15.5 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
More

    Samsung Galaxy Z Fold4 & Galaxy Z Flip4 5G: Ξεδιπλώνοντας το «αύριο» των smartphones στο… σήμερα!

    Η Samsung ανέκαθεν πρωταγωνιστούσε στις τεχνολογικές εξελίξεις των smartphones, δημιουργώντας προϊόντα υψηλής τεχνολογίας, τα οποία σχεδιάστηκαν για να καλύψουν τις ανάγκες κάθε χρήστη. Για αυτό και δεν θα μπορούσε να μην θέσει τις βάσεις και στην περαιτέρω ανάπτυξη των Galaxy foldables, των αναδιπλούμενων smartphones που αλλάζουν τον τρόπο που αντιλαμβανόμαστε την κινητή τηλεφωνία.

    Με την εξαιρετικά δημοφιλή high-end σειρά Galaxy Z Fold και την “user-favorite” Galaxy Z Flip, η Samsung τοποθετεί  ψηλά τον πήχη, κάνοντας μας όλους «κοινωνούς» σε μια νέα πρωτοποριακή εποχή, η οποία αποτελεί το «αύριο» των smartphones. Με τα Galaxy Z Fold4 και Z Flip4, ο κολοσσός της τεχνολογίας συνεχίζει να εξελίσσει το concept που η ίδια πρωτο-συνέστησε στο κοινό, προσφέροντας νέες εμπειρίες, αναβαθμισμένο performance και δυνατότητες και λειτουργίες που είναι κομμένες και ραμμένες στα μέτρα του εκάστοτε χρήστη. Σε αυτό το σημείο όμως ελάτε μαζί μας για να «ξεδιπλώσουμε» τις δυνατότητες των νέων foldables που σχεδιάστηκαν για να κάνουν κάθε στιγμή σας… «ονειρεμένη»!

    Galaxy Z Fold4: O «ορισμός» του foldable!

    To όνομα «Fold» είναι άμεσα συνυφασμένο με την πρωτοπορία, την premium κατασκευή και την υψηλή απόδοση, αποτελώντας μια συσκευή που έχει σχεδιαστεί για να «δημιουργεί» εμπειρίες που μένουν χαραγμένες στη μνήμη. Τo Galaxy Ζ Fold4 αποκαλείται ως ένα ισχυρό powerhouse και ένα «πολυεργαλείο» multi-tasking που μπορεί να βρει λύση ακόμη και σε απαιτητικά προβλήματα της καθημερινότητας. Η Samsung για μια ακόμη φορά επένδυσε στην υψηλή ποιότητα κατασκευής, για αυτό και το Galaxy Ζ Fold4 έρχεται με μια σειρά από κατασκευαστικές και λειτουργικές αναβαθμίσεις που μπορούν να ανεβάσουν την παραγωγικότητά σας στα ύψη. Με το Gorilla Glass Victus+ να προστατεύει από κακοτοπιές την οθόνη και το armour aluminum frame, να προσφέρει εντυπωσιακή αντοχή, το Galaxy Ζ Fold4 είναι ο «ορισμός» του foldable.

    Το development team της Samsung στο νέο μέλος της οικογένειας των premium foldables, εργάστηκε πάνω στην αύξηση της λειτουργικότητας του, με απώτερο στόχο να καταστήσει το Ζ Fold4 ένα πολυεργαλείο τόσο για εργασία όσο και για ψυχαγωγία! Η οθόνη των 7.6 ιντσών, διαθέτει 120Hz προσαρμοσμένου refresh rate, για να ανταποκρίνεται στις αυξημένες σύγχρονες ανάγκες. Η δε επιλογή του Snapdragon 8+ Gen 1 σε συνδυασμό με τα γρήγορα 5G δίκτυα, προσφέρει ακόμα πιο διευρυμένες δυνατότητες. Και μπορεί τα tech specs του να προκαλούν το θαυμασμό, όμως το μυστικό της επιτυχίας του Ζ Fold4 έγκειται στις πολλαπλές λειτουργίες που προσφέρει αλλά και στην ευκολία χρήσης, καθώς η Samsung προσάρμοσε το software με τέτοιο τρόπο, έτσι ώστε να αξιοποιείται εκπληκτικά το ανεπτυγμένο hardware.

    To αναβαθμισμένο taskbar ουσιαστικά μεταδίδει την ίδια ακριβώς εμπειρία χρήσης, όπως σε ένα PC, ενώ η διαδικασία του multi-tasking γίνεται παιχνιδάκι, μεσώ απλών και ξεκούραστων swipes. Επιπλέον, η λειτουργία drag-and-drop σας επιτρέπει να μεταφέρετε data από μια εφαρμογή σε μια άλλη μέσα σε χρόνο… dt, ενώ το Google Meet είναι πλέον fully optimized για το Galaxy Z Fold4, πράγμα που σημαίνει ότι τα virtual meetings και τα video conference σας θα αποτελέσουν μια… εντελώς διαφορετική εμπειρία. Με τον ίδιο τρόπο μπορείτε να παρακολουθήσετε τα αγαπημένα σας videos στο YouTube (μάλιστα τόσο αυτό όσο και το Ζ Flip4 έρχονται με 4 μήνες συνδρομή στο YouTube Premium)**, να ακούσετε μουσική μέσω της αγαπημένης σας music streaming platform ή να «λιώσετε» τα mobile games της αρεσκείας σας. Και εάν προβληματίζεστε για το πως θα περάσετε τα παλιά σας data στο Z  Fold4, δεν χρειάζεται να ανησυχείτε, καθώς με τη λειτουργία Smart Switch θα διαπιστώσετε ότι αυτή η διαδικασία γίνεται εύκολα. Κακά τα ψέματα, από τη πρώτη κιόλας στιγμή που θα κρατήσετε το Z Fold4 στα χέρια σας, θα διαπιστώσετε ότι αλλάζει πλήρως την αντίληψη που είχατε για ένα smartphone.

    Παράλληλα, μαζί με το Z Fold4 απολαμβάνετε και τα εξαιρετικά εργαλεία από την ίδια τη Microsoft, ενώ αξιοποιώντας το εκπληκτικά εύχρηστο User Interface (που σας δίνει την δυνατότητα να χωρίσετε την οθόνη του Z Fold4 σε δύο ίσες περιοχές), μπορείτε στη μία μεριά να ελέγχετε τα mail σας και ταυτόχρονα στην άλλη να σερφάρετε στο Internet ή να χαζεύετε stories στο Instagram. Όπως θα διαπιστώσετε οι δημιουργικές επιλογές που έχετε στη διάθεση σας δεν τελειώνουν ποτέ! Μάλιστα, όταν χρησιμοποιήσετε και το S Pen, το εξελιγμένο Stylus της Samsung, το μόνο σίγουρο είναι ότι θα βρείτε και άλλους τρόπους χρήσης για το Z Fold4, μετατρέποντας το από ένα virtual τετράδιο σημειώσεων μέχρι έναν καμβά ζωγραφικής, στο οποίο μπορείτε να δώσετε πνοή στα δημιουργικά σας όνειρα. Και επειδή δημιουργία και content creation, δεν γίνεται χωρίς ένα camera setup υψηλών προδιαγραφών, οι αναβαθμισμένες κάμερες του Z Fold4, με τον wide φακό των 50MP και το απίθανο Space Zoom lens (30x) αποδεικνύουν ότι ένα foldable μπορεί να τραβήξει και υψηλής ποιότητας φωτογραφίες και videos, ακόμα και κάτω από  δύσκολες συνθήκες.

    Galaxy Z Flip4: ένα foldable με εντυπωσιακό design!

    Εκατομμύρια users στον κόσμο έχουν χαρακτηρίσει το Galaxy Z Flip ως ένα ξεχωριστό foldable, καθώς είναι τόσο ευέλικτο που χωράει ακόμη και στην τσέπη του παντελονιού σας. Με το Z Flip4, η Samsung θέλησε να αυξήσει την αντοχή του και σχεδίασε ένα βελτιωμένο μηχανισμό αναδίπλωσης, ενώ μείωσε και τις διαστάσεις του. Είναι 10-12% πιο ανθεκτικό από το Z Flip3 και έχει μεγαλύτερη μπαταρία, από τις 3.300 στις 3.700mAh, με την ταχεία φόρτιση να φέρνει το 0-50% σε 30′. Απευθυνόμενο σε ένα νεανικό κοινό που λατρεύει τα social media και «ειδικεύεται» στο content creation, το Z Flip4 μεταμορφώνεται εύκολα σε ένα  εργαλείο αυτό-έκφρασης.

    Κοιτάζοντας την εξωτερική επιφάνεια του Ζ Flip4, το μάτι σας δεν γίνεται να μην πέσει στην Cover Screen των 1.9 ιντσών (ποιότητας Super AMOLED), στην οποία η Samsung φρόντισε να προσθέσει περισσότερα shortcuts*! Με μια απλή κίνηση μπορείτε να ενεργοποιήσετε μια σειρά από λειτουργίες (όπως για παράδειγμα είναι ο φακός, το WIFI, το Bluetooth, το airplane mode κ.ά.), ενώ παράλληλα να ορίσετε μια σειρά από εξαιρετικά χρήσιμα widgets, τα οποία θα κάνουν τη ζωή σας εύκολη και… high-tech. Με το upgraded Cover Screen μπορείτε μια σειρά από ενέργειες (όπως τηλεφωνικές κλήσεις, να ηχογραφείτε μηνύματα ή να… σβήνετε τα φώτα στο σαλόνι), χωρίς να χρειάζεται καν να ξεδιπλώσετε τη συσκευή. Μάλιστα, η Samsung δίνει τη δυνατότητα στους χρήστες να παραμετροποιήσουν την Εξωτερική Οθόνη σύμφωνα με το προσωπικό τους γούστο, επιλέγοντας από μια μεγάλη γκάμα από εικόνες, GIFs ακόμη και videos που παίζουν real-time!

    Σε unfolded μορφή, το Ζ Flip4 προσφέρει μια εξαιρετικά ευκρινή οθόνη FullHD+ στις 6.7 ίντσες (Dynamic AMOLED 2X με 120Hz refresh rate), η οποία υποστηρίζει HDR10+ και φτάνει σε φωτεινότητα στα 1200 nits (peak). Το compact μέγεθος του φυσικά δεν θα πρέπει να σας ξεγελάει, καθώς με το Snapdragon 8 Gen 1+ στο εσωτερικό του φέρνει εις πέρας ακόμη και απαιτητικά tasks. Βέβαια, ένα Z Flip foldable προσφέρει πολλά, καθώς αποτελεί τη συσκευή «όνειρο» για κάθε λάτρη του content creation. Συγκεκριμένα, με τo Flex Cam (διπλώνοντας τη συσκευή) μπορείτε να κάνετε video και photo capturing ή να τραβήξετε hands-free group full selfies από διαφορετικές γωνίες, επιτυγχάνοντας φωτογραφικό αποτέλεσμα που απλώς… «μαγεύει». Επίσης, εάν το επιθυμείτε, μπορείτε να εναλλάσσετε το Quick Shot mode με τη λειτουργία FlexCam, έτσι ώστε το video σας να «ρέει» χωρίς καμία  διακοπή. Τέλος, μέσω του αναβαθμισμένου camera sensor (65% καλύτερη εκμετάλλευση του φωτός σε σύγκριση με το Z Flip3), θα διαπιστώσετε ότι το Z Flip4 ανταπεξέρχεται ακόμα και σε δύσκολες συνθήκες φωτισμού.

    Σε 4 διαφορετικές stylish χρωματικές επιλογές (Bora Purple, Graphite και Pink Gold και Blue), έναν πιο λεπτό αλλά εξίσου ανθεκτικό μηχανισμό hinge, εντυπωσιακό design και μεταλλική ποιοτική κατασκευή, το Ζ Flip4 άνετα διεκδικεί τον τίτλο ενός εντυπωσιακού εμφανισιακά smartphone που κυκλοφορεί στην αγορά κι όχι μόνο, καθώς είναι το foldable που δίνει πνοή σε κάθε δημιουργικό σας όνειρο.

    Futureunfolded!

    Ξεχωριστά, εκπληκτικά, ισχυρά, πανέμορφα είναι ορισμένες από τις λέξεις, με τις οποίες μπορούμε να χαρακτηρίσουμε τη νέα γενιά των foldables της Samsung. Προσφέροντας δυνατότητες και λειτουργίες που μοιάζουν σα να έχουν έρθει από άλλο… πλανήτη (αλλά και από άλλη εποχή), τα Ζ Fold4 και Ζ Flip4 αλλάζουν όλα όσα γνωρίζαμε για τον κόσμο των smartphones . Με τα νέα foldables της Samsung δεν χρειάζεται να περιμένετε για το «μέλλον», καθώς πλέον μπορείτε να το αφήσετε να «ξεδιπλωθεί» στα… χέρια σας!

    *******

    *Σε σύγκριση με προηγούμενα Galaxy Foldable.

    **Ισχύει για νέους πελάτες YouTube Premium, YouTube Music Premium και Μουσικής Google Play. Όροι & Προϋποθέσεις εδώ: https://www.samsung.com/gr/offer/galaxy-youtube-premium-2022/

    {Διαφημιστική Καταχώρηση της Samsung Electronics Ελλάς M.A.E.} 

    Πέτρος Κυπραίος
    Πέτρος Κυπραίος
    Tech expert και true gamer στην καρδιά, ο Πέτρος Κυπραίος ξεκίνησε να ασχολείται ως συντάκτης σε κορυφαία περιοδικά του Ειδικού Τύπου πάνω στα video games και στην τεχνολογία, ενώ διετέλεσε επίσης και υπεύθυνος τμήματος παιδικών περιοδικών. Από τη θέση του editorial director το focus του είναι οτιδήποτε digital, όμως του αρέσει να ρίχνει και μια ματιά και στο… lifestyle!

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles