15.8 C
Athens
Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024
More

    Σαρωτική επιχείρηση στο “dark web” με 150 συλλήψεις για όπλα και ναρκωτικά

    Στο στόχαστρο της Europol έχουν μπει οι παράνομες αγοροπωλησίες όπλων και ναρκωτικών, που  πραγματοποιούνται στο “σκοτεινό” διαδίκτυο. Πρόσφατα, η επιχείρηση που οργανώθηκε απέδωσε καρπούς, καθώς πραγματοποιήθηκαν περισσότερες από 150 συλλήψεις σε παγκόσμιο επίπεδο, ενώ κατασχέθηκαν όπλα και ναρκωτικά.

    Μετρητά, όπλα και ναρκωτικά

    Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, με την επιτυχή έκβαση της επιχείρησης με την ονομασία «Dark HunTOR» κατασχέθηκαν 26,7 εκατ. δολάρια σε μετρητά και bitcoin, πάνω από 230 κιλά ναρκωτικών και δεκάδες όπλα.

    Μετά από αρκετούς μήνες ερευνών και κυνηγητού παγκόσμιας εμβέλειας που διεξήχθη με τη μεγαλύτερη μυστικότητα, η Europol συνέλαβε 65 άτομα στις ΗΠΑ, 47 στη Γερμανία, 24 στη Βρετανία, 4 στην Ολλανδία, 3 στη Γαλλία, 2 στην Ελβετία και 1 στη Βουλγαρία.

    Διαβάστε επίσης:

    To PayPal απαντάει στις φήμες! Αρνείται ότι επιχείρησε να εξαγοράσει τo Pinterest!

    Ελένη Σαραντάκη
    Ελένη Σαραντάκη
    Η Ελένη Σαραντάκη είναι δημοσιογράφος και εκπαιδευτικός με πολυετή εμπειρία στο χώρο του τεχνολογικού και τουριστικού ρεπορτάζ. Έχει συνεργαστεί με ηλεκτρονικά και έντυπα μέσα ως αρθρογράφος, ενώ σήμερα είναι αρχισυντάκτρια του περιοδικού της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων Greek Hotelier και editor στο τεχνολογικό site Digital Life.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles