19.9 C
Athens
Τρίτη, 14 Μαΐου, 2024
More

    Σάρκα και οστά παίρνει η υιοθέτηση κοινού φορτιστή για όλες τις φορητές ηλεκτρονικές συσκευές

    Σημαντικό βήμα για τη μείωση των αποβλήτων ηλεκτρικού και ηλεκτρονικού εξοπλισμού, καθώς και της ταλαιπωρίας που προκαλεί στους καταναλωτές η ύπαρξη διαφορετικών, ασύμβατων φορτιστών για τις ηλεκτρονικές συσκευές αποτελεί η χθεσινή απόφαση της Επιτροπής Εσωτερικής Αγοράς και Προστασίας των Καταναλωτών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου. Με 43 ψήφους υπέρ και 2 κατά ενέκρινε την Τετάρτη 20 Απριλίου 2022 την χρήση κοινού φορτιστή για όλες τις φορητές ηλεκτρονικές συσκευές.

    Οι νέοι κανόνες που θα οδηγηθούν τον ερχόμενο Μάιο στην ολομέλεια του ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για ψήφιση, θα διασφαλίζουν ότι οι καταναλωτές δεν χρειάζονται πλέον νέο φορτιστή και καλώδιο κάθε φορά που αγοράζουν μια νέα συσκευή και μπορούν να χρησιμοποιούν έναν φορτιστή για όλες τις μικρές και μεσαίες ηλεκτρονικές συσκευές τους. Τα κινητά τηλέφωνα, τα tablet, οι ψηφιακές κάμερες, τα ακουστικά και τα ακουστικά, οι φορητές κονσόλες βιντεοπαιχνιδιών και τα φορητά ηχεία, επαναφορτιζόμενες μέσω ενσύρματου καλωδίου, θα πρέπει να είναι εξοπλισμένα με θύρα USB Type-C, ανεξάρτητα από τον κατασκευαστή.

    Εξαιρέσεις θα ισχύουν μόνο για συσκευές που είναι πολύ μικρές για να έχουν θύρα USB Type-C, όπως έξυπνα ρολόγια, ιχνηλάτες υγείας και κάποιο αθλητικό εξοπλισμό. Η αναθεώρηση αυτή αποτελεί μέρος μιας ευρύτερης προσπάθειας της ΕΕ για την αντιμετώπιση της βιωσιμότητας των προϊόντων, ιδίως των ηλεκτρονικών στην αγορά της ΕΕ, και για τη μείωση των ηλεκτρονικών αποβλήτων.

    Διαβάστε επίσης

    > Νέο Σχέδιο θα επιχορηγεί την εγκατάσταση φωτοβολταϊκού για φόρτιση Ηλεκτρικού Οχήματος

    > Η λίστα των κινητών με τις μεγαλύτερες τιμές ακτινοβολίας

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles