13 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024
More

    «Σαμποταρισμένα» χιλιάδες PS4 που κυκλοφόρησαν στην αγορά!

    Η Foxconn είναι ένας κατασκευαστής ηλεκτρονικών συσκευών στην Κίνα, που πιθανότατα θα γνωρίζετε από παλαιότερες ιστορίες γύρω από το όνομά του. Στις μονάδες της συναρμολογούνται εκατομμύρια δημοφιλείς συσκευές, μεταξύ των οποίων το iPhone και το iPad της Apple, αλλά και πολλών ακόμη κατασκευαστών. Σε αυτούς συμπεριλαμβάνεται και η Sony με το (μαντέψτε) PlayStation 4 της.

    Το κύρος της εταιρείας, ωστόσο, έχει δεχθεί πολλαπλά πλήγματα τα τελευταία χρόνια, κυρίως λόγω των τραγικών συνθηκών εργασίας που επικρατούν στα εργοστάσιά της, με αναφορές για υπερ-εξαντλημένους εργαζόμενους που ορισμένες φορές φθάνουν μέχρι και την αυτοκτονία για να γλιτώσουν από την καταπίεση. Αυτή τη φορά, ένα post στα fora του IGN από μαθητευόμενο υπάλληλο της Foxconn είναι αυτό που «καίει» την εταιρεία. Η δημοσίευση έχει διαγραφεί ήδη αλλά το site Neowin κράτησε ένα screenshot για κάθε ενδιαφερόμενο:

    foxconnps43

    Ο χρήστης ουσιαστικά αναφέρει πως «αφού η Foxconn δε μας συμπεριφέρεται καλά, τότε εμείς δε θα συμπεριφερθούμε καλά στο PS4. Οι κονσόλες που συναρμολογούμε μπορούν στην καλύτερη των περιπτώσεων να ενεργοποιηθούν». Προφανώς στις χειρότερες περιπτώσεις, η κονσόλα θα είναι DOA (Dead On Arrival), δηλαδή δε θα λειτουργεί καθόλου ακόμη και μόλις βγεί από το κουτί της. Η εγκυρότητα του post ελέγχεται φυσικά, καθώς δεν υπάρχει καμία επίσημη επιβεβαίωση ή δήλωση από τη Sony ή τη Foxconn. Αμέσως μετά από αυτό το post, ακολούθησαν περισσότερα από μαθητευόμενους υπαλλήλους της Foxconn που απασχολούνται στη γραμμή παραγωγής των PS4 και στα οποία δήλωναν πως πετούσαν τις κονσόλες στο πάτωμα ή έφτυναν (!) στο εσωτερικό τους, πριν τη συναρμολογήσουν.

    China Foxconn

    Αξίζει να αναφερθεί πως ήδη εμφανίζονται κρούσματα DOA κονσολών PS4 στις αγορές που πωλούνται, ενώ μεμονωμένα περιστατικά αφορούν κακή συναρμολόγηση με βίδες να λείπουν ή να μην είναι σωστά σφιγμένες, καλώδια να είναι αποσυνδεδεμένα κ.λπ. Η ιστορία μπορεί κάλλιστα να είναι αναληθής, ωστόσο η προ-ιστορία της Foxconn δημιουργεί πολλές υποψίες και οι έρευνες που θα ακολουθήσουν τις επόμενες μέρες θα αποκαλύψουν την αλήθεια. Επισήμως η Sony αναφέρει ότι το 0,4% κονσολών που έχουν πωληθεί ήταν ελαττωματικές, ποσοστό που σύμφωνα με την ίδια είναι εντός ορίων για μια νέα, μεγάλης κλίμακας κυκλοφορία.

    Δημήτρης Σκιάννης
    Δημήτρης Σκιάννης
    Ο Δημήτρης Σκιάννης είναι δημοσιογράφος/συντάκτης και φανατικός οπαδός της τεχνολογίας από μικρή ηλικία, καταπιανόμενος με οποιαδήποτε συσκευή/εξάρτημα/gadget έπεφτε και πέφτει στα χέρια του. Τον υπόλοιπο χρόνο απλώς γράφει μανιωδώς για όλα τα παραπάνω, αδημονώντας για το τι μας επιφυλάσσει μελλοντικά η επιστήμη και απολαμβάνοντας την καθημερινή παρακολούθηση των εξελίξεων.

    Related Articles

    1 ΣΧΟΛΙΟ

    τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles