18.4 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
More

    Samsung Galaxy S8+ hands-on: Το κορυφαίο Android αυτή τη στιγμή;

    Η συσκευή της δοκιμής ήταν μια χορηγία των καταστημάτων ΓΕΡΜΑΝΟΣ, στα οποία και μπορείτε να την βρείτε.

    Μετά το Galaxy S8, ήρθε η ώρα να δούμε από κοντά και το “μεγάλο” Galaxy S8+ της Samsung, για το οποίο οι χρήστες δείχνουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον, για πολύ συγκεκριμένους λόγους. Το παρόν είναι συμπληρωματικό του hands-on του Galaxy S8 καθώς οι συσκευές μοιράζονται πάρα πολλά χαρακτηριστικά, αλλά θα σταθούμε περισσότερες στις μικρές τους διαφορές…

    Κατασκευή και σχεδίαση

    Μια από τις διαφορές του Galaxy S8+ με το “απλό”, είναι φυσικά και η εξωτερική του εμφάνιση. Με 0,4″ μεγαλύτερη οθόνη αλλά και μεγαλύτερη μπαταρία, όπως είναι φυσικό, αυξάνονται και οι φυσικές διαστάσεις. Το θετικό είναι πως οι διαφορές αυτές είναι μικρότερες απ’ότι θα περίμενε κανείς: Από τα 148.9×68.1×8 mm του S8 πάμε στα 159.5×73.4×8.1 mm του S8+, κοινώς είναι σχεδόν ίδια σε πάχος, με το S8+ να είναι 1 εκατοστό μεγαλύτερο σε “ύψος” και 5 χιλιοστά μεγαλύτερο σε “πλάτος”.

    Ναι, αυτά το καθιστούν πιό “μακρόστενο” από το S8, μια λέξη που χρησιμοποίησαν οι περισσότεροι για να περιγράψουν τις νέες συσκευές της Samsung, μόλις παρουσιάστηκαν. Ωστόσο, το πλάτος της συσκευής παραμένει ιδανικό για οποιοδήποτε χέρι, με τον αντίχειρα (στους δεξιόχειρες) να “πέφτει” ακριβώς πάνω στο power/lock button. Από την άλλη πλευρά, ο δείκτης οριακά φθάνει το volume up, ενώ για να φθάσετε με το ένα χέρι τα quick toggles και το notification bar, ούτε λόγος (εκτός αν έχετε χέρι μπασκετμπολίστα).

    Κάτι που ίσως δεν περίμεναν ορισμένοι να διαβάσουν, είναι πως στο S8+ μπορεί να “βρεθεί” ευκολότερα το fingerprint sensor με το δείκτη του χεριού, απ’ότι στο S8! Τουλάχιστον με το χέρι του γράφοντα, καθώς σε πλήρη έκταση, φθάνει ακριβώς μέχρι εκεί. Έτσι, όταν “ψάχνετε” τον αισθητήρα, αρκεί να ξέρετε στο περίπου που είναι και να τεντώσετε το δάκτυλο εντελώς. Θα το δείτε καλύτερο στο video μας, αλλά εγώ προσωπικά βολεύτηκα περισσότερο με το S8+, όσον αφορά το fingerprint sensor.

    Άλλη, μικρή διαφορά είναι το βάρος, με το S8+ να ζυγίζει 18 γραμμάρια επιπλέον σε σχέση με το S8 (173 γραμμάρια έναντι 155 γραμμαρίων), με τη συσκευή πάντως να έχει ελαφριά “αίσθηση” δεδομένων των διαστάσεών της.

    Hardware, software και επιδόσεις

    Οι διαφορές σε σχέση με το S8 εδώ, μηδαμινές. Φυσικά η οθόνη είναι μεγαλύτερη, από τις 5,8″ στις 6,2″, όμως η ανάλυση παραμένει ίδια και φυσιολογικά πέφτουν τα ppi. Κάτι που δεν ενοχλεί καθόλου, αφού ήδη είναι αρκετά. Το S8+ είναι ακόμη πιό απολαυστικό στο gaming και στη θέαση ταινιών από το S8, χάρη στη μεγαλύτερη οθόνη, η οποία διατηρεί και το aspect ratio του 18,5:9. Οπότε, κάνει ακριβώς το ίδιο scaling και “stretching” που κάνει το S8, όπου χρειάζεται ή όπου το ζητήσετε.

    Εφαρμόσαμε το τελευταίο software update στη συσκευή και τρέξαμε το καθιερωμένο μας AnTuTu benchmark για να λάβουμε επιδόσεις παραμφερείς με το S8, οπότε δεν έχουμε να παρατηρήσουμε κάτι εδώ.

    Το Samsung Galaxy S8+ (όπως και το S8) είναι πλήρως συμβατό με την πρωτοποριακή υπηρεσία Cosmote WiFi Calling, που επιτρέπει στους πελάτες Cosmote κινητής να απολαμβάνουν σήμα και στα πιο δύσκολα σημεία. Χωρίς καμία επιπλέον χρέωση, οι πελάτες Cosmote 4G θα μπορούν να πραγματοποιούν και να δέχονται κλήσεις και SMS από το κινητό τους ακόμα και όταν το σήμα τους είναι ασθενές, αρκεί να βρίσκονται στην εμβέλεια οποιουδήποτε δικτύου WiFi. Η μετάβαση από το δίκτυο κινητής 4G στο δίκτυο WiFi γίνεται αυτόματα, ανεξάρτητα από τον πάροχο και τον κάτοχο του δικτύου WiFi.

    Διαφορές μεταξύ των συσκευών δεν υπάρχουν σε αυτό το κομμάτι, οπότε συνεχίζουμε.

    Κάμερα, ήχος και αυτονομία

    Οι κάμερες του S8+ είναι ίδιες με του S8, οπότε για ακόμη μια φορά σας παραπέμπουμε στο hands-on του “μικρού” της Samsung. Εν ολίγοις, εξαιρετικές.

    Ο ήχος κυμαίνεται επίσης στα ίδια επίπεδα με του S8, με καλή ένταση και καθαρότητα, ενώ τα ακουστικά της AKG κάνουν εξαιρετική δουλειά όταν θέλετε να ακούσετε κάτι “πριβέ”.

    Πάμε στην αυτονομία, που είναι ερώτημα πολλών. Η μπαταρία του S8+ είναι μεγαλύτερη από του S8 κατά 16% περίπου, με χωρητικότητα 3.500mAh (έναντι 3.000mAh). Δεδομένης της πολύ καλής αυτονομίας του S8, παρά τη μικρή σχετικά μπαταρία, περιμέναμε αντίστοιχα υψηλότερες επιδόσεις από το S8+ και δεν απογοητευτήκαμε. Περίπου 12 ώρες αναπαραγωγής video είναι μια εξαιρετική επίδοση, ενώ η φόρτιση γίνεται ταχύτατα, με τη μπαταρία να γεμίζει πλήρως μέσα σε 80 λεπτά και να φθάνει στο 40% μέσα σε 30 λεπτά. Τη μέρα σας θα τη βγάλετε άνετα χάρη στην AMOLED οθόνη, ακόμη και με βαριά χρήση, κάτι που σημαίνει 5-6 ώρες με την οθόνη ανοικτή και δεδομένα ή Wi-Fi.

    galaxy s8 plus

    Συμπέρασμα

    Η ερώτηση, εν τέλει, είναι η εξής: Με δεδομένη τη μικρή διαφορά τους στην τιμή, ποιό πρέπει να επιλέξει κάποιος, το Galaxy S8 ή το Galaxy S8+; Από πλευράς λειτουργικότητας τότε σίγουρα το “μεγάλο”, καθώς η αυξημένη αυτονομία είναι κάτι που δε μπορούμε να παραβλέψουμε εύκολα. Ταυτόχρονα η οθόνη προσφέρει μια ακόμη καλύτερη εμπειρία multimedia. Μόνο αρνητικό, οι αυξημένες διαστάσεις του και το βάρος, κυρίως τα 159 χιλιοστά του “ύψους” του που θα αποθαρρύνουν αρκετούς. Αν αυτό δε σας ενοχλεί και δε σκοπεύετε να το χρησιμοποιείτε συχνά με το ένα χέρι, τότε προτιμήστε το ειδάλλως, το S8 ίσως είναι καλύτερο για εσάς.

    Η συσκευή της δοκιμής ήταν μια χορηγία των καταστημάτων ΓΕΡΜΑΝΟΣ, στα οποία και μπορείτε να την βρείτε.

    Δημήτρης Σκιάννης
    Δημήτρης Σκιάννης
    Ο Δημήτρης Σκιάννης είναι δημοσιογράφος/συντάκτης και φανατικός οπαδός της τεχνολογίας από μικρή ηλικία, καταπιανόμενος με οποιαδήποτε συσκευή/εξάρτημα/gadget έπεφτε και πέφτει στα χέρια του. Τον υπόλοιπο χρόνο απλώς γράφει μανιωδώς για όλα τα παραπάνω, αδημονώντας για το τι μας επιφυλάσσει μελλοντικά η επιστήμη και απολαμβάνοντας την καθημερινή παρακολούθηση των εξελίξεων.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles