24.4 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
More

    To πρόστιμο της Samsung προς την Apple, μειώθηκε στα 598 εκατομμύρια δολάρια

    Στην Κορέα πρέπει να κάνουν πάρτι καθώς, η δικαστής Lucy Koh, που προέδρευε τη διαδικασία της δίκης της Apple εναντίον της Samsung το προηγούμενο καλοκαίρι, ανακοίνωσε πως το πρόστιμο που καλείται η Samsung να δώσει στην Apple για παραβίαση πατεντών και αντιγραφή, ανέρχεται (αρχικά) στα 598 εκατομμύρια δολάρια, αντί των 1δις 49 εκατομμύρια που είχε αποφασιστεί τον Αύγουστο από τους ενόρκους.

    Η δικαστής ορίζει νέα δικάσιμο για να επανυπολογιστεί το υπολειπόμενο ποσό των 450,514 εκατομμυρίων γιατί θεωρεί πως οι ένορκοι, έκαναν δύο βασικά λάθη στον υπολογισμό τους. Πρώτον χρησιμοποίησαν όλα τα κέρδη της Samsung εκείνη την εποχή για να επιβάλλουν πρόστιμο, πρακτική που χρησιμοποιείται μόνο για προϊόντα που έχουν παραβιαστεί οι πατέντες τους, άρα έπρεπε να υπολογίζουν τα κέρδη μόνο από αυτά τα προϊόντα και όχι τα συνολικά της εταιρείας.

    Το δεύτερο λάθος των ενόρκων ήταν ότι υπολόγισαν εσφαλμένα τον χρόνο για τον οποίο  η Apple έπρεπε να λάβει αποζημίωση. Οι ένορκοι υπολόγισαν το χρονικό διάστημα από την κατασκευή και κυκλοφορία των προϊόντων και όχι από τη στιγμή που η Apple ενημέρωσε τη Samsung ότι έχει προχωρήσει σε παραβίαση.

    Απ’ ότι φαίνεται, τα υπολειπόμενα 450 εκατομμύρια δολάρια, δεν θα φτάσουν ποτέ στα ταμεία της Apple και η δικαστής Koh καλεί σε επαναληπτικές ακροάσεις προκειμένου να καθοριστεί το νέο ύψος. Να σημειωθεί πάντως πως, η δικαστής ποτέ δεν είπε πως οι ένορκοι έκαναν λάθος στην κρίση τους, παρά μόνο στους υπολογισμούς τους. Φυσικά, σε αυτή την υπόθεση θα υπάρχει και συνέχεια καθώς, οι δύο εταιρείες, θα ξαναμπούν στις δικαστικές αίθουσες μέσα στο 2014, σε δικάσιμο που έχει οριστεί για το Samsung Galaxy Nexus, δίκη που θα έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον με την άμεση εμπλοκή και της Google. Αυτά προς το παρόν.

    Πηγή: The Verge

     

    Related Articles

    1 ΣΧΟΛΙΟ

    τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles