21 C
Athens
Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024
More

    Samsung: Σκέφτεται να τοποθετήσει τις selfie κάμερες κάτω από την οθόνη

    Το τελευταίο διάστημα, η σχεδίαση των smartphones έχει αλλάξει. Οι σαρωτές αποτυπωμάτων μετακινήθηκαν στο πίσω μέρος, εξαιτίας των όλων και μικρότερων bezels, ενώ πλέον θα ζουν και κάτω από την οθόνη του smartphone μας.

    68865_1516292284-full

    Μπορούν όμως οι selfie κάμερες να «επιβιώσουν» και αυτές κάτω από την οθόνη, όπως συμβαίνει και με τον fingerprint reader; Μια πρόσφατη πατέντα εκ μέρους της Samsung περιγράφει ακριβώς κάτι τέτοιο. Προχωρά όμως και ένα βήμα παραπέρα, τοποθετώντας τα πάντα κάτω από την επιφάνεια της συσκευής, το ακουστικό αλλά και τους αισθητήρες.

    Αν η κάμερα, μπορεί να δει μέσω της οθόνης, όπως υποστηρίζει η πατέντα, θεωρητικά θα μπορεί να τοποθετηθεί παντού. Το πρόβλημα όμως είναι, ότι καμιά εταιρεία δεν έχει δημιουργήσει μια τέτοια κάμερα ακόμη. Πάντως, σε μια άλλη πατέντα, η λύση δίνεται μέσω μιας transparent OLED οθόνης. Με υψηλό ρυθμό ανανέωσης οθόνης, η συσκευή μπορεί να ενεργοποιεί και να απενεργοποιεί την οθόνη και να επιτρέπει στην κάμερα να δει μέσω αυτής κατά τις ανενεργές περιόδους.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles