16.8 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024
More

    Samsung Galaxy S10+ Hands-On Review: “To ξεκίνημα μιας νέας εποχής στα Galaxy”!

    Το Samsung Galaxy S10+, η νέα ναυρχίδα των Κορεατών, είναι ήδη διαθέσιμη στην ελληνική αγορά και φυσικά, εκτός από το Unpacked event του Λονδίνου όπου το είδαμε για πρώτη φορά, είχαμε την ευκαιρία να το δούμε και πιο αναλυτικά, στην Αθήνα, ξεκλειδώνοντας πλήρως όλα τα μυστικά του! 

    galaxy s10+ (8)

    Με αέρα ανανέωσης να “πνέει” στη συσκευή, το Samsung Galaxy S10+ είναι μία άκρως γοητευτική και ισχυρή πρόταση της αγοράς που σίγουρα μπορεί να συγκινήσει τους πάντοτε απαιτητικούς high-end users. Ειδικότερα, η νέα ναυαρχίδα της Samsung έρχεται με Dynamic AMOLED οθόνη 6,4 ιντσών με ανάλυση 3040×1440 pixels, επεξεργαστή Exynos 9820, επιλογή 8 ή 12GB RAM, 128, 512GB ή 1TB επεκτάσιμου αποθηκευτικού χώρου. Ένα σημείο των S10 που είναι άξιο αναφοράς είναι σίγουρα το εκπληκτικό dynamic AMOLED display, το οποίο υποστηρίζει την τεχνολογία HDR10+ και πραγματικά δεν σας κρύβουμε ότι αποτελεί ένα από τα πιο δυνατά χαρακτηριστικά της νέας ναυαρχίδας. Η σούπερ ρεαλιστική απεικόνιση των χρωμάτων σε συνδυασμό με την ανεπανάληπτη ευκρίνεια, καθιστούν τα S10, ίσως το κορυφαίο smartphone για entertainment σκοπούς.

    galaxy s10+ (9)

    galaxy s10+ (2)

    Και φυσικά οι ευχάριστες εκπλήξεις δεν σταματούν εδώ, καθώς ο Ultrasonic fingerprint scanner που «κρύβεται» κάτω από την οθόνη των S10 και S10 Plus παρέχει ασφάλεια που προσεγγίζει αυτή ενός… θησαυροφυλακίου, ενώ δεν γίνεται να μην σχολιάσουμε τον αποθηκευτικό χώρο του 1TB που παρέχει η ακριβή έκδοση του S10 Plus που σε περίπτωση εάν δεν σας φτάσει… υπάρχει και η δυνατότητα για εισαγωγή κάρτας microSD (στα 512GB) που θα εκτοξεύσει ουσιαστικά την συνολική χωρητικότητα στα 1.5TB. Το λειτουργικό της συσκευής είναι το Android 9.0 Pie (with Samsung One UI), ενώ διαθέτει ακόμη Wi-Fi 802.11 a/b/g/n/ac, Bluetooth 5.0, USB Type-C, NFC, αισθητήρα καρδιακών παλμών και οξυγόνωσης στο πίσω μέρος. To S10+ υποστηρίζει και αναγνώριση προσώπου, για αυξημένη ασφάλεια στο ξεκλείδωμα. 

    galaxy s10+ (1)

    galaxy s10+ (6)

    Διαθέτει μια triple camera με Dual Pixel PDAF και OIS (12+12+16MP, wide-angle & telephoto, f/1.5-2.4) και 2x οπτικό zoom, καθώς και dual selfie κάμερα 10+8MP με f/1.9. Χάρη στο Dual Aperture, η κάμερα λειτουργεί “σαν το ανθρώπινο μάτι” προσαρμόζοντας το φωτισμό και εξασφαλίζοντας ιδανικό αποτέλεσμα σε κάθε συνθήκη. Παράλληλα, η πιο “αναβαθμισμένη” NPU, που «κατοικεί» στο εσωτερικό της νέας ναυαρχίδας της Samsung, προσφέροντας AI-Based φωτογραφικές δυνατότητες. Τέλος, ο συνδυασμός wide φακού, τηλεφακού και ultrawide αποτελεί ένα configuration που εξασφαλίζει ποιοτικό φωτογραφικό αποτέλεσμα πολλών αστέρων. Με λειτουργίες σαν το Super Slow-motion με Automatic Motion Detector, η Samsung προσφέρει τέσσερις φορές πιο αργό video από το απλό slow-motion και κινηματογραφικό αποτέλεσμα. Τέλος, η συσκευή μπορεί να κάνει λήψη 4K video στα 60 FPS και 1080p στα 240 FPS. Όσο για τη dual selfie κάμερα 10+8ΜP, δίνει δυνατοτητα για dual video call και λήψη 4K video στα 30 FPS.

    galaxy s10+ (5)

    Οι μικρές λεπτομέρειες βέβαια που κάνουν τη διαφορά δεν λείπουν από το S10+, καθώς η υποστήριξη του Wi-Fi 6 (που θα προσφέρει θεωρητικά περισσότερη ταχύτητα κατά 20%, σε σύγκριση με την προηγούμενη γενιά ασύρματου δικτύου Wi-Fi), οι δύο «κεραμικές» εκδόσεις σε λευκό και μαύρο, το bezel-less design, αλλά και το reversible wireless charging (που επιτρέπει την φόρτιση άλλων συσκευών είτε Galaxy smartphones, είτε άλλων αξεσουάρ ακουμπώντας στο πίσω μέρος της συσκευής), αναμφίβολα αποδεικνύουν ότι το S10 ενσωματώνει ότι πιο πρωτοποριακό και high-tech υπάρχει στην αγορά των mobile phones. Συναντάμε, ακόμη, στερεοφωνικά ηχεία, ρυθμισμένα από την AKG, καθώς και υποστήριξη Dolby Atmos, καθώς και μεγάλη μπαταρία 4.100mAh (2,5% μεγαλύτερη από αυτή του Note 9) με δυνατότητα fast charging, αλλά και ασύρματης φόρτισης (15 Watts + reverse 9 Watts).

    galaxy s10+ (3)

    Σε γενικές γραμμές, η Samsung κατάφερε να δημιουργήσει μια ναυαρχίδα με τα όλα της, η οποία παρά την αυξημένη της τιμή αποτελεί αυτή τη στιγμή μια από τις κορυφαίες προτάσεις που κυκλοφορούν στην αγορά, με την κορεατική εταιρεία ουσιαστικά να μας καλωσορίζει με τα S10 και S10+ στη νέα εποχή των Galaxy! Δείτε παρακάτω το αναλυτικό hands-on review που ετοίμασε ο Δημήτρης Σκιάννης…

    Πέτρος Κυπραίος
    Πέτρος Κυπραίος
    Tech expert και true gamer στην καρδιά, ο Πέτρος Κυπραίος ξεκίνησε να ασχολείται ως συντάκτης σε κορυφαία περιοδικά του Ειδικού Τύπου πάνω στα video games και στην τεχνολογία, ενώ διετέλεσε επίσης και υπεύθυνος τμήματος παιδικών περιοδικών. Από τη θέση του editorial director το focus του είναι οτιδήποτε digital, όμως του αρέσει να ρίχνει και μια ματιά και στο… lifestyle!

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles