22 C
Athens
Κυριακή, 5 Μαΐου, 2024
More

    Σχέδια επέκτασης εκτός ΗΠΑ για τη Blue Origin

    Η κούρσα των εκατομμυριούχων για την κατάκτηση του διαστήματος συνεχίζεται ακάθεκτη, με τον Jeff Bezos, ιδιοκτήτη της Blue Origin, να ανακοινώνει ότι η εταιρεία θα επεκτείνει τις δραστηριότητές της στην Ευρώπη και ακόμα παρά πέρα.

    Η ανάπτυξη, βέβαια, αυτή συνδέεται στενά με την εύρεση της κατάλληλης τοποθεσίας για μια διεθνή εγκατάσταση εκτόξευσης. Η εταιρεία έχει ήδη «ριζώσει» στο Τέξας, την Ουάσιγκτον, τη Φλόριντα και την Αλαμπάμα, ωστόσο η νέα τοποθεσία, εκτός ΗΠΑ, δεν έχει επιλεγεί ακόμα. Ο Bezos βρίσκεται παράλληλα σε αναζήτηση νέων εξαγορών και συνεργασιών εκτός ΗΠΑ, σε τομείς που συνδέονται με την κατασκευή και το software.

    «Ψάχνουμε για οτιδήποτε μπορούμε να κάνουμε για να εξυπηρετήσουμε καλύτερα τους πελάτες μας», δήλωσε ο Bob Smith, Διευθύνων Σύμβουλος της Blue Origin. Πέρυσι, η Blue Origins αγόρασε τη Honeybee Robotics με έδρα τη Νέα Υόρκη, μια κίνηση που φαίνεται επιτυχημένη. Η διαστημική εταιρεία ρομποτικής ήταν μέρος της ομάδας Blue Origin που έλαβε πρόσφατα 3,4 δισεκατομμύρια δολάρια για την κατασκευή της σεληνιακής προσεδάφισης για την τρίτη αποστολή Artemis της NASA. Ο μεγαλύτερος ανταγωνιστής της Blue Origin, η SpaceX του Elon Musk, χειρίζεται την πρώτη και τη δεύτερη προσελήνωση Artemis.

    Αν και η Blue Origin ήταν η πρώτη που εκτόξευσε, προσγειώθηκε και επαναχρησιμοποίησε έναν πύραυλο με επιτυχία, έχει μείνει πίσω από τον αντίπαλό της λόγω καθυστερήσεων στην κατασκευή. Τα σχέδια της Blue Origin για ένα παγκόσμιο αποτύπωμα μπορεί να τη βοηθήσει να καλύψει τη διαφορά από τη SpaceX. Το Project Kuiper της Amazon σχεδιάζει επίσης να χρησιμοποιήσει τον πύραυλο New Glenn της Blue Origin για τουλάχιστον 12 εκτοξεύσεις μεταξύ 2024 και 2029, μετά από μερικά χρόνια καθυστερήσεων.

    Ελένη Σαραντάκη
    Ελένη Σαραντάκη
    Η Ελένη Σαραντάκη είναι δημοσιογράφος και εκπαιδευτικός με πολυετή εμπειρία στο χώρο του τεχνολογικού και τουριστικού ρεπορτάζ. Έχει συνεργαστεί με ηλεκτρονικά και έντυπα μέσα ως αρθρογράφος, ενώ σήμερα είναι αρχισυντάκτρια του περιοδικού της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων Greek Hotelier και editor στο τεχνολογικό site Digital Life.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles