16.1 C
Athens
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024
More

    Samsung Galaxy S23: Όλες οι φήμες & διαρροές, πριν το Galaxy Unpacked της 1ης Φεβρουαρίου!

    Οι fans της κινητής τηλεφωνίας περιμένουν με ανυπομονησία το Galaxy Unpacked σε λίγες ώρες από τώρα (1/2 στις 20:00 ώρα Ελλάδος), καθώς το “next-big thing” της Samsung, δεν θα μπορούσε παρά να συγκεντρώνει πάνω του όλα τα φώτα της δημοσιότητας. Κάθε νέο μοντέλο της εμβληματικής σειράς S, άλλωστε αποτελεί «talk of the town» και είμαστε σίγουροι ότι και η επόμενη γενιά των Galaxy S, θα συζητηθεί πολύ! Λίγο πριν την μεγάλη αποκάλυψη συγκεντρώσαμε τις επικρατέστερες φήμες και διαρροές, που αφορούν τη νέα ναυαρχίδα του κορεατικού κολοσσού και αυτό που απομένει να δούμε είναι τελικά εάν θα επαληθευτούν…

    Μοντέλα & Design

    Με βάση τα leaks που μας έχουν έρθει από retailers (οι οποίοι μάλλον έσπασαν κάθε υπόνοια embargo), κατά 99,9% η σειρά S23 θα αποτελείται από τρία μοντέλα, τηρώντας έτσι την «παράδοση». Έτσι αναμένεται να δούμε ένα core S23, ένα Plus μοντέλο και φυσικά το Ultra, το οποίο θα αποτελέσει τη «ναυαρχίδα» των ναυαρχίδων! Σε ότι έχει να κάνει με τον εξωτερικό σχεδιασμό εφόσον επαληθευτούν τα renders που έχουν διαρρεύσει, το μεσαίο και το μικρό S23 πρόκειται να απωλέσει το Contour Cut design στο main camera setup, ακολουθώντας μια πιο clean cut σχεδιαστική γλώσσα, όπως ακριβώς με το Ultra μοντέλα. Κατά τα άλλα, λίγες φαίνονται να είναι οι διαφορές σε επίπεδο σχεδιασμού, σε σύγκριση με την περσινή έκδοση. Παράλληλα, αξίζει να αναφέρουμε ότι η Corning επιβεβαίωσε ότι τα S23 θα «προστατεύονται» από το Gorilla Glass Victus 2, το νέο ανθεκτικό γυαλί, το οποίο φιλοδοξεί καταστήσει τα S23 πραγματικά… «άτρωτα» σε πτώσεις, κακουχίες και άλλες ατυχίες.

    Display & Performance

    Η Samsung παραδοσιακά δίνει μεγάλη βαρύτητα στο display των ναυαρχίδων της και εάν κρίνουμε και από την περσινή version, το S23 δεν θα μπορούσε να αποτελεί την εξαίρεση στον κανόνα. Σύμφωνα λοιπόν και με  τα trends που επικρατούν, λογικά το core μοντέλο θα παίξει περίπου στις 6 ίντσες, το Plus θα ξεπεράσει ενδεχομένως τις 6.5, ενώ το Ultra θα παίξει λογικά στις 6.8 ίντσες, μιας και θα συνοδεύεται και από το απαραίτητο S-Pen stylus. Προχωρώντας στο νευραλγικό κομμάτι του performance, τα περισσότερα leaks συνηγορούν στο γεγονός ότι η Samsung έχει ήδη δώσει την δική της ψήφο εμπιστοσύνης στο Snapdragon Gen 2. Αξίζει να σημειωθεί ότι τα προηγούμενα χρόνια, η Samsung συνήθιζε να «αναμειγνύει» το δικό της «Homemade» Exynos chipset, με επιλογές από τη Qualcomm ειδικότερα για τα μοντέλα της που κυκλοφορούσαν επί ευρωπαϊκού εδάφους.

    Παρόλα αυτά, καλά πληροφορημένες πηγές της αγοράς αναφέρουν ότι στη φετινή version της ναυαρχίδας της Samsung, αναμένεται να χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά Snapdragon chipsets, ενώ όπως ακούγεται έντονα τις τελευταίες μέρες, δεν αποκλείεται το Ultra να κυκλοφορήσει με μια πιο «ενισχυμένη» έκδοση του προαναφερθέντος SoC. Σε ότι έχει να κάνει μες τη μνήμη RAM και το storage, οι περισσότεροι insiders κάνουν λόγο για 8 και 12GB RAM, αλλά και πλήθος επιλογών για storage που θα ξεκινάει όμως από τα 256GB για τα Plus και Ultra (και όχι από τα 128GB ως είθισται). Φυσικά, η microSD όπως και στα προηγούμενα entries της σειράς Galaxy S, θα λάμπει διά της απουσίας της.

    Camera & Αυτονομία

    Με τον φωτογραφικό αισθητήρα ISOCELL HP2 να ανακοινώνεται στα μέσα Ιανουαρίου, θα πρέπει να θεωρούμε ως δεδομένο ότι η «Top Tier» ναυαρχίδα της σειράς S23, θα κυκλοφορήσει με ένα camera setup, το οποίο θα έχει ως «επίκεντρο» τον παραπάνω sensor. Μάλιστα, το στέλεχος της Samsung: Τ.Μ. Roh είχε μιλήσει ανοικτά για τις φημολογούμενες δυνατότητες του S23 στον τομέα της κάμερας, βάζοντας πολύ ψηλά τον πήχη σε ότι έχει να κάνει με την εμπειρία που θα προσφέρουν τα S23. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τα όσα χαρακτηριστικά ανέφερε: «Το Pro-grade camera system γίνεται πιο έξυπνο, προσφέροντας ακόμη καλύτερα αποτελέσματα, ακόμη και σε συνθήκες που ο φωτισμός είναι ελάχιστος». Όπως όλα δείχνουν εκτός συγκλονιστικού απροόπτου, το Ultra θα είναι αυτό που θα φοράει τον αισθητήρα των 200MP, ενώ με βάση τα teaser που έχει κυκλοφορήσει ο κορεατικός κολοσσός της τεχνολογίας αναμένεται να δούμε εντυπωσιακά αποτελέσματα τόσο σε νυχτερινές λήψεις, όσο στο κομμάτι του zoom. Σε αυτή τη φάση είναι άγνωστο το ποιο θα είναι το setup για τα μικρότερα μοντέλα της σειράς, όμως ο main camera sensor των 200MP θα είναι αποκλειστικό προνόμιο του State-of-the-art Ultra. Εστιάζοντας στην αυτονομία, καλά πληροφορημένες πηγές κάνουν λόγο ότι πρόκειται στα νέα S23 να δούμε μια μικρή αύξηση που ενδεχομένως να αγγίζει περίπου τα 200mAh.

    Τιμές & Διαθεσιμότητα

    Ήδη οι πρώτες διαρροές που μας έρχονται από αρκετούς retailers τοποθετούν το release του Galaxy S23 περίπου στα τέλη Φεβρουαρίου με αρχές Μαρτίου, ενώ πρόσφατα είχαμε και ένα leak που αφορούσε στις τιμές που θα έχουν οι νέες ναυαρχίδες στην Ευρώπη. Συγκεκριμένα, με βάση τα όσα έχουν δει το φως της δημοσιότητας, το S23 θα είναι ελαφρώς πιο ακριβό στην Ευρώπη σε σύγκριση με την Αμερική και πιο ακριβό σε σύγκριση με τον προκάτοχό του. Ειδικότερα, οι ανεπιβεβαίωτες τιμές για την Ευρώπη είναι οι εξής:

    -S23 8/128: 959 ευρώ

    -S23 8/256: 1019 ευρώ

    -S23+ 8/256: 1209 ευρώ

    -S23+ 8/512: 1329 ευρώ

    -S23 Ultra  8/256: 1409 ευρώ

    -S23 Ultra 12/512: 1589 ευρώ

    Και κάτι άλλο εκτός του… S23;

    Ως είθισται σε ένα Unpacked event της Samsung πολλές φορές δεν «πρωταγωνιστεί» μόνο ένα flagship smartphone, αλλά υπάρχουν και άλλες συνοδευτικές συσκευές. Με βάση τα όσα έχουν διαρρεύσει λοιπόν εκτός από το S23, ενδέχεται να δούμε και ένα Galaxy Book3, ενώ λιγότερες πιθανότητες συγκεντρώνει η αποκάλυψη νέων Galaxy Buds ή ενός smartwatch.

    Όπως και να ‘χει… Κοντός ψαλμός αλληλούια που λέει και ο σοφός λαός και εσείς δεν έχετε παρά να συντονιστείτε την 1η Φεβρουαρίου στο Digital Life, όπου θα σας μεταφέρουμε όλες τις εξελίξεις για τη νέα πολυαναμενόμενη ναυαρχίδα της Samsung! Stay Tuned… 

    Πέτρος Κυπραίος
    Πέτρος Κυπραίος
    Tech expert και true gamer στην καρδιά, ο Πέτρος Κυπραίος ξεκίνησε να ασχολείται ως συντάκτης σε κορυφαία περιοδικά του Ειδικού Τύπου πάνω στα video games και στην τεχνολογία, ενώ διετέλεσε επίσης και υπεύθυνος τμήματος παιδικών περιοδικών. Από τη θέση του editorial director το focus του είναι οτιδήποτε digital, όμως του αρέσει να ρίχνει και μια ματιά και στο… lifestyle!

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles