22 C
Athens
Δευτέρα, 29 Απριλίου, 2024
More

    Samsung Galaxy S24 Ultra: Πρώτες Εντυπώσεις από την απόλυτη “ναυαρχίδα” (Hands-On Video)!

    Η Samsung γνωρίζει πολύ καλά πως να προκαλεί ντόρο γύρω από τις συσκευές της και σίγουρα η παρουσίαση του νέου flagship της, δεν θα μπορούσε παρά να αποτελεί το πιο hot topic των τελευταίων εβδομάδων. E λοιπόν, η αναμονή τελείωσε και πλέον μπορούμε να έχουμε μια πλήρη εικόνα για τις δυνατότητες των νέων Galaxy S24!  

    Με λιγοστές αλλαγές σε επίπεδο hardware και με το focus να αφορά περισσότερο στην generative Α.Ι. και στον τρόπο που η Τεχνητή Νοημοσύνη δύναται να αλλάξει την καθημερινή μας εμπειρία με το smartphone, τα νέα Galaxy S24 σχεδιάστηκαν με στοχευμένες αναβαθμίσεις για να εξυπηρετήσουν όσο το δυνατόν καλύτερα την δίψα μας για καλύτερη και πιο αποδοτική A.I. στην καθημερινότητα μας. Για μια ακόμη φορά, ο κορεατικός γίγαντας της τεχνολογίας έπαιξε με τις τρεις διαθέσιμες επιλογές (core, Plus και Ultra), δίνοντας τη δυνατότητα στους power users να επιλέξουν την έκδοση που ταιριάζει καλύτερα με τις ανάγκες τους.

    Ξεκινώντας πρώτα από τον σχεδιασμό, η Samsung προτίμησε στη φετινή έκδοση μια εντελώς flat επιφάνεια, αφήνοντας στο παρελθόν τις curved λύσεις, ενώ σε ότι έχει να κάνει την αντοχή των νέων ναυαρχίδων: το Ultra είναι “ντυμένο” με Τιτάνιο, ενώ τα πιο απλά μοντέλα με Armor Aluminum. Σε επίπεδο εμφάνισης, εύκολα θα διαπιστώσετε ότι οι αλλαγές σε σχέση με την περσινή έκδοση είναι ελάχιστες, ωστόσο το S24 Ultra είναι ελαφρώς πιο λεπτό (0.3 mm) και ολίγον τι πιο κοντό, με τα πιο λεπτά όμως bezels να ξεχωρίζουν. Παράλληλα, μένοντας στο Ultra η επιλογή ενός Gorilla Glass Armor στο μπροστινό τμήμα καθιστά το γυαλί του display 4 φορές πιο ανθεκτικό, ενώ περικόπτονται και οι αντανακλάσεις κατά 75% (η επιλογή στα μικρότερα μοντέλα είναι Gorilla Victus 2).

    Όσον αφορά τα displays και τα τρία μοντέλα έρχονται με τεχνολογία οθόνης LTPO, η οποία προσφέρει variable refresh rate από 1-120Hz, με 6.2 ίντσες και FHD+ ανάλυση για το base μοντέλο, QHD+ resolution και 6.7 ίντσες για το Plus και 6.8 ίντσες QHD+ Dynamic AMOLED 2X για το απόλυτο “κτήνος” που ακούει στο όνομα… Ultra. Αξίζει να σημειωθεί ότι μια πολύ σημαντική διαφοροποίηση των Plus μοντέλων σε σχέση με την “core” version του S24 είναι ότι έρχονται με 12GB RAM, όπως ακριβώς και το μεγαλύτερο Ultra (τα vanilla S24 παραμένουν στα 8GB με την επιλογή του αποθηκευτικού χώρου να ξεκινάει από τα 128GB). Η καρδιά τους είναι… διαφορετική, καθώς στα core και Plus η κορεατική εταιρεία έδωσε ψήφο εμπιστοσύνης στο Exynos 2400 chipset, ενώ με το Ultra που η κατάσταση είναι και πιο… “απαιτητική”, η επιλογή του κορυφαίου: Snapdragon 8 Gen 3 SoC, δεν θα μπορούσε παρά να αποτελεί μονόδρομο.

    Αξίζει δεν σημειωθεί ότι όλα τα μοντέλα της σειράς Galaxy S24 διαθέτουν ένα καλύτερο σύστημα θερμικού ελέγχου, με μέγιστο 1,9 φορές μεγαλύτερο vapor chamber, βελτιώνοντας τη θερμοκρασία της επιφάνειας της συσκευής, ενώ, παράλληλα, μεγιστοποιείται και η σταθερότητα στην ισχύ απόδοσης. Η ανίχνευση ηλιακών ακτίνων επιτρέπει την προβολή ακόμα πιο αληθοφανών γραφικών με αναβαθμισμένο εφέ σκιάς και αντανάκλασης. Και μέσω της συνεργασίας με κορυφαίους συνεργάτες παιχνιδιών στον κλάδο, το Galaxy S24 επιτρέπει στους χρήστες να απολαμβάνουν με άνεση τα πιο hot και απαιτητικά mobile games.

    Προσφέροντας μια μεγάλη ποικιλία από δημιουργικές δυνατότητες, τα Galaxy S24 μπορούν να αποδειχθούν ιδανικά πολυεργαλεία για το κομμάτι του content creation. Το ProVisual Engine του Galaxy S24 είναι μια ολοκληρωμένη σουίτα εργαλείων που τροφοδοτούνται με τεχνητή νοημοσύνη, μεταμορφώνοντας τη λήψη, από τη δημιουργία της μέχρι την κοινοποίησή της στα social media. Με αυτόν τον τρόπο, το Galaxy S24 αποτρέπει τις τρεμάμενες, θολές και τραβηγμένες από μακριά φωτογραφίες. Το σύστημα Quad Tele του Galaxy S24 Ultra, με νέο φακό οπτικού ζουμ 5x, συνδυάζεται με τον αισθητήρα 50MP για απόδοση οπτικής ποιότητας σε επίπεδα ζουμ από μεγέθυνση 2x, 3x, 5x έως 10×7, χάρη στον Adaptive Pixel Sensor. Επιπρόσθετα, οι εικόνες δείχνουν πεντακάθαρα αποτελέσματα στα 100x, χάρη στο βελτιωμένο ψηφιακό ζουμ, σε σχέση με τα προηγούμενα Galaxy S smartphones. Φυσικά η A.I. βάζει το χεράκι της και στο κομμάτι των νυχτερινών λήψεων και έτσι οι νυχτερινές φωτογραφίες σας μοιάζουν πιο ρεαλιστικές από ποτέ!

    Φυσικά όλο το παιχνίδι μετα νέα S24 γίνεται με τις λειτουργίες A.I. που αν μη τι άλλο επαναπροσδιορίζουν τον τρόπο που αντιλαμβανόμαστε την εμπειρία χρήσης με μια mobile συσκευή. Συγκεκριμένα, η ναυαρχίδα της Samsung δύναται με το Live Translate να προχωρήσει στην direct μετάφραση μιας εκ των υποστηριζόμενων γλωσσών (ακόμη τα ελληνικά δεν συμπεριλαμβάνονται), ενώ παράλληλα το Chat Assist δίνει τη δυνατότητα στον χρήστη της συσκευής να αλλάξει τον τόνο και το ύφος μιας συνομιλίας (για παράδειγμα μπορεί να επιλέξει να είναι πιο φιλικός ή πιο επαγγελματικός). Επιπλέον, η Τεχνητή Νοημοσύνη που διαθέτουν τα νέα S24 μπορούν να μεταφράζουν μηνύματα, email και άλλα documents σε πραγματικό χρόνο, ενώ με το Note Assist ακόμη και οι σημειώσεις σας πλέον λαμβάνουν μια εσάνς από A.I. Και οι εκπλήξεις δεν σταματούν εδώ, καθώς για φωνητικές εγγραφές (δεν υποστηρίζονται τα Ελληνικά), ακόμη και όταν υπάρχουν πολλοί ομιλητές, το Transcript Assist χρησιμοποιεί τεχνολογία Al και Speech-to-Text για την απομαγνητοφώνηση, τη σύνοψη και τη μετάφραση των εγγραφών στις υποστηριζόμενες γλώσσες! Επιπλέον, με το Interpreter, οι ζωντανές συνομιλίες των υποστηριζόμενων γλωσσών (δεν υποστηρίζονται τα Ελληνικά) μπορούν να μεταφραστούν άμεσα σε προβολή διαχωρισμένης οθόνης, ώστε οι συνομιλητές, που στέκονται ο ένας απέναντι από τον άλλο, να μπορούν να διαβάσουν τη μετάφραση όσων έχει πει το άλλο άτομο (λειτουργεί ακόμη και χωρίς δεδομένα κινητής τηλεφωνίας ή Wi-Fi).

    Τέλος, με ένα Galaxy S24 αλλάει άρδην και η εικόνα της παραδοσιακής αναζήτησης, καθώς κάθε χρήστης μπορεί να μαρκάρει ένα οποιoδήποτε αντικείμενο βλέπει σε μια εικόνα και εν συνεχεία το Galaxy S24 αναλαμβάνει να το αναγνωρίσει και να του προτείνει αντίστοιχα ή παρόμοια αντικείμενα. Για παράδειγμα, αν δουν ένα όμορφο στοιχείο σε μία φωτογραφία στα social media ή ένα fun fact στο YouTube Shorts, οι χρήστες μπορούν να μάθουν περισσότερες πληροφορίες γρήγορα – χωρίς να χρειάζεται να φύγουν από την εφαρμογή, την οποία χρησιμοποιούν. H δε on-the-fly επεξεργασία των φωτογραφιών προσφέρει απέραντη δημιουργική ελευθερία σε όλους εκείνους που όχι μόνο θέλουν να τελειοποιήσουν το φωτογραφικό αποτέλεσμα, αλλά και να παρέμβουν δυναμικά και δημιουργικά σε αυτό.

    Κλείνοντας με το κομμάτι της αυτονομίας μπορούμε να δούμε μια μικρή αύξηση στη χωρητικότητα, με την φόρτιση να παραμένει στα 45W για το Plus και το Ultra Και στα 25W για το base μοντέλο. Σε ότι έχει να κάνει με την ασύρματη φόρτιση εδώ και πάλι έχουμε τη δυνατότητα των 15W. Το σημαντικότερο σας το αφήσαμε για το τέλος όμως, καθώς όπως έγινε γνωστό η Samsung αποφάσισε να πραγματοποιήσει ένα πολύ τολμηρό βήμα, επεκτείνοντας σημαντικά τον κύκλο ζωής του προϊόντος, προσφέροντας εφτά γενιές αναβαθμίσεων στο OS και εφτά χρόνια ενημερώσεων ασφαλείας (πράγμα που σημαίνει ότι τα Galaxy S24 θα είναι προστατευμένα και up-to-date τουλάχιστον μέχρι το 2030)!

    Επειδή διαβάζοντας τα παραπάνω ήδη θα έχεις ανοίξει η όρεξη και θα σκέφτστε για τις τιμές των νέων πανίσχυρων Galaxy S, οι τιμές στη χώρα μας θα διαμορφωθούν για το Galaxy S24 Ultra στα 1499 ευρώ για την έκοδση 12GB/ 256GB, στα 1619 ευρώ για τηνέκδοση 12GB/ 512GB, ενώ η έκδοση των 12GB/ 1TB θα έχει τιμή 1859 ευρώ. Το μεσαίο της οικογένειας των 24, Plus, θα ξεκινάει από τα 1199 ευρώ για την έκδοση των 12GB/256GB και το ανώτερο μοντέλο με 512GB storage θα στοιχίζει στα 1319 ευρώ. Τέλος, ο “Βενιαμίν” της παρέας θα ξεινάει από τα 949 ευρώ για την έκδοση των 8GB/128GB, ενώ θα υπάρχει και ένα πιο beefed μοντέλο σε αποθηκευτικό χώρο (με 256GB storage), το οποίο θα παίζει στα 999 ευρώ. Αξίζει να αναφέρουμε ότι τα S24 είναι από σήμερα διαθέσιμα για προπαραγγελία.

    Αυτή ήταν μια πρώτη μας επαφή με το Galaxy S24 (περιμένουμε με αγωνία να παραλαβουμε τις συσκευές και να προχωρήσουμε σε ένα λεπτομερεές hands-on review) και πατήστε στο παρακάτω video για να πάρετε μια γεύση από τις πρώτες εντυπώσεις που είχαμε από το Ultra, το οποίο δεν σας κρύβουμε ότι είναι ένα… μικρό τέρας της αποκάλυψης! N’joy…

    First Impression Hands-On Video: Δημήτρης Σκιάννης

    Πέτρος Κυπραίος
    Πέτρος Κυπραίος
    Tech expert και true gamer στην καρδιά, ο Πέτρος Κυπραίος ξεκίνησε να ασχολείται ως συντάκτης σε κορυφαία περιοδικά του Ειδικού Τύπου πάνω στα video games και στην τεχνολογία, ενώ διετέλεσε επίσης και υπεύθυνος τμήματος παιδικών περιοδικών. Από τη θέση του editorial director το focus του είναι οτιδήποτε digital, όμως του αρέσει να ρίχνει και μια ματιά και στο… lifestyle!

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles