξίδι που ξεκινάει από την απόλυτη αφάνεια και καταλήγει στην καταξίωση. Το Neighborhood mode διακρίνεται για την εκπληκτική ελευθερία που σου χαρίζει, ενσωματώνοντας μία λογική που βλέπουμε σε όλα τα αγαπημένα open-world games, μόνο που η διαφορά με τα περισσότερα παιχνίδια που διαθέτουν τον εν λόγω χαρακτήρα είναι ότι δεν περιφέρεστε σε ένα virtual περιβάλλον χωρίς λόγο και αιτία, καθώς στο NBA 2K18 η κορυφή είναι ο στόχος σας.

    NBA 2K18 (1)

    Μιλώντας για το feeling ελευθερίας που σας χαρίζει το Neighborhood mode, μία βόλτα είναι ικανή για να σας πείσει για το τι μπορείτε να κάνετε στο παιχνίδι. Για παράδειγμα, ανά πάσα στιγμή μπορείτε να επισκεφτείτε το κομμωτήριο για να αλλάξετε την κόμμωση του εκκολαπτόμενου ΝΒΑ αστέρα σας ή να χαράξετε ένα νέο tattoo στο κορμί σας στο Tatoo Shop. Φυσικά εάν νιώθετε ότι έφτασε η στιγμή για να ανανεώσετε την «αθλητική» γκαρνταρόμπα σας, αγοράζοντας παπούτσια και νέα σπορ ρούχα μπορείτε άνετα να το πράξετε μέσω του Footlocker shop που βρίσκεται στη «γειτονιά».

    NBA 2K18 (6)

    Οι ευχάριστες εκπλήξεις βέβαια δεν σταματούν εδώ, καθώς στην virtual γειτονιά του NBA 2K18 θα συναντήσετε έναν ειδικά διαμορφωμένο χώρο που μπορείτε να διασκεδάσετε παίζοντας διάφορα mini-games, ένα Pro-Am Gym το οποίο σας επιτρέπει να γυμνάσετε καλύτερα τον χαρακτήρα που έχετε δημιουργήσει και φυσικά πολλαπλά γηπεδάκια, τα οποία τρέχουν μία σειρά από basketball events (σε ένα είδος επανασχεδιασμένου MyPark mode), τα οποία θα σας βάλουν για τα καλά μέσα στο κλίμα και θα σας θέσουν αντιμέτωπους με μία σειρά από άλλους παίκτες σε online matches.

    NBA 2K18 45

    Φυσικά στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος του Neighborhood mode (όπως και των υπολοίπων gameplay modes του NBA 2K18), είναι ότι οι δικές σας εμπειρίες – αποφάσεις, οι οποίες είναι αυτές που επηρεάζουν την μπασκετική ικανότητα του χαρακτήρα σας. Ανεβαίνοντας την ανηφόρα του «Road to 99», οι gamers για πρώτη φορά σε NBA 2K game αποκτούν ένα ενιαίο σύστημα αξιολόγησης που αξιολογεί την συνολική εικόνα και πορεία τους, σε πολλαπλά aspects και modes του παιχνιδιού. Η φιλοσοφία του Road to 99 βασίζεται στη «δικαιοσύνη», ενώ παράλληλα διαθέτει ιδιαίτερα αυξημένο επίπεδο πρόκλησης, διατηρώντας όμως μία πολυπόθητη ισορροπία. Το σημαντικότερο όλων άλλωστε είναι ότι στο NBA 2K18 οι τελικές αποφάσεις είναι αυτές που μετράνε και πλέον για να πατήσετε στην κορυφή, ο δρόμος για εκεί ουσιαστικά στρώνεται αποκλειστικά από τις επιλογές σας.

    NBA 2K18 (4)

    The king of the Neighborhood

    Το Neighborhood mode είναι μακράν ότι καλύτερο έχουμε δει σε sports game τα τελευταία χρόνια (και περισσότερα για αυτό θα μάθετε στο αναλυτικό review μας όταν ολοκληρωθεί). H απόλυτη αίσθηση ελευθερίας που το διακρίνει, οι ανεξάντλητες δυνατότητες και επιλογές που έχετε στη διάθεση σας, αλλά και το αυξημένο level of interaction συνθέτουν την εικόνα ενός ολοζώντανου κόσμου που μας γυρνάει στις πραγματικές ρίζες της μπασκετικής street κουλτούρας. Άλλωστε είτε λέγεσαι LeBron και μεγαλώνεις κάπου στο μακρινό Οhio των Η.Π.Α, είτε Γιάννης από τα Σεπόλια της Αθήνας… η «γειτονιά» είναι το «σπίτι» σου και από εκεί ξεκινάει ο δρόμος για να φτάσεις στην κορυφή.

    To ΝΒΑ 2K18 κυκλοφορεί από τις 15 Σεπτεμβρίου από την CD Media

    https://youtu.be/3EPHnjHu77g

    Πέτρος Κυπραίος
    Πέτρος Κυπραίος
    Tech expert και true gamer στην καρδιά, ο Πέτρος Κυπραίος ξεκίνησε να ασχολείται ως συντάκτης σε κορυφαία περιοδικά του Ειδικού Τύπου πάνω στα video games και στην τεχνολογία, ενώ διετέλεσε επίσης και υπεύθυνος τμήματος παιδικών περιοδικών. Από τη θέση του editorial director το focus του είναι οτιδήποτε digital, όμως του αρέσει να ρίχνει και μια ματιά και στο… lifestyle!

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles