20.7 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024
More

    Samsung: Όλες οι λεπτομέρειες για το foldable smartphone που βρίσκεται στην “τελική ευθεία” για την ανακοίνωσή του

    Αλλαγές θα έχουμε στο line-up των premium phones της Samsung το 2019, καθώς η εταιρεία ετοιμάζεται να λανσάρει το πρώτο της 5G smarphone, ένα πιο οικονομικό flagship μοντέλο, καθώς και την πολυαναμενόμενη -και πολυσυζητημένη foldable συσκευή της. Με αυτό το δυνατό portfolio, η Samsung θέλει να γίνει ακόμη πιο ανταγωνιστική απέναντι σε εταιρείες όπως η Apple, αλλά και οι κατασκευάστριες από την Κίνα που έρχονται με φόρα το τελευταίο διάστημα.

    Οι αναφορές θέλουν την κορεατική εταιρεία να βρίσκεται σε συζητήσεις με τη Verizon, ώστε να λανσάρει το Galaxy S10 στις Ηνωμένες Πολιτείες με ασύρματο chipset πέμπτης γενιάς. Η συνεργασία με ένα τόσο μεγάλο αμερικανικό δίκτυο πραγματοποιείται ώστε να είναι πιο εύκολο η νέα τεχνολογία, που θα φέρει ταχύτητες δεκάδες φορές πιο γρήγορες από το 4G, να φτάσει σε όσο το δυνατόν περισσότερο κόσμο. Η Samsung ετοιμάζεται επιπλέον να ενσωματώσει στο Galaxy S10 και αισθητήρα δακτυλικών αποτυπωμάτων στην οθόνη του, ενώ, όπως έχουμε ξαναγράψει, πιθανότατα θα ρίξει στην αγορά τρεις versions της συσκευής, συμπεριλαμβανομένης μίας πιο προσιτής έκδοσης.

    samsung-flexible-bloomberg

    Τα πιο ενδιαφέροντα νέα των Κορεατών, βέβαια, είναι αυτά που αφορούν τη foldable συσκευή, που, προς το παρόν, έχει την κωδική ονομασία “Winner”. Η εταιρεία μένει να αποφασίσει ποιο θα χρησιμοποιήσει από δύο prototypes: ένα που “ξεδιπλώνει” οριζόντια και ένα κάθετα. Πιο πιθανό θεωρείται, ωστόσο, ότι θα επικρατήσει η δεύτερη υλοποίηση.

    Η συσκευή δε θα διαθέτει in-screen fingerprint sensor, καθώς οι flexible οθόνες έχουν τεχνικές δυσκολίες στο να χρησιμοποιηθεί η τεχνολογία. Διαθέτει, ωστόσο, μια επιπλέον οθόνη των τεσσάρων ιντσών στο εξωτερικό της, επιτρέποντας στους χρήστες να απολαμβάνουν βασικές λειτουργίες -όπως έλεγχο emails και μηνυμάτων- χωρίς να χρειάζεται να την ανοίξουν.

    Η οθόνη “ξεδιπλώνεται” με τον τρόπο που άνοιγαν παλαιότερες προτάσεις όπως το Motorola RAZR, αλλά προσφέροντας πιο ομαλή αίσθηση, ενώ, αξίζει να σημειώσουμε ότι, σύμφωνα με τις έως τώρα πληροφορίες, το βάρος του prototype ξεπερνάει τα 200 γραμμάρια, κάτι που ίσως στην τελική έκδοση μειωθεί.

    Σημαντικό είναι ότι οι αναφορές θέλουν Samsung και Google να εργάζονται πάνω σε μία special έκδοση του Android για το foldable smartphone, με το τελικό user interface να εξαρτάται από το ποιος από τους δύο σχεδιασμούς θα προκριθεί στο τέλος.

    H Samsung θέλει, φυσικά, να είναι η πρώτη που θα φέρει τη foldable πρότασή της στην αγορά, καθώς λέγεται ότι και άλλοι κατασκευαστές αναπτύσσουν παρόμοιες προτάσεις.

    Έτσι, στο Samsung Developer Conference το Νοέμβριο αναμένεται να δούμε έστω μία εικόνα της νέας συσκευής και του user interface της, αν και θεωρείται απίθανο το foldable smartphone να παρουσιαστεί στο κοινό μέσα στο 2018.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles