21.4 C
Athens
Σάββατο, 11 Μαΐου, 2024
More

    Σαουδική Αραβία: Επένδυση «μαμούθ» για την ανάπτυξη της βιομηχανίας του gaming

    Η οικονομία της Σαουδικής Αραβίας περιστρέφεται σχεδόν αποκλειστικά γύρω από το πετρέλαιο, πρόσφατα δημοσιεύματα όμως θέλουν την κυβέρνηση να σκοπεύει να επενδύσει 38 δις. δολάρια για την ανάπτυξη ενός «gaming hub» στην καρδιά της χώρας.

    Σύμφωνα με τις πληροφορίες, αυτό το εγχείρημα θα διευθύνεται από την Savvy Gaming Group, μία από τις πρώτες ενέργειες της οποίας θα είναι η απόκτηση ή η δημιουργία μιας εταιρείας που θα επιτρέπει τη δημιουργία νέων IP στη χώρα. Εκτός αυτού, μέσω μεγάλων επενδύσεων, η Savvy επιδιώκει να αυξήσει τα μερίδια σε εταιρείες όπως η Nintendo και να αναπτύξει ένα ακμάζον οικοσύστημα esports στη Σαουδική Αραβία.

    Η Savvy έχει κάνει τεράστια βήματα τα τελευταία χρόνια, ιδιαίτερα μετά την απόκτηση της εμβληματικής εταιρείας esports, ESL, το 2022, που της έδωσε προβάδισμα στην ανταγωνιστική κοινότητα των τυχερών παιχνιδιών. Όμως η παρούσα είναι μια δύσκολη περίοδος για τη βιομηχανία των esports, αφού σχεδόν όλοι οι οργανισμοί καταγράφουν απώλειες. Σε σχετικό δημοσίευμα αναφέρεται ότι η Savvy με έδρα το Ριάντ στρέφεται στην ανάπτυξη video games λόγω έλλειψης ενδιαφέροντος στον χώρο των esports. Καμία μεγάλη εταιρεία δε θέλει αυτή τη στιγμή να ενώσει τις δυνάμεις της με την Savvy – συμπεριλαμβανομένων των Riot Games και Activision Blizzard, και αυτό είναι ένα πρόβλημα που πρέπει να αντιμετωπιστεί.

    Ελένη Σαραντάκη
    Ελένη Σαραντάκη
    Η Ελένη Σαραντάκη είναι δημοσιογράφος και εκπαιδευτικός με πολυετή εμπειρία στο χώρο του τεχνολογικού και τουριστικού ρεπορτάζ. Έχει συνεργαστεί με ηλεκτρονικά και έντυπα μέσα ως αρθρογράφος, ενώ σήμερα είναι αρχισυντάκτρια του περιοδικού της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων Greek Hotelier και editor στο τεχνολογικό site Digital Life.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles