21.9 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024
More

    Μία UHD TV 78 ιντσών από τη Samsung που είναι… “έργο τέχνης”!

    Η Samsung παρουσίασε πρόσφατα μία κυρτή τηλεόραση 78 ιντσών τεχνολογίας UHD, η οποία ξεχωρίζει για την αρτιστική της προσέγγιση, καθώς το πίσω τμήμα της είναι ζωγραφισμένο με χρυσό χρώμα, θυμίζοντας μάλιστα μία ειδική ζωγραφική τεχνοτροπία που προέρχεται από τη νεολιθική εποχή. H Samsung βέβαια δεν πρόκειται να διαθέσει τη συγκεκριμένη τηλεόραση στην αγορά, αλλά τη δημιούργησε για τις ανάγκες μίας δημοπρασίας του Οίκου δημοπρασιών Christie’s στο Hong Kong.

    Samsung-UHD-Christie-1

    H συγκεκριμένη UHD TV που διαθέτει μεγάλο display με διαγώνιο στις 78 ίντσες, φιλοτεχνήθηκε από τον Sung Tong Hong, έναν εναλλακτικό και διάσημο κορεάτη καλλιτέχνη, ο οποίος διακρίνεται για την τεχνική Ottchil που αποτελεί το σήμα κατατεθέν του. Το κεντρικό θέμα που βρίσκεται ζωγραφισμένο στη πίσω πλευρά της τηλεόρασης αφορά στη «μνήμη της τηλεόρασης» και ουσιαστικά περιλαμβάνει μία σειρά από εικονικές στιγμές που σημάδεψαν την ιστορία της τηλεόρασης. Τα έσοδα που θα συγκεντρωθούν από την εν λόγω δημοπρασία θα διατεθούν μέσω του μη-κυβερνητικού οργανισμού Orbis για την ενίσχυση υπηρεσιών που δραστηριοποιούνται στο χώρο της υγείας. Η Samsung αναμένεται να παρουσιάσει την ιδιαίτερη αυτή συσκευή στις 20 Νοεμβρίου, και όπως αντιλαμβάνεστε είναι μοναδική στο είδος της. Αν και ομολογουμένως μοιάζει πολύ περίεργη (όπως άλλωστε συμβαίνει με τα περισσότερα μοντέρνα έργα τέχνης), τουλάχιστον χρησιμοποιείται για φιλανθρωπικό σκοπό!

    Samsung-UHD-Christie-5
    Samsung-UHD-Christie-7Samsung-UHD-Christie-4

    Πέτρος Κυπραίος
    Πέτρος Κυπραίος
    Tech expert και true gamer στην καρδιά, ο Πέτρος Κυπραίος ξεκίνησε να ασχολείται ως συντάκτης σε κορυφαία περιοδικά του Ειδικού Τύπου πάνω στα video games και στην τεχνολογία, ενώ διετέλεσε επίσης και υπεύθυνος τμήματος παιδικών περιοδικών. Από τη θέση του editorial director το focus του είναι οτιδήποτε digital, όμως του αρέσει να ρίχνει και μια ματιά και στο… lifestyle!

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles