18.5 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024
More

    Screenshot από …game χρησιμοποίησε η Ρωσία για να “αποδείξει” τη συνεργασία των ΗΠΑ με τον ISIS!

    Κι όμως συνέβη! Οι Ρώσοι χρησιμοποίησαν screenshot από το AC-130 Gunship Simulator για να αποδείξουν ότι τα αμερικάνικα στρατεύματα προστατεύουν με κάποιο τρόπο την τρομοκρατική οργάνωση ISIS.

    Η Ρωσία υποστηρίζει εδώ και αρκετό καιρό ότι οι ΗΠΑ βοηθούν τον ISIS, ισχυρισμοί που μοιάζουν αβάσιμοι όταν η Αμερική εδώ και δύο χρόνια μάχεται ενάντια της συγκεκριμένης τρομοκρατικής οργάνωσης.

    Προσπάθησε μάλιστα να παραθέσει αποδεικτικά στοιχεία που στηρίζουν την άποψη ότι η ΗΠΑ συνεργάζεται με τον ISIS και τον προστατεύει από τα ρωσικά στρατεύματα.

    russia-uses-pc-game-image-to-demonstrate-usa-is-protecting-isis-on-retreat-518547-2

    Τα αποδεικτικά τους στοιχεία λίγο έμεινε για να ληφθούν σοβαρά υπόψη μέχρι που ανακαλύφθηκε ότι οι εικόνες που κατέθεσαν προέρχονται από το παιχνίδι C-130 Gunship Simulator το οποίο μάλιστα δεν κυκλοφορεί.

    Ουσιαστικά, οι Ρώσοι έψαξαν για τη σωστή εικόνα, χρησιμοποίησαν ακόμη και βίντεο του 2015 για να απαθανατίσουν σε screenshot μια απόδειξη που δεν θα κινούσε τις υποψίες.

    Δυστυχώς για αυτούς, υποτίμησαν τις ικανότητες των gamers οι οποίοι μπορούν από μόνο μια εικόνα να ονοματίσουν το παιχνίδι από το οποίο προέρχεται.

    Μετά την αποκάλυψη ο Υπουργός Αμύνης της Ρωσίας αφαίρεσε άμεσα την εικόνα πριν διαδοθεί περισσότερο το φιάσκο τους.

    Το ανησυχητικό της υπόθεσης είναι ότι με τον καιρό τα παιχνίδια γίνονται όλο και πιο αληθοφανή και πολύ σύντομα θα είναι αδύνατον να καταλάβουμε αν αποτελούν εικόνες της πραγματικότητας ή όχι.

    Related Articles

    1 ΣΧΟΛΙΟ

    τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles