21.7 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
More

    Άλλα 215 εκατομμύρια καλείται να πληρώσει η Samsung στην Apple

    Και οι δικαστικές διαμάχες για τις πατέντες της Apple δεν έχουν τελειωμό…Τελευταίο θύμα της και πάλι η Samsung, η οποία θυμίζουμε πως είχε ήδη καταδικαστεί να πληρώσει στο παρελθόν 742 εκατομμύρια ευρώ στη μισητή αντίπαλό της, ποσό το οποίο εν τέλει μετά από έφεση έπεσε στα 444 εκατομμύρια ευρώ!

    Πλέον η Samsung μετρά άλλη μια ήττα στο παθητικό της, πάλι με αφορμή πατέντες της Apple που χρησιμοποίησε στις συσκευές της, με το ποσό που επιδικάστηκε να ανέρχεται στα 215 εκατομμύρια ευρώ. Η Apple είχε ζητήσει ακόμα μεγαλύτερο πρόστιμο, της τάξεως των 282 εκατομμυρίων, αλλά δε μπορεί παρά να είναι ικανοποιημένη με την τελική απόφαση, παρά τη μείωση του προστίμου.

    applevssamsung1

    Οι δύο εταιρείες εξέδωσαν και σχετικές ανακοινώσεις, με τη μεν Apple να δηλώνει «δικαιωμένη» και τη δε Samsung «απογοητευμένη» από την ετυμηγορία.

    Η ανακοίνωση της Apple:

    «Για την Apple το θέμα ήταν πάντα κάτι περισσότερο από τις πατέντες και τα χρήματα. Είχε να κάνει με την καινοτομία και τη σκληρή δουλειά που προσφέρουμε για την εφεύρεση προϊόντων που ο κόσμος αγαπά. Αν και είναι αδύνατον να μπεί μια τιμή σε αυτές τις αξίες, είμαστε ευγνώμονες στο δικαστήριο που έδειξε στη Samsung πως η αντιγραφή έχει και ένα τιμήμα.»

    Η ανακοίνωση της Samsung:

    «Είμαστε απογοητευμένοι από τη σημερινή απόφαση, που σε μεγάλο βαθμό βασίζεται σε μια πατέντα που το US Patent and Trademark Office προσφάτως χαρακτήρισε άκυρη. Αν και θα προχωρήσουμε με περαιτέρω ενέργειες και εφέσεις, θα συνεχίσουμε να καινοτομούμε με ρηξικέλευθες τεχνολογίες και εξαιρετικά προϊόντα που λατρεύονται από τους πολλούς πελάτες μας παγκοσμίως.»

     

    Δημήτρης Σκιάννης
    Δημήτρης Σκιάννης
    Ο Δημήτρης Σκιάννης είναι δημοσιογράφος/συντάκτης και φανατικός οπαδός της τεχνολογίας από μικρή ηλικία, καταπιανόμενος με οποιαδήποτε συσκευή/εξάρτημα/gadget έπεφτε και πέφτει στα χέρια του. Τον υπόλοιπο χρόνο απλώς γράφει μανιωδώς για όλα τα παραπάνω, αδημονώντας για το τι μας επιφυλάσσει μελλοντικά η επιστήμη και απολαμβάνοντας την καθημερινή παρακολούθηση των εξελίξεων.

    Related Articles

    3 ΣΧΟΛΙΑ

    τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles