20.8 C
Athens
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024
More

    Δορυφορικό Internet για… όλους από την Google!

    H Google ανακοίνωσε την απόφαση της να επενδύσει το διόλου ευκαταφρόνητο ποσό του 1 δισεκατομμυρίου δολαρίων, με στόχο να προσφέρει δορυφορικό Internet στις περιοχές του κόσμου που δεν έχουν καθόλου πρόσβαση στο διαδίκτυο.

    google_satellite

    Αν και μέχρι στιγμής δεν έχουν προκύψει πάρα πολλές λεπτομέρειες αναφορικά με το συγκεκριμένο φιλόδοξο project, αυτό που γνωρίζουμε είναι ότι το αρχικό σχέδιο προϋποθέτει την εκτόξευση μίας συστοιχίας 180 δορυφόρων μικρού μεγέθους, οι οποίοι όμως θα βρίσκονται σε χαμηλότερο ύψος από τους κανονικούς δορυφόρους που βρίσκονται σε τροχιά γύρω από τον πλανήτη μας. Με αυτόν τον τρόπο ο κολοσσός των νέων τεχνολογιών θα καταφέρει να παρέχει δορυφορικό Internet σε περίπου 3 δισεκατομμύρια ανθρώπους που αυτή τη στιγμή λόγω έλλειψης υποδομών και τηλεπικοινωνιακών έργων δεν μπορούν να συνδεθούν στο διαδίκτυο. Η ιδέα για δορυφορικό Internet από τον κολοσσό της νέας τεχνολογίας σε περιοχές που δεν έχουν πρόσβαση δεν αποτελεί φυσικά μία φρέσκια ιδέα, καθώς πριν από μερικούς μήνες είχε αποκαλυφθεί μία αντίστοιχη προσπάθεια, με την ονομασία Project Loon, η οποία αφορούσε στην παροχή πρόσβασης στο Internet με τη χρήση μετεωρολογικών μπαλονιών.

    Αυτή τη στιγμή τόσο η Google, όσο και το Facebook πραγματοποιούν έναν ιδιότυπο αγώνα δρόμου, για το ποια από τις δύο εταιρείες θα καταφέρει να «δικτυώσει» περισσότερο τον πληθυσμό της Γης. Σίγουρα, τα επόμενα επεισόδια σε αυτή την άτυπη διαμάχη ανάμεσα στους δύο κολοσσούς των νέων τεχνολογιών αναμένονται με ξεχωριστό ενδιαφέρον.

    Πέτρος Κυπραίος
    Πέτρος Κυπραίος
    Tech expert και true gamer στην καρδιά, ο Πέτρος Κυπραίος ξεκίνησε να ασχολείται ως συντάκτης σε κορυφαία περιοδικά του Ειδικού Τύπου πάνω στα video games και στην τεχνολογία, ενώ διετέλεσε επίσης και υπεύθυνος τμήματος παιδικών περιοδικών. Από τη θέση του editorial director το focus του είναι οτιδήποτε digital, όμως του αρέσει να ρίχνει και μια ματιά και στο… lifestyle!

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles