BREAKING

Samsung @ IFA 2011: Προϊόντα για μια "έξυπνη ζωή, έναν έξυπνο κόσμο"

Με γνώμονα τις ανάγκες των καταναλωτών, η Samsung Electronics παρουσίασε στη διεθνή έκθεση ηλεκτρονικών ειδών IFA 2011 τα νέα προϊόντα της, τα οποία έχουν στόχο να εκπληρώσουν το όραμά της εταιρείας για «Μία έξυπνη ζωή, έναν έξυπνο κόσμο». Η νέα προϊοντική γκάμα της Samsung, που περιλαμβάνει προηγμένα προϊόντα οθονών, κινητών τηλεφώνων και άλλων ψηφιακών λύσεων, βρίσκεται αυτές τις μέρες και έως τις 7/9 στη διάθεση του κοινού της IFA, στο Hall 20, στο εκθεσιακό κέντρο Messe Berlin στο Βερολίνο.


Στο πλαίσιο της IFA 2011, ο Boo-Keun Yoon, Πρόεδρος του Visual Display της Samsung επισήμανε πως η Samsung συμβάλλει στη δημιουργία ενός «έξυπνου κόσμου», επενδύοντας 8,1 δις δολάρια στην έρευνα και την ανάπτυξη. «Η εταιρεία έχει καταφέρει να είναι μία από τις κορυφαίες εταιρείες στον κόσμο που κατέχει διπλώματα ευρεσιτεχνίας και το επιτυγχάνει αυτό αφουγκραζόμενη τις ανάγκες των καταναλωτών της», σύμφωνα με τον Boo-Keun Yoon.

Ενισχύοντας την ηγετική θέση της Samsung σε πολλές προϊοντικές κατηγορίες, ο Yoon τόνισε την είσοδο της εταιρείας στη νέα εποχή του σχεδιασμού τηλεοράσεων και τον εμπλουτισμό των προϊόντων της στους τομείς της ψηφιακής απεικόνισης, των λύσεων Πληροφορικής και των κινητών τηλεφώνων, συμπεριλαμβανομένης μίας νέας συναρπαστικής συσκευής για chatting, που αντανακλά το όραμα της Samsung.

Το επόμενο έτος αποτελεί μία περίοδο μεγάλης προσμονής για την εταιρεία, καθώς σύμφωνα με τον Yoon: «Βρισκόμαστε σε μια συναρπαστική περίοδο μετάβασης, καθώς θα εξελιχθούμε από κατασκευαστή προϊόντων hardware παγκόσμιας κλάσης σε ηγέτιδα εταιρεία στον τομέα του λογισμικού και των υπηρεσιών. Η ηγέτιδα θέση μας σε κάθε αγορά μπορεί να συνοψιστεί σε μία μόνο λέξη – την Καινοτομία».

Παράλληλα, η Samsung ανακοίνωσε το νέο πρόγραμμα Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης με τίτλο «Hope for Children», το οποίο υποστήριζει παιδιά με ειδικές ικανότητες σε όλη την Ευρώπη. Η εταιρεία σχεδιάζει να υποστηρίξει την πρωτοβουλία, συνδυάζοντας την τεχνολογική εκπαίδευση και τα προγράμματα μάθησης.

Μία νέα εποχή τηλεόρασης

Η Samsung εισέρχεται σε μία νέα εποχή σχεδιασμού τηλεοράσεων στην ιστορία της, το «One Design», τον συνδυασμό δηλαδή του υψηλού σχεδιασμού και της τεχνολογίας σε ένα προϊόν που προσδίδει «μοναδικότητα».

Στο πλαίσιο της σειράς «One Design» παρουσιάστηκε η νέα 60 ιντσών D8000 τηλεόραση, που σχεδόν καταργεί το πλαίσιο. Επίσης, παρουσιάστηκαν, μεταξύ άλλων, νέες εφαρμογές, συμπεριλαμβανομένων της ποδοσφαιρικής ομάδας Real Madrid και της Berliner Philharmoniker.

Ως No.1 κατασκευαστής τηλεοράσεων στην Ευρώπη, η Samsung έχει λάβει 350 βραβεία σε εννιά μεγάλες Ευρωπαϊκές χώρες το 2011. Οι Samsung Smart TVs κατέχουν την πρώτη θέση στις δοκιμές σε 10 Ευρωπαϊκά περιοδικά. Επιπλέον, η Samsung έλαβε τη διάκριση του “Best Consumer Buy for Televisions” από τον οργανισμό EISA (European Image and Audio Association).

Η εταιρεία παρουσίασε τα νέα Smart Blu-ray Players και Home Theater System, που οδηγούν τους καταναλωτές ένα βήμα πιο κοντά στην «έξυπνη ζωή». Η αναβάθμιση της CRT TV προσφέρει στα Smart Blu-ray και Home Theater της Samsung τη δυνατότητα σύνδεσης — ανεξάρτητα από την παλαιότητα της τηλεόρασης, επιτρέποντας στους καταναλωτές να αναβαθμίσουν τις παλιές τους τηλεοράσεις.

NX200 & MV800

Η Samsung παρουσίασε την ψηφιακή compact φωτογραφική μηχανή NX200, τη μοναδική φωτογραφική μηχανή με 20,3 megapixel APS-C CMOS αισθητήρα που διατίθεται στην αγορά μέχρι σήμερα.
Τα κορυφαία χαρακτηριστικά της φωτογραφικής μηχανής διασφαλίζουν την επαγγελματική ποιότητά της, όπως οι i-Function 2.0 φακοί, που επιτρέπουν στους χρήστες να ελέγχουν την ταχύτητα του κλείστρου και το διάφραγμα του φακού. Με την προσθήκη λειτουργιών intelli-zoom και έξυπνων φίλτρων στο i-Function υπάρχει απόλυτος έλεγχος της λειτουργίας των φακών. Οι χρήστες επίσης μπορούν να επωφεληθούν από μια σειρά από εννέα διαφορετικούς φακούς για το σύστημα i-Function. Ακόμα, χρήσιμο είναι το Smart Panel, το οποίο διαθέτει έξυπνες λειτουργίες, όπως το Hot Key, επιτρέποντας στο χρήστη να μεταβεί εύκολα στις βασικές λειτουργίες. Η NX200 καθιστά τις λήψεις των φωτογραφιών μία ευχάριστη, απλή και εύκολη διαδικασία, ακόμα και για αρχάριους χρήστες, προσθέτοντας όλες τις ρυθμίσεις και τις επιλογές σε μία οθόνη LCD.

Η δημιουργικότητα της Samsung οδήγησε στη δημιουργία της Samsung MultiView MV800, η οποία είναι εξοπλισμένη με μία 3-ιντσών Wide Flip-Out οθόνη αφής, ένα μοναδικό νέο χαρακτηριστικό που επιτρέπει σε ακόμα πιο φιλόδοξους χρήστες φωτογραφικής μηχανής να πραγματοποιήσουν την τέλεια λήψη από οποιαδήποτε γωνία, τόσο υψηλή και χαμηλή, καθώς και λήψη φωτογραφίας του ίδιου του χρήστη, χωρίς να χρειάζεται περιστροφή.

Η MultiView MV800 διαθέτει 16,1 megapixel αισθητήρα, 5x οπτικό zoom για μακρινές λήψεις και ένα 26 χιλιοστών ευρυγώνιο φακό για λήψεις μεγαλύτερων σκηνών σε υψηλή ευκρίνεια. Τα επιπλέον προηγμένα χαρακτηριστικά περιλαμβάνουν το περιβάλλον χρήστη Smart Touch 3.0, με δύο τυποποιημένες και προσαρμόσιμες ταπετσαρίες, επιτρέποντας στους χρήστες να μεταβούν στις επιλογές του μενού και να εκκινήσουν την απαιτούμενη λειτουργία με ένα μόνο άγγιγμα. Επίσης, οι λειτουργίες Picture-in-Picture function, Live Panorama, Smart Filter, 3D Photo και Magic Frame προσφέρουν προστιθέμενη δημιουργικότητα και απόλαυση.

GALAXY Note και GALAXY Tab 7.7
Η Samsung, ενθαρρύνοντας τους καταναλωτές να μεταβούν σε μία «έξυπνη ζωή», παρουσίασε μία σειρά από νέες συσκευές κινητής τηλεφωνίας, συμπεριλαμβανομένων των GALAXY Note, GALAXY Tab 7.7, Wave 3 και GALAXY WiFi 3.6.

Το GALAXY Note αποτελεί μία νέα κατηγορία προϊόντων. Η συσκευή συνδυάζει τα απαραίτητα χαρακτηριστικά και τις λειτουργίες ενός κινητού τηλεφώνου με τα οφέλη φορητότητας των παραδοσιακών φορητών συσκευών.

Το GALAXY Note διαθέτει 5,3” HD Super AMOLED οθόνη, τη μεγαλύτερη οθόνη σε συσκευή smartphone. Το νέο προϊόν παρέχει ενισχυμένα τεχνικά χαρακτηριστικά, όπως το S Pen, για μία νέα εμπειρία χρήσης smartphone. Επίσης, με τον 1.4GHz διπύρηνο επεξεργαστή και την HSPA+ συνδεσιμότητα, το GALAXY Note προσφέρει ένα μοναδικό συνδυασμό επικοινωνίας και δημιουργικής ελευθερίας. Με βάρος μόλις 175 γρ. και πάχος 9.6 χιλιοστά, το νέο smartphone διαθέτει μία προηγμένη, 8MP ψηφιακή φωτογραφική μηχανή, που μπορεί να ανταποκριθεί σε όλες τις συνθήκες.

Παράλληλα, η εταιρεία παρουσίασε το GALAXY Tab 7.7, την πιο πρόσφατη προσθήκη της συλλογής των ταμπλετών. Βασισμένο σε εξαιρετικά χαρακτηριστικά, το νέο GALAXY Tab 7.7 προσφέρει μία σειρά πλεονεκτήματα:
• Superior Super AMOLED Plus οθόνη: Μεγαλύτερη και πιο καθαρή, με εξαιρετικά ζωντανά χρώματα, αποδεδειγμένα η πιο προτιμώμενη τεχνολογία οθόνης αφής για χρήστες smartphone
• Μέγιστη φορητότητα: Εξαιρετικός σχεδιασμός που προσφέρει μία λεπτή και ελαφριά συσκευή
• Εξαιρετική απόδοση: Διπύρηνος 1.2 GHz επεξεργαστής, που προσφέρει ταχεία συνδεσιμότητα και μεγάλη διάρκεια ζωής της μπαταρίας
• Ευρύτερη χρήση και δυνατότητες παραμετροποίησης: Ευρύτερη ποικιλία εφαρμογών, παιχνιδιών και περιεχομένου για τη δημιουργία εξατομικευμένων ταμπλετών για κάθε χρήστη.

Η Samsung επίσης παρουσίασε το νέο κομψό Wave 3, ένα λεπτό, μόλις 9,9 χιλιοστά λεπτό και όμορφα σχεδιασμένο smartphone που διαθέτει 4 ιντσών Super AMOLED οθόνη, 1.4 GHz επεξεργαστή και HSPA+ συνδεσιμότητα – έναν ιδανικό συνδυασμό για χρήστες που προσέχουν το στυλ τους, χωρίς να αδιαφορούν για τις επιδόσεις, τη συνδεσιμότητα και την πλούσια πολύχρησικότητα που μπορεί να τους προσφέρει το smartphone τους.

Τέλος, η Samsung ανακοίνωσε το λανσάρισμα του GALAXY WiFi 3.6, ενός multimedia player, το οποίο διαθέτει λειτουργικό σύστημα Google Android. Το WiFi διασφαλίζει πως η συσκευή μπορεί να είναι πάντα συνδεδεμένη, καθώς επίσης προσφέρει δυνατότητες ψυχαγωγίας, όπως μουσική και αναπαραγωγή βίντεο εν κινήσει.

Νέες δυνατότητες στην επικοινωνία

Ανοίγοντας νέες δυνατότητες στην επικοινωνία, η Samsung παρουσίασε την υπηρεσία ChatON, μια παγκόσμια υπηρεσία επικοινωνίας που λειτουργεί σε όλα τα smartphone και τα λειτουργικά συστήματα. Η συγκεκριμένη υπηρεσία επιτρέπει στους χρήστες να αλληλεπιδρούν με τους φίλους και την οικογένεια, ανεξάρτητα από την πλατφόρμα συσκευής. Επιτρέπει σε όλους τους χρήστες να συμμετάσχουν, να ανταλλάξουν κείμενα, εικόνες, χειρόγραφες σημειώσεις και βίντεο μέσω στιγμιαίων μηνυμάτων. Οι χρήστες μπορούν να κάνουν chat σε ομάδες, ενώ επιτρέπεται η εύκολη κοινή χρήση του περιεχομένου και των συζητήσεων ανάμεσα στο κινητό και τον υπολογιστή.

Η υπηρεσία Chaton θα είναι διαθέσιμη σε περισσότερες από 120 χώρες, υποστηρίζει έως και 62 γλώσσες και διαθέτει δύο επιλογές λειτουργίας. Μια βασική επιλογή λειτουργίας είναι διαθέσιμη για τους χρήστες που προτιμούν μια απλή και εύκολη χρήση, επιτρέποντάς τους να μοιράζονται κείμενο, εικόνες, ημερολόγιο, επαφές και emoticons.

Για τους επαγγελματίες χρήστες, η Samsung προσφέρει ενισχυμένες δυνατότητες για επιχειρήσεις στο GALAXY Note μέσω της συνεργασίας της με την Juniper Networks. Το Junos Pulse SSL VPN της Juniper προσφέρει ασφαλή απομακρυσμένη πρόσβαση σε εταιρικά δίκτυα.

Παρουσίαση Series 7 CHRONOS

Η Samsung παρουσίασε τη νέα σειρά 7 CHRONOS Notebook, προαναγγέλλοντας μια νέα εποχή στο computing.

Με έναν εντυπωσιακά λεπτό και συμπαγή αλουμινένιο σκελετό, η πολλά υποσχόμενη Series 7 Chronos διαθέτει επεξεργαστή Intel Core i7 Quad Core και τεχνολογία ExpressCache™, που προσφέρουν 8GB extra flash μνήμη στη μητρική πλακέτα, για γρηγορότερη επανεκκίνηση και αύξηση της συνολικής επίδοσης του υπολογιστή. Επίσης, η πλοήγηση στο διαδίκτυο γίνεται 2 φορές γρηγορότερη (με βάση το Microsoft Internet Explorer), ενώ η συσκευή χρειάζεται μόλις δύο δευτερόλεπτα για να επανέλθει από την κατάσταση αναμονής.

Εκτός από τις εξαιρετικές ταχύτητες, η Series 7 CHRONOS προσφέρει εξαιρετική ποιότητα εικόνας. Μέσω της τεχνολογίας ΜΑΧ screen της Samsung δίνεται η ευκαιρία στους χρήστες να απολαύσουν μια επιπλέον «ίντσα» θέασης, χωρίς να χρειάζεται να θυσιάσουν τη φορητότητα του υπολογιστή, εφόσον διαθέτει 15,6’’ οθόνη σε μία συσκευή που παραδοσιακά διέθετε το μοντέλο των 14 ιντσών.

Ψηφιακές συσκευές για οικιακή χρήση

Η εταιρεία παρουσίασε μια νέα σειρά οικιακών συσκευών που αποτελεί το συνδυασμό των καινοτόμων προϊόντων με την τελευταία έξυπνη τεχνολογία.

Η Samsung ανακοίνωσε την κυκλοφορία της ecobubble σειράς πλυντηρίων, της πρώτης σειράς πλυντηρίων στην αγορά που δημιουργεί ειδικές φούσκες, προσφέροντας εξαιρετικές επιδόσεις, κάνοντας το κρύο νερό να πλένει σαν ζεστό. Οι φούσκες είναι πλούσιες σε σαπούνι και εισχωρούν ταχύτερα στα ρούχα, ενώ διαλύονται ευκολότερα στα υφάσματα, βοηθώντας έτσι στην εξοικονόμηση ενέργειας, με τέλεια αποτελέσματα.

Η Samsung παρουσίασε επίσης το νέο ψυγείο G-series που μεγιστοποιεί τη χωρητικότητα του εσωτερικού χώρου, διατηρώντας το ίδιο εξωτερικό μέγεθος και ενσωματώνει την τεχνολογία αιχμής Eco slim της Samsung. Φέτος η εταιρεία επεκτείνει τη σειρά των προϊόντων της με τη Γαλλική πόρτα και τους ψυγειοκαταψύκτες. Το G-series διαθέτει 60 λίτρα χωρητικότητα και περισσότερο χώρο αποθήκευσης τροφίμων που μπορεί να αγγίξει μέχρι και 400 λίτρα, ενώ είναι ενεργειακής κλάσης Α+++.

Τέλος, το τμήμα των ψηφιακών συσκευών της Samsung ανακοίνωσε την κυκλοφορία του NaviBot S, της ηλεκτρικής σκούπας καθαρισμού που δίνει τη δυνατότητα αυτοματοποιημένου καθαρισμού, βασιζόμενη στην επιτυχία των ρομποτικών συσκευών καθαρισμού.

Ακολουθήστε το digitallife.gr στο Google News

0 Comment