25 C
Athens
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024
More

    Οικονομικά αποτελέσματα Samsung: 7,4 δις κέρδη ήτοι 91% αύξηση από την προηγούμενη χρονιά!

    Οι Κορεάτες ανακοίνωσαν τα οικονομικά αποτελέσματα για το τρίμηνο που έκλεισε στο τέλος Σεπτέμβρη και φαίνεται ότι οι δουλειές πάνε καλά. Πολύ καλά, παρά την τεράστια δικαστική ήττα που υπέστησαν. Για το Q3 του 2012 λοιπόν, η Samsung ανακοίνωσε κέρδη της τάξης των 7,4 δισεκατομμυρίων δολαρίων. Κι αν θέλουμε όλο αυτό να το μετατρέψουμε σε ποσοστό, η Samsung έχει να υπερηφανευτεί για 91% αύξηση από το αντίστοιχο χρονικό διάστημα πέρυσι!

    Πού οφείλεται η επιτυχία της Samsung; Περισσότερο από το ήμισυ του τζίρου της, οφείλεται στα κινητά και smartphones (23,9 δις δολάρια πωλήσεις), ενώ η εταιρεία είδε και μία ικανοποιητική αύξηση στην αγορά των οθονών, με τις οποίες προμηθεύει διάφορους κατασκευαστές, όπως την Apple.

    Ακολουθώντας την πάγια πια τακτική της, η Samsung αρνήθηκε να αναφερθεί σε αριθμούς συσκευών που αντιπροσωπεύουν τις πωλήσεις της, αλλά η IDC «έσπασε» τους αριθμούς και υπολογίζεται πως οι πωλήσεις smartphones της Samsung για το τρίμηνο Ιούλιος – Σεπτέμβριος, άγγιξαν τα 56 εκατομμύρια, σχεδόν διπλάσιος αριθμός από αυτόν της Apple.

    Κοιτώντας συγκριτικά τους αριθμούς των δύο εταιρειών, θα μπορούσε κανείς να αναρωτηθεί πώς γίνεται και παρά τις διπλάσιες πωλήσεις σε αριθμούς, η Apple έχει μεγαλύτερη κερδοφορία και μάλιστα με μικρότερο εύρος δραστηριοτήτων. Εκεί θα πρέπει να συνυπολογίσετε δύο σοβαρούς παράγοντες. Ότι τα περιθώρια κέρδους της Samsung είναι μικρότερα στο μεγαλύτερο μέρος της γκάμας smartphones που διαθέτει, αλλά και το γεγονός ότι η Apple έχει τεράστια έσοδα από την πλατφόρμα της που δίνει περιεχόμενο στους χρήστες της.

    Όπως και να ‘χει, πάντως, η Samsung (όπως και η Apple) έχει κάθε λόγο να κάνει πάρτι….

    Πηγή: The Next Web

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles