22.2 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024
More

    Samsung: Επιλέγει και τη Sony ως τον προμηθευτή μπαταριών για το Galaxy S8

    Όταν η θυγατρική εταιρεία της Samsung, η Samsung SDI «πιέστηκε» προκειμένου να παράγει σε σύντομο χρονικό διάστημα αρκετές μονάδες μπαταριών για το Galaxy Note 7, είχε σαν αποτέλεσμα τη δημιουργία προβληματικών μπαταριών που δεν μπορούσαν να ανταποκριθούν σε κανονικές συνθήκες χρήσης. Αλλά ούτε και η Amperex στην οποία στράφηκε δεν μπορούσε να παράγει αυτές τις εκατομμύρια μονάδες μπαταριών που απαιτούνταν, με ικανοποιητική ποιότητα, μέσα σε χρονικό διάστημα μόλις δυο εβδομάδων.

    Galaxy-Note-7-16-1-1440x960

    Όλοι γνωρίζουμε τι αποτέλεσμα είχαν όλες αυτές οι εξελίξεις, με τη Samsung να ανακοινώνει ύστερα από έρευνα που ακολούθησε της διπλής ανάκλησης, τα αποτελέσματα των αναφλέξεων. Παράλληλα, διαβεβαίωσε ότι θα εντείνει τους ελέγχους διασφάλισης της ποιότητας των μπαταριών, ενώ ήλθε σε συμφωνία με έναν ακόμη προμηθευτή. Οι φήμες αυτές, για έναν ιαπωνικό κατασκευαστή, υπήρχαν εδώ και αρκετό καιρό, με την εφημερίδα Wall Street Journal να τις επαναφέρει. Επίσης, παλαιότερα είχε λεχθεί ότι η Murata ίσως ήταν ο προμηθευτής, έπειτα από την εξαγορά του τμήματος μπαταριών της Sony.

    Υπενθυμίζουμε, πως η Sony είχε πουλήσει το τμήμα αυτό όχι πολύ καιρό πριν, αλλά η επιχειρηματική αυτή συμφωνία δεν αναμένεται να ολοκληρωθεί τουλάχιστον μέχρι τον Ιούλιο, έτσι ο προμηθευτής των μπαταριών θα είναι η Sony. Η Samsung έχει εντυπωσιαστεί από την ποιότητα των μπαταριών ιόντων λιθίου της ιαπωνικής εταιρείας και έτσι στρέφεται σε αυτήν για να μην επαναληφθούν λάθη του παρελθόντος.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles