21 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024
More

    Σάββατο 11 Φεβρουαρίου: ημέρα διαμαρτυρίας για το ACTA

    Το Σάββατο 11 Φεβρουαρίου είναι η μέρα που οι Ευρωπαίοι θα πουν οργανωμένα το πρώτο «ΌΧΙ στο ACTA».


    Με εκδηλώσεις διαμαρτυρίας οργανωμένες σε κάθε πόλη, μέσα από τα κοινωνικά δίκτυα, όσοι αντιτίθενται σε ότι πρεσβεύει η εμπορική συμφωνία που υπεγράφη την Πέμπτη 26 Ιανουαρίου από εκπροσώπους της Ευρωπαϊκής Ένωσης, δίνουν ραντεβού.
    Και η Ελλάδα δεν θα μπορούσε να μη συμμετάσχει σε αυτή την κινητοποίηση και είναι ήδη πραγματικότητα τα πρώτα event στο facebook που καλούν σε συμμετοχή το Σάββατο 11 Φεβρουαρίου 2012.
    Μέχρι στιγμής, έχουν δημιουργηθεί events στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη, ενώ διαδικτυακά, τόσο μέσω του La Quadrature du net, όσο και των stopacta.infoaccessnet.org , avaaz.org μαζεύονται εκατομμύρια υπογραφές διαμαρτυρίας για την εμπορική συμφωνία που ξεσηκώνει αντιδράσεις όσο καμία άλλη. Οι υπογραφές αυτές θα υποβληθούν στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ώστε οι αντιπρόσωποι των χωρών να κατανοήσουν την αντίδραση που υπάρχει για το ACTA από πλευράς των πολιτών της Ευρώπης και για να κινητοποιήσει τις αρμόδιες επιτροπές να επανεξετάσουν την νομιμότητα και τα οφέλη της συμφωνίας.
    Οι κινήσεις εναντίον του ACTA θα έχουν διαδοχικές ημερομηνίες μέχρι τον Ιούνιο που η συμφωνία θα συζητηθεί στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. Ήδη έχει «κλείσει» και η ημερομηνία της 31ης Μαρτίου και αναμένεται να δοθούν και άλλα ραντεβού, μέχρι την ημέρα συζήτησης της συμφωνίας.
    Ας παραμείνουμε στο πρώτο, προς το παρόν. Σάββατο 11 Φεβρουαρίου.

    Update: Όπως μας ενημέρωσε με σχόλιό του ο Ευάγγελος και το κόμμα των Πειρατών Ελλάδος συμμετέχει στις κινητοποιήσεις της 11ης Φεβρουαρίου, με συγκεντρώσεις στην Πλατεία Συντάγματος στην Αθήνα και την Πλατεία Αριστοτέλους στη Θεσσαλονίκη. Δείτε περισσότερες λεπτομέρειες εδώ

    Related Articles

    6 ΣΧΟΛΙΑ

    τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles