14.9 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
More

    Η Samsung έχει στα σκαριά νέες μπαταρίες με μεγαλύτερη χωρητικότητα και μικρότερο μέγεθος!

    H Samsung εδώ και καιρό εξετάζει μία σειρά από νέες μεθόδους που θα της επιτρέψουν να τελειοποιήσει την ενεργειακή συμπεριφορά των συσκευών της. Όπως έγινε γνωστό το τμήμα R&D του κορεατικού γίγαντα πραγματοποίησε πρόσφατα μία σημαντική καινοτομία στον τομέα των μπαταριών, η οποία μέσω μία επαναστατικής τεχνικής κατορθώνει να χωρέσει μεγαλύτερη χωρητικότητα σε πιο μικρό μέγεθος.

    Samsung Batteries

    Η τεχνική αυτή βασίζεται σε μία πολύπλοκη διαδικασία που σχετίζεται με την ταυτόχρονη χρήση γραφενίου και σιλικόνης και η οποία βοηθάει έτσι ώστε η χωρητικότητα να αυξηθεί 1.5 με 1.8 φορές περισσότερο. Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι για παράδειγμα στο Samsung Galaxy S6 που αυτή τη στιγμή η non-removable μπαταρία του προσφέρει χωρητικότητα στα 2550mAh με αυτή τη νέα επαναστατική θα μπορεί σε μία μελλοντική ναυαρχίδα να αυξηθεί η χωρητικότητα της μπαταρίας, ακόμη και κατά 70%, ξεπερνώντας τα 4000mAh και προσφέροντας έτσι 2 με τρεις 3 μέρες αυτονομίας υπό full χρήση (και όλα αυτά με το ίδιο φυσικό μέγεθος μπαταρίας). H Samsung επιπλέον δουλεύει επίσης και στην βελτίωση της ανθεκτικότητας των συγκεκριμένων μπαταριών, αυξάνοντας έτσι αισθητά τη διάρκεια ζωής τους. Είναι ευχάριστο που οι εταιρείες πλέον έχουν αντιληφθεί ότι το μεγαλύτερο πρόβλημα στις σύγχρονες mobile συσκευές (αχίλλειος πτέρνα σε πολλές περιπτώσεις) είναι οι “ασθενικές” μπαταρίες τους και για αυτό κάνουν το παν για να δώσουν μία λύση.

    Πέτρος Κυπραίος
    Πέτρος Κυπραίος
    Tech expert και true gamer στην καρδιά, ο Πέτρος Κυπραίος ξεκίνησε να ασχολείται ως συντάκτης σε κορυφαία περιοδικά του Ειδικού Τύπου πάνω στα video games και στην τεχνολογία, ενώ διετέλεσε επίσης και υπεύθυνος τμήματος παιδικών περιοδικών. Από τη θέση του editorial director το focus του είναι οτιδήποτε digital, όμως του αρέσει να ρίχνει και μια ματιά και στο… lifestyle!

    Related Articles

    1 ΣΧΟΛΙΟ

    τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles