19.8 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
More

    Samsung Z1. Tizen phone… ξανά από τους Κορεάτες

    Το πρώτο Tizen Phone της Samsung ήταν το “Ζ” το οποίο γνωρίσαμε τον περασμένο χρόνο, ωστόσο το μοντέλο μπήκε “στον πάγο” πριν καν φτάσει στους καναταλωτές. Τώρα γνωρίζουμε επίσημα το φημολογούμενο εδώ καιρό low-end Samsung Z1, την επόμενη “Tizen” προσπάθεια του Κορεάτη κατασκευαστή, με έμφαση στις αναπτυσσόμενες αγορές καθώς θα διατεθεί στην Ινδία.

    Samsung Z1 Tizen Phone

    Εκεί θα πωλείται έναντι 76 περίπου ευρώ (αν κάνουμε τις προσαρμογές στο νόμισμά μας) καθώς πρόκεται για ένα 4ιντσο smartphone με ανάλυση WVGA (800×480 pixels), επεξεργαστή στα 1.2GHz, κάμερες 3.1MPixels και VGA, 768MB RAM, 4GB εσωτερική μνήμη (επεκτάσιμη μέσω microSD) και μπαταρία 1.500mAh που προσφέρει 8 ώρες ομιλίας και έχει Ultra Power Saving Mode. Διαθέτει dual-SIM υποστήριξη, ενώ θα είναι διαθέσιμο από σήμερα σε λευκό, μαύρο και κόκκινο χρώμα.

    Να θυμίσουμε πως το Tizen, ένα λειτουργικό, που αναπτύχθηκε από τη Samsung, την Intel και άλλους συνεργάτες, φάνηκε αρχικά να αποτελεί ίσως ένα “όπλο” των Κορεατών σε μία προσπάθεια να “απαλλαγούν” από το Android της Google, ωστόσο η διείσδυσή του σε συσκευές τα προηγούμενα χρόνια δεν ήταν αυτή που αναμενόταν. Σε αυτή τη φάση, φαίνεται πως το ενδιαφέρον γι’ αυτό αφορά την low-end κατηγορία των smartphones, με μία συσκευή σαν το Samsung Z1, καθώς και διαφορετικές κατηγορίες συσκευών όπως τα smartwatches και, όπως είδαμε στη CES 2015, οι νέες έξυπνες τηλεοράσεις των Κορεατών.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles